رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به مصوبه دولت ژاپن درباره تحريمايران گفت: مسلما هر كشوري كه وارد محدوده تحريمها عليه ملتايران شود، خود را از بهرهمند شدن از ظرفيت بالاي كشورمان محروم ميكند. مهمانپرست در گفتوگو با «ايرنا» افزود:اين نكته را بايد متذكر شد كهاين كشورها با اقداماتاينچنيني، ضمنايجاد مشكل براي شركتهاي خود و تضييع منافع ملي شان، فرصت را براي حضور ساير كشورها و رقبا فراهم خواهند كرد.
وي گفت: در رابطه با اقدامات كشورهايي كه نسبت به تحريم و حركت در جهت خلاف منافع ملتايران گام برميدارند، بايد به اين نكته اشاره كرد كه اصل تحريمها و قطعنامههاي سازمان ملل به صورت غيرقانوني عليه ملت ما صادر شده است. وي اظهار کرد: تحريم سازمان ملل تنها بهاين دليل است كه ملتايران مايل به برخورداري از حقوق خود در استفاده صلحآميز از دانش هستهاي است و به همين سبب با فشار آمريكا و برخي كشورهاي غربي به صورت غيرقانوني و غيرعادلانه و با تحريمهاي ناشي از قطعنامه شوراي امنيت مواجه شده است.
به گفته وي، متاسفانه برخي از كشورها فراتر از قطعنامه غيرقانوني تحت فشارهاي آمريكا اقدامات ديگري را نيز دراين جهت دنبال كردهاند كه مورد تاييد و قابل توجيه براي ملت بزرگايران نخواهد بود. وي تاكيد كرد: اين كشورها بايد درنظر داشته باشند كه حركتهاي سياسي به بهانه فعاليتهاي هستهاي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران در جهت ايجاد فشار بر ملت بزرگ ما به منظور عقبنشيني از حقوق اساسي خود نتيجهاي در بر نخواهد داشت.
سخنگوي وزارت خارجه با تصريح اينكه ملتايران از قطعنامهها و تحريمها استقبال نميكند، ادامه داد: اما فشارهاي سياسي و استفاده ابزاري از سازمانهاي بينالمللي و اقدامات يكجانبه برخي كشورها نيز تاثيري در ايستادگي ملتايران و پافشاري بر حقوق خود نخواهد داشت. این گزارش حاکی است که کابینه ژاپن روز جمعه طرح تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.
خبرگزاری شینهوا در این رابطه گزارش داده است که تحریمهای جدید ژاپن علیه ایران، شامل مسدود کردن داراییهای افراد و سازمانهای مرتبط با برنامه هستهای آن و انجام اقدامات سختگیرانه در معاملات اقتصادی با ایران است. همچنین محدودیتهایی در زمینه سرمایهگذاری ژاپن در پروژههای نفت و گاز در ایران وجود دارد. کابینه ژاپن به صورت یکجانبه و در همسویی با غرب تحریمهای جدید را علیه ایران تصویب کرده است. بر اساس این گزارش، آمریکا بر ژاپن و چین برای کاهش واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران در ادامه تحرکات خصمانه کاخ سفید فشار وارد کرده است.در همین رابطه یکی از اعضای دولت آمریکا که خواست نامش فاش نشود، در اظهاراتی تحکمآمیز گفت: ما به چین و ژاپن و برخی از کشورهای دیگر گفتهایم که مناسبات تجاری خود با ایران را به ویژه در بخش واردات نفت به کمتر از آنچه تاکنون بوده کاهش دهند.
شركاي تجاري جديد جايگزين ميشوند
مهمانپرست همچنین صبح يكشنبه در گفتوگوي ويژه صبح بخير ايران شبكه يك سيما با اشاره به ستادهاي ويژه در وزارت خارجه و دولت براي مقابله با تحريمها گفت: هر كشوري بر خلاف منافع ملي ما عمل كند، خودش را از بازار بزرگ ايران محروم ميكند و ما شركاي جديد تجاري را جايگزين آنها ميكنيم.
