خدمات سایت


متن کامل خبر

آیا بدن انسان واقعاً هر هفت سال یک‌ بار خود را بازسازی می‌کند؟

آرشیو
توییتر تلگرام این ایده رایج است که بدن هر ۷ سال یک‌بار سلول‌هایش را جایگزین می‌کند، به نوعی که ظاهراً به انسان کاملاً جدیدی تبدیل شده‌ایم. این ادعا چقدر با واقعیت هم‌خوانی دارد؟
1401/04/08 02:05:44 ب.ظ

در بدن شما تریلیون‌ها سلول وجود دارد، اما سلول‌هایی که امروز در بدن خود دارید کاملاً مشابه سلول‌های روز گذشته نیستند. سلول‌ها در گذر زمان پیر می‌شوند و آسیب می‌بینند و بدن برای ادامه‌ی زندگی به‌طور مداوم سلول‌ها را تکثیر می‌کند. این یعنی سلول‌هایی که در بدن دارید به‌طور مداوم در حال جایگزینی با سلول‌های جدیدتر هستند.



این فعالیت ثابت سلولی باعث ایجاد ایده‌ای عوامانه شده است: سلول‌های بدن ما به قدری تکثیر می‌شوند که هر هفت سال یک‌‌بار تمامی بخش‌های بدن (از مژه‌ها گرفته تا مری) با بخش‌هایی جدید جایگزین می‌شود. به بیانی دیگر، پس از حدود هفت سال تکثیر سلولی، شما در بدن خود مجموعه‌ی کاملاً جدیدی از سلول‌ها دارید.

این ایده تا چه حد با واقعیت هم‌خوانی دارد؟ آیا واقعاً پس از گذر هر هفت سال بدنمان سلول‌هایش را به‌طور کامل با سلول‌هایی جدید جایگزین می‌کند؟ این موضوع نیاز به بررسی دارد، اما اگر کوتاه بخواهیم پاسخ دهیم باید بگوییم که ایده‌ی مورد اشاره کاملاً دقیق نیست.

به‌گزارش لایو ساینس، سلول‌هایی به‌خصوص در برخی از اندام‌‌ها و دستگاه‌های بدن در عرض تنها چند ماه به‌طور کامل با سلول‌هایی جدید جایگزین می‌شوند، اما سایر سلول‌ها تا حد زیادی نسبت‌به روزی که شما متولد شده‌اید تغییر نمی‌کنند و به همان شکل باقی می‌مانند.

اولاف برگمن، از پژوهشگران اداره‌ی زیست‌شناسی مولکولی و سلولی در مؤسسه کارولینسکا‌ در استکهلم سوئد، می‌گوید: «بیشتر بخش‌های پوست و روده در زمانی بسیار سریع، به احتمال زیاد ظرف چند ماه، جایگزین می‌شود.» درحالی‌که به‌نقل از پژوهش برگمن و اعضای تیمش در مجله Cell Systems، فرایند بازسازی سلول‌های کبد انسان به نوعی آهسته‌تر انجام می‌گیرد.

پژوهشگران برای انجام مطالعه، با استفاده از راهکار تاریخ‌گذاری رادیوکربنی سراغ تجزیه‌و‌تحلیل بافت کبد رفتند و متوجه شدند که اکثر سلول‌های کبد پس از گذر سه سال با سلول‌هایی جدید جایگزین می‌شوند. بااین‌حال سلول‌های موجود در سایر اندام‌ها و دستگاه‌های بدن انسان دیرتر از این جایگزین می‌شوند و دوره‌ی جایگزینی آن‌ها از بازه‌ی هفت ساله‌ی اعلام‌شده طولانی‌تر می‌شود.

آن‌طور که برگمن می‌گوید قلب انسان با سرعت نسبتاً کمی سلول‌هایش را بازسازی می‌کند و تنها ۴۰ درصد از کل کاردیومیوسیت‌ها (سلول‌های مسئول نیروی انقباضی در قلب) در طول زندگی فرد با سلول‌هایی جدید جایگزین می‌شوند. به نوشته‌ی نیویورک تایمز، سلول‌های اسکلتی برای جایگزینی کامل استخوان‌بندی به تقریباً ۱۰ سال زمان نیاز دارند.

فرایند نوسازی سلول در مغز ممکن است حتی از این هم آهسته‌تر باشد. براساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ که نتایج آن در مجله‌ی Cell منتشر شده، دانشمندان موفق به کشف شواهدی شده‌اند که نشان می‌دهد برخی از نورون‌ها در هیپوکامپ مغز تجدید می‌شوند، اما با نرخ تنها ۱٫۷۵ درصد در سال. مطالعه‌ی دیگری در سال ۲۰۱۴ که در مجله‌ی Cell منتشر شده است، نشان می‌دهد برخی از انواع نورون‌ها در استریاتوم (جسم مخطط مغز) نیز بازسازی می‌شوند.

اولاف برگمن می‌گوید به غیر از موارد یادشده، سایر نورون‌ها در تمام طول عمر فرد بدون این‌ که با سلولی جدید جایگزین شوند به فعالیت خود ادامه می‌دهند. حتی جمعیت‌های سلولی متمایز که امکان بازسازی دارند نیز به‌طور کامل جایگزین نمی‌شوند. برگمن می‌گوید این سلول‌ها در طول زندگی فرد تا حدی جایگزین می‌شوند.

