خدمات سایت


متن کامل خبر

وزیر بهداشت: پارازیت قطعا در افزایش سقط جنین تاثیر نداشته است/ برنامه کنترل جمعیت نداریم، مردم خودشان کنترل می‌کنند

آرشیو
وزیر بهداشت دوباره تاثیرات پارازیت بر سلامت و مخصوصا سقط جنین و باروری را رد کرد.
1391/08/03 02:42:18 ق.ظ

مرضیه وحید دستجردی در گفتگویی که با روزنامه وطن امروز انجام داده، در پاسخ به این سوال "مدتی است که خبرهایی درباره افزایش سقط جنین و افزایش برخی بیماری‌ها به دلیل امواج پارازیت از سوی برخی شبکه‌های بیگانه مطرح می‌شود و شما این موارد را رد کرده‌اید. نتایج بررسی وزارت بهداشت در این‌باره چه بوده است؟" چنینی گفت: "قطعا پارازیت تاثیر نداشته است. میزان سقط و آمار و ارقام دست ما و پزشکی قانونی است. هیچ تغییری در آمار سقط جنین با توجه به افزایش جمعیت نسبت به گذشته وارد نشده است، ضمن اینکه ما باید بگوییم علت این قضایا چه است. افرادی که در این باره صحبت می‌کنند نه تخصصی در این رشته داشته‌اند و نه تحقیقی."
خانم وزیر گفت: "ما مرکز سلامت محیط کار و اشعه داریم. کمیته‌های مخصوصی داریم که بررسی انجام داده‌اند و 3 سال است تحقیق کرده‌اند. بنده هم اگر گزارشی را اعلام می‌کنم تا به من اطلاع لازم نرسد، اعلام نمی‌کنم. برای مثال نیترات آب تهران زمانی زیاد بود و اعلام کردم، از طرف‌های مختلفی هم به من انتقاد وارد شد اما سلامت مردم برای من از همه چیز مهم‌تر است. در این قضیه پارازیت هم سلامت مردم را با هیچ چیز عوض نمی‌کنیم اگر درباره دکل‌ها، ‌پارازیت و... سخنی می‌گویم، تحقیق شده که نتیجه را اعلام کردم. این شایعات از خارج کشور برنامه‌ریزی شده و برخی نادانسته در داخل بلندگوی آنها شده‌اند."
او همچنین درباره توقف برنامه های کنترل جمعیت از سوی وزارت بهداشت هم گفت: "از زمانی که آمدم وزارت بهداشت برنامه کنترل جمعیت نداشتیم، چرا که مردم خودشان کنترل می‌کردند. سال 91 بودجه کنترل جمعیتمان صفر بود و سال 89 هم 16 میلیارد تومان بود که آن هم در مناطقی مورد استفاده داشت که نرخ رشدشان بالای 3.5 بود و نیاز به کنترل بود. اکنون برنامه ما بهداشت باروری و سلامت باروری است. مناطقی که سلامت مادران با باروری به خطر بیفتد، کنترل می‌شوند اما در مناطقی کاهش رشد جمعیت هست مثل گیلان یا سمنان که نرخ رشد پایین است و در ازای 2 نفر از هر خانواده کمتر از 2 نفر به دنیا می‌آیند و به سمت منفی شدن رشد می‌رویم. پس نمی‌توان یک نسخه واحد برای کشور در نظر گرفت. در اکثر نقاط کشور باید افزایش جمعیت داشته باشیم و برخی جاها کاهش."
 