به گزارش خبرگزاری فارس، وي با اشاره به بحران اقتصادي كنوني در جهان اظهار کرد: شركتهاي خصوصي در حال حاضر تحت فشار هستند و هر تحريمي كه اين شركتها را مجبور كند خودشان را از همكاري با ايران محروم كنند، به معناي از دست دادن شغل كساني است كه در اين شركتها مشغول به فعاليتند و همچنين ورشكسته شدن اين شركتها كه در نهايت فشارهاي سنگيني را بر دولتهايشان وارد ميكند. ميل خودشان است، اگر ميخواهند وارد مسيري شوند كه به منافع خودشان ضربه بزنند، ميتوانند اين كار را انجام دهند. ما تدارك لازم را براي جايگزين كردن شركاي جديد دنبال ميكنيم.
بيانيه 100 تاجر هلندي در اعتراض به تحريمها عليهايران
همزمان بااين تحول، 100 تاجر هلندي با صدور بیانیهاي تاكيد كردند: تحريمها عليهايران شركتهاي اروپايي را در مقايسه با همتايان خود در ساير نقاط جهان، در موقعيت پايينتري قرار ميدهد و آنها را از محروميتهاي بيشتري برخوردار ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس، بيش از 100 نفر از تجار هلندي در اعتراض به وضع تحريمها عليه ج.ا.ايران و محدوديتهايايجاد شده بر سر راه فعاليتهاي تجاري آنان، جلسهاي را با حضور نمايندگان وزارت اقتصاد و وزارت امور مالي هلند در محل سازمان توسعه تجارتاين كشور برگزار كردند. دراين نشست، فعالان تجاري و اقتصادي هلندي اظهار داشتند كه به سياست كاري ندارند و تحريمها بيش از آنكه بهايران صدمه بزند، به منافع شركتهاي تجاري هلندي لطمه وارد كرده است. انجمن تجاري هلند وايران به دنبالاين نشست، با صدور بيانيهاي مطبوعاتي كه پوشش گستردهاي در رسانههاي هلندي يافته است، مواضع و ديدگاههاي خود را دراين خصوص ارائه نمود.
دراين بیانیه آمده است:
«تجارت در سياست دخالت نميكند؛ اما سياست در تجارت مداخله ميكند.»
بر اساس شعار فوق، انجمن تجاري هلند وايران (نيبا) نشستي توجيهي را در مورخ اول سپتامبر 2010 براي فعالان تجاري هلندي در خصوص مفاد و پيامدهاي تحريمهاي اتحاديه اروپا عليهايران برگزار كرد. حدود يكصد نماينده از بخشهاي تجاري و صنعتي با تخصصهاي مختلف از جمله نظارت و كنترل تجهيزات، توليدات كشاورزي، آهن و فولاد، خدمات مالي و... دراين نشست شركت كردند.
اين انجمن، يك سازمان خصوصي است كه تجار هلندي را كه روابط و منافع تجاري با ايران دارند، با هم مرتبط ميسازد. نيبا همچنين با سازمان توسعه تجارت هلند نيز در ارتباط است. بحثهاي سياسي بينالمللي در خصوص فعاليتهاي هستهايايران در سالهاي اخير منجر به وضع چندين تحريم بينالمللي عليه ايران شده است. نيبا به عنوان يك سازمان خصوصي، هيچگونه قضاوتي درباره اينكه اين تحريمهاي سياسي توجيه پذيرند يا خير نميكند. اين موضوعي در حيطه وظايف دولت است؛ اما بخش تجاري و بازرگاني تاثيري مستقيم از تحريمهاي تحميل شده پذيرفته است. بر همين اساس، نيبا مايل است نكاتي را ارائه نمايد:
1. نيبا خاطر نشان ميسازد كه تحريمهاي اتحاديه اروپا كه بر پايه قطعنامه شوراي امنيت وضع شده، از تحريمهاي شوراي امنيت بسيار فراتر است.
