قرص ترووادا که در تصویر می بینید، برای درمان بیماران +HIV بکار می رود. حالا محققان کالیفرنیا در یک تحقیق ۱۱.۸ میلیون دلاری، در حال آزمایش هستند که آیا می توان از این دارو برای پیشگیری ابتلا به HIV در گروه های پر خطر نیز استفاده کرد؟
البته هنوز موانع فراوانی در برابر مصرف این دارو به عنوان یک روش پیشگیری وجود دارد. اما دانشمندان با جدیت به دنبال راه های تازه برای پیشگیری در افراد سالم هستند که در ادامه مطلب به آنها می پردازیم.
همان طور که در این مطلب گفتیم در صورتی که فرد از قبل مبتلا به HIV باشد مصرف این دارو (و سایر داروهای ضد HIV) فقط موجب از بین رفتن ویروس های داخل خون و جلوگیری از انتشار بیشتر بیماری می شود. اما بیماری ریشه کن نمی شود زیرا همیشه تعدادی ویروس داخل سلول های بدن پنهان می شوند، جایی که دست داروهای فعلی به آنجا نمی رسد.
اما در افراد سالم که هنوز دچار بیماری نشده اند، مصرف پیشگیرانه این دارو شاید بتواند جلوی ابتلا به HIV را بگیرد. به این صورت که اگر HIV وارد خون شود، قبل از اینکه بتواند وارد سلول ها شده و پنهان شود، توسط دارو از بین برود.
اکنون تنها راه پیشگیری از ابتلا به HIV و بسیاری دیگر از بیماری های منتقله جنسی استفاده از کاندوم است. جرج لمپ رئیس برنامه تحقیق HIV/AIDS کالیفرنیا می گوید: «با این قرص های پیشگیری جدید، افراد راه جدیدی برای مقابله با انتشار بیماری ایدز پیدا می کنند.»
گرچه محققان به دنبال راه های دیگری برای پیشگیری هستند تا دست مصرف کنندگان را بازتر بگذارند. اما هنوز به دلایل متعددی روش پیشگیری فعلی بهتر از این دارو عمل می کند:
اثر درمانی داروی ترووادا ثابت شده است، اما هنوز از میزان موفقیت مصرف پیشگیرانه دارو اطمینان نداریم. در سال ۲۰۱۰ مقاله ای در New England Journal of Medicine منتشر شد که نشان می داد این دارو ریسک ابتلا را از ۴۴ تا ۷۳ درصد بر حسب مقدار دارویی که افراد مختلف مصرف می کردند، کاهش می داد. این میزان خوب است اما کافی نیست.
دلیل دوم این است که دارو فقط فرد را در برابر HIV مصون می کند، اما بیماری های مختلفی وجود دارند که از طریق جنسی منتقل می شوند و دارو مصونیتی در برابر آنها ایجاد نمی کند.
مشکل سوم قیمت دارو است. استفاده پیشگیرانه این دارو، روزی ۲۶ دلار خرج برمی دارد. به همین دلیل مصرف آن مقرون به صرفه نیست.
علاوه بر موارد بالا، دارو دارای عوارض جانبی مانند آبریزش بینی، استفراغ و در مواردی مشکلات کلیوی است. فیل کورتیس مدیر بخش دولتی پروژه ایدز در لوس آنجلس می گوید، هنوز به تحقیق های بیشتری برای بررسی میزان موفقیت این دارو نیاز داریم.
دکتر ریچارد هابریچ از دانشکده پزشکی دانشگاه سن دیگو می گوید، اگر داروها مصرف شوند آنها از ابتلا به HIV جلوگیری می کنند، اما بزرگترین مشکل اینجاست که مردم آنها را طبق دستور مصرف نمی کنند.
آنها در سن دیگو دست به کار جالبی زده اند و با فرستادن SMS به افراد تحت مطالعه، مصرف هر وعده داروهای شان را یاداوری می کنند. همچنین آنها برنامه ای برای بررسی میزان سطح خونی دارو در بدن شرکت کنندگان در مطالعه دارند.
از طرف دیگر منتقدان طرح می گویند هنوز شواهد کافی برای موفقیت این دارو در پیشگیری وجود ندارد. آنها می گویند مصرف این دارو با دادن اطمینان کاذب ممکن است موجب شود گسترش بیماری افزایش پیدا کند.
راندمان ستارهزایی در این کهکشانها از کهکشانهای امروزی بیشتر است که نشان از حاکمبودن شرایطی متفاوت در کیهان اولیه دارد.
رئیس مایکروسافت میگوید که چین در حال رسیدن به فناوری آمریکا و اروپا است و نباید آنها را دست کم گرفت.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
تحقیقات جدید نشان میدهد که تنها پنج دقیقه ورزش در روز در کنار فعالیت معمول ممکن است فشار خون را بهحد محسوسی کاهش دهد.
ظاهرا OpenAI برای این کار هوش مصنوعی مستقلی با نام رمز «Operator» را در دست ساخت دارد.
همچنین در این تحقیقات راز خانوادگی بتهوون برملا شده است.
ارزش سهام سامسونگ در پی افزایش نگرانی مبنیبر تعرفههای احتمالی دولت جدید آمریکا، افت کمسابقهای تجربه کرد.
طبق این مطالعه، گوشکردن به موسیقی با صدای بلند (با هدفون) و حضور بدون محافظ گوش در کنسرتها دو عامل اصلی کاهش شنوایی هستند.