بااین‌حال همین موضوع سؤال دیگری در ذهن ایجاد می‌کند: اگر بخش‌هایی از بدن ما نظیر پوست، روده و کبد هر چند سال یک‌بار بازسازی می‌شوند، چرا ما برای همیشه جوان نمی‌مانیم؟ اولاف برگمن در توضیح می‌گوید صرف‌نظر از این‌که پوست، روده و کبد ما چقدر «جوان» است، هرچه زمان بگذرد بیش از پیش احساس پیری می‌کنیم چون با گذر زمان سن بیولوژیکی ما بیشتر می‌شود. حتی اگر سلول‌های یک فرد نسبتاً جوان باشند، سن بیولوژیکی او نشان‌دهنده‌ی نحوه‌ی واکنش بدنش به گذر زمان است.

اندام‌های بدن با وجود این‌ که سلول‌هایشان را بازسازی می‌کنند، همچنان پیر می‌شوند. دلیل این موضوع به تغییر در سلول‌های تکثیرشونده نظیر جهش ارتباط پیدا می‌کند. با تکثیر سلول‌ها، DNA به‌طور مداوم تقسیم و کپی می‌شود و در گذر زمان خطاهایی رخ می‌دهد. جهش‌ها ممکن است انباشته شوند و روی زندگی یک سلول یا بیان ژن‌هایی خاص اثر بگذارند.

بنابراین حتی اگر سلول‌ها در بخش‌هایی از بدن ما نسبتاً جدید باشند، DNA سالخورده‌ی ما که بارها کپی شده باعث می‌شود سنگینی تمام سال‌های سپری‌شده را احساس کنیم.

منبع : زومیت
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • پزشکی,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند image OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند 1403/02/01

در ۲۵ آوریل و همزمان با نمایشگاه بین المللی خودرو پکن، از سبک جدیدی از هارمونی نوآوری در خانواده سریNew Energy رونمایی خواهد شد، محصولی که می تواند نُت جدیدی در سمفونی "محصول جدید + فن آوری نو+ اکوسیستم پویا" باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 3

محققان: با بررسی بینایی فرد می‌توان زوال عقل را 12 سال زودتر پیش‌بینی کرد image محققان: با بررسی بینایی فرد می‌توان زوال عقل را 12 سال زودتر پیش‌بینی کرد 1403/01/27

محققان در یک پژوهش چند ساله با آزمایش روی 8623 فرد توانستند ارتباط بین بینایی و بروز زوال عقل در آینده را دریابند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 42

چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ image چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ 1403/01/25

بسیاری انتظار داشتند که بهترین تانک روسیه یعنی T-14 آرماتا در اوکراین خودنمایی کند. هرچند اینگونه نشد و تانک تی 90 این کشور نیز حسابی در اوکراین با مشکل مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 39

وزارت ارتباطات با دستورالعمل توزیع آنلاین دارو سازمان غذا و دارو مخالفت کرد image وزارت ارتباطات با دستورالعمل توزیع آنلاین دارو سازمان غذا و دارو مخالفت کرد 1403/01/19

وزیر ارتباطات ضمن مخالفت با دستورالعمل توزیع آنلاین دارو سازمان غذا و دارو، پیشنهاد کرده است که این دستورالعمل در کارگروه اقتصاد دیجیتال تدوین شود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 33

محققان فرانسوی: مصرف بلندمدت داروهای هورمونی زنان احتمالاً می‌تواند خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش دهد image محققان فرانسوی: مصرف بلندمدت داروهای هورمونی زنان احتمالاً می‌تواند خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش دهد 1403/01/09

مصرف برخی از داروهای هورمونی رایج ضدبارداری به مدت یک سال یا بیشتر، با افزایش خطر ابتلا به تومور مغزی مرتبط است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 34

ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد image ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد 1403/01/05

هلیکوپتر تهاجمی جدید چینی ها برای اولین بار در آسمان دیده شده و احتمالا توانایی‌های جذابی دارد. در ادامه با هلیکوپتر سنگین Z-21 آشنا شوید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 58

استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! image استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! 1402/12/13

پروتئین مورد استفاده‌ی بدن‌سازان، هزینه‌ی استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی را تا ۵۰ برابر کاهش می‌دهد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 54

توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند image توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند 1402/12/07

تیمی در کره، سیستم قابل پوشش و کشش صورت ایجاد کرده‌اند که از بررسی اصطکاک و لرزش پوست برای ارزیابی احساسات انسان استفاده می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 40

شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد image شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد 1402/12/02

ایلان ماسک از موفقیت اولین آزمایش انسانی نورالینک خبر داد و اعلام کرد به‌لطف تراشه این شرکت، بیمار نوعی توانایی ابرانسانی پیدا کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 86

سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! image سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! 1402/11/24

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا به همکارانش در ایستگاه فضایی بین‌المللی قورمه سبزی تعارف کرد و ظاهرا آن‌ها هم طرفدار این غذا شده‌اند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 98