2.اين تحريمها، شركتهاي اروپايي را در مقايسه با همتايان خود در ساير نقاط جهان، در موقعيت پايين تري قرار داده و آنها را از محروميتهاي بيشتري برخوردار ميكند.
3. بهخاطر تحريمهاي اعلام شده، شركتهايي كه تاكنون كالاها و خدماتي بهايران صادر كرده ولي بهاي آن را وصول نكردهاند و طرفهاي ايراني هم حاضر به پرداخت آنها هستند، اما با محدوديتهاي نقل و انتقال پول مواجهند، با خطر جدي دريافت مطالبات خود مواجه بوده و نميتوانند مطالبات خود را وصول نمايند. در اين خصوص نه طرفهاي ايراني بلكه صادركنندگان اروپايي و حتي اگر بخواهيم ادعا كنيم دولتهاي ملي اتحاديه اروپا متضرر خواهند شد.
4.به دليل تفاوت چشمگير قطعنامههاي شوراي امنيت و تحريمهاي اعلام شده اتحاديه اروپا، اين نكته هم قابل توجه است كه در آينده كالاها و خدماتي كه ايران نياز دارد، توسط صادركنندگان ساير كشورها به جز اروپا تامين خواهد شد. نتيجه اينكه ايران كماكان نيازهاي خود را تامين كرده؛ اما اين شركتهاي اروپايي هستند كه ديگر نميتوانند كاري انجام دهند.
5. تجربه تاريخي تحريمهاي تجاري بينالمللي نشان ميدهد كه بازار، در هر صورت راه خود را پيدا خواهد كرد. تفاوت فاحش ميان رهيافت تحريميشوراي امنيت و اتحاديه اروپا نمونهاي ازاين دست است.
6. نيبا انتظار ندارد كه در كوتاه مدت سازمان ملل و اتحاديه اروپا دراين خصوص ديدگاههاي خود را به هم نزديك نمايند. واقعيتهايي عيني همچون وجود يك قرارداد 25 ساله ميان چين با ايران براي تامين انرژي خود و روابط تاريخي ميان روسيه و ايران (از جمله درگير بودن روسيه در ساخت نيروگاه اتمي ايران) دلايلي هستند كه فرضيه بالا را محتملتر ميكنند.
7. جمعبندي نيبا اين است كه با توجه به خواست سياسي بينالمللي براي سختتر كردن تحريمها عليه ايران و تفاوتهاي رهيافتي ميان شوراي امنيت و اتحاديه اروپا، اين تحريمها به سختيايران را تحت تاثير قرار ميدهد؛ ( امكان تاثير پذيريايران كمتر خواهد بود) اما بخش تجاري در اتحاديه اروپا و به تبع آن در هلند به شدت از آن تاثير خواهند پذيرفت.
اعتراض رييس انجمن تجار ايران و هلند
ازسوي ديگر رييس انجمن تجاری ایران و هلند(نیبا) گفت که وضع تحریمها از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران سبب خواهد شد تا شرکتهای خارجی بیش از شرکتهای ایرانی ضرر کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، «مایکل راس»، رييس انجمن تجاری ایران و هلند در گفتوگو با رادیو هلند درباره حجم مبادلات تجاری بین شرکتهای هلندی و ایرانی نیز گفت: صادرات و واردات میان هلند و ایران سالانه حداقل یک میلیارد یورو است و این تحریمها برای تجارهلندی ضرر و زیان زیادی به همراه دارد.
ارزش این رمزارزها طی یک سال سهبرابر شده است.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.
قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.
ایلان ماسک میگوید ایکس چارهای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای حاکم بر بازار سرمایه صرفا ترس از انتخاب کاندیدایی را مخابره می کند که به نظر می رسد به بنیان های اقتصادی ضربه خواهد زد، این در حالی است که انتخاب وی به عنوان رییس جمهور، سرخپوشی این بازار را پررنگ تر خواهد کرد.