گزیده ای از این گفتگو را می خوانید؛
- شهرهای ما بالای55 میلیون جمعیت دارند که باید همه آنها را تحت پوشش ببریم. هم‌اکنون 5 دانشگاه علوم پزشکی آمادگی پیاده کردن پزشک خانواده را دارند. برای شهر تهران در دانشگاه علوم پزشکی تهران صددرصد پزشکان مورد نیاز ثبت‌نام کرده و به بیمه‌ها معرفی شده‌اند و بیمه‌ها باید با اینها قرارداد ببندند. باید روند قرارداد بستن تسریع شود، چرا که ما از این روند کند راضی نیستیم و سازمان‌های بیمه‌گر نه‌تنها با پزشکان بلکه با مراکز تشخیصی، داروخانه‌ای، رادیو‌تراپی، رادیولوژی‌ و... باید قرارداد ببندند که هنوز این وضع راضی‌کننده نیست و ما امیدواریم با تاسیس سازمان بیمه سلامت ایران که مهر‌ماه انجام شد سرعت بهتری به این برنامه داده شود تا بتوانیم با 5 دانشگاه علوم پزشکی که آماده‌اند شهرها را زیر پوشش ببریم، ضمن اینکه دستورالعمل 02 پزشک خانواده که در حال انجام است ارتقای سلامت روستاییان را در حد شهر در نظر گرفته است و مشکلات روستایی‌ها و عدم رضایت‌ها حل می‌شود.
- 6 هزار میلیارد تومان قرار بود در قالب فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به وزارت بهداشت تعلق گیرد که فرد رایگان درمان شود. فاز دوم هدفمندی فعلا اجرا نشده، بنابراین مبلغی به ما اختصاص نیافت.
-  در نیمه اول امسال 40 میلیون دلار ارز برای واردات دارو به شرکت‌ها تعلق گرفت ولی با توجه به اینکه 2.5 میلیارد دلار نیاز ارزی برای واردات دارو و واکسن داریم، کمتر از یک‌بیستم نیازمان را در اختیار داریم این در حالی است که از اسفند سال گذشته ما پیگیر مکرر این قضیه بودیم و مسؤولان بانک مرکزی قول دادند اشکالات را برطرف کنند و قدم‌های کوچکی نیز برداشته‌اند که راضی‌کننده نیست و مشکل ارز وجود دارد. در هفته چهار جلسه ستاد تدابیر ویژه برگزار می‌کنیم که نماینده بانک مرکزی هم حضور دارد و انتظارمان این است که مشکل رفع شود، چرا که تامین دارو اولویت اول کشور است؛ ‌هیچ چیز مهم‌تر نیست چون دارو جایگزین ندارد. اگر دارو نباشد افراد نیازمند و بیمار می‌میرند. بیمار‌ها برای حیات نیاز به دارو دارند. اگر کسی نیاز به غذا هم دارد اول باید زنده باشد تا بتواند غذا بخورد، بنابراین همه اولویت‌ها به نظر ما بعد از دارو و واکسن است. عدم تامین نیاز ارزی منجر به کمبودها و کسری‌ها می‌شود و امیدواریم بانک مرکزی به تعهدات خود پایبند باشد و کسری‌ها را جبران کند. بنده این موضوع را در دولت مطرح کرده و پیگیر هستم.
- یکی از مشکلات ما این است که داروهای ما قاچاق می‌شود و در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروهای ما مشتری فراوانی دارد. از کشورهای عربی منطقه تا کشورهای آفریقایی و... مشتری داروی ما هستند و این نشان از تأثیر داروی ما دارد، ضمن اینکه همه داروهای تولیدی ما بعد از یک پروسه طولانی مجوز ورود به بازار پیدا کرده و زیرنظر سازمان غذا و دارو است. ما در داروسازی پیشرفت فراوانی داشتیم، مراکز پشتیبان داروسازی پیشرفته داریم و در مقالات علوم پزشکی بیشترین موارد مربوط به حوزه داروسازی است. برخی دارو‌ها 6 سال طول کشیده تا به بازار آمده. از سوی دیگر داروهای جدید زیرنظر بهترین دکترها کارآزمایی بالینی می‌شود. این را باید در نظر بگیریم که کمپانی‌های خارجی که ما را رقیب می‌دانند و حتی برخی دکترها نادانسته تبلیغات سوء می‌کنند که باید اطلاع‌رسانی شود و رسانه‌ها در این باره نقش زیادی دارند.
- داروهایی که وارد کشور می‌شود و با مجوز وزارت بهداشت است حتما بررسی شده و مورد تایید است اما باید این نکته را در نظر گرفت که دارو است و باید با تجویز پزشک باشد، نه خوددرمانی. کسی که با خواندن بروشور دارویی تهیه کند حتما دچار عارضه می‌شود برای اینکه هرچند این دارو برای درمان است اما ممکن است فرد مصرف‌کننده بیماری زمینه‌ای داشته باشد که حتما برایش عارضه داشته باشد، بنابراین بیشترین اشکال برای خوددرمانی است.
- پرستاران در دولت دهم بسیار مورد توجه بودند و کمکی که در این مدت به این قشر شده بیشتر از همه دوره‌ها بوده است. تعرفه‌گذاری پرستاری مشکل اعتبار دارد. 3200میلیارد تومان نیاز است که یا باید بیمه‌ها بپردازند یا مردم که از مردم نمی‌توان گرفت، بنابراین بیمه‌ها باید پرداخت کنند، ‌آنها هم دنبال اعتباراتش هستند. این طرح در چند بیمارستان تهران به صورت پایلوت در حال انجام است و برای اجرای قطعی یا بودجه‌اش باید در بودجه سال آینده تامین شود یا بیمه‌ها آنرا پرداخت کنند. این خبری هم که می‌شنوید کشورهای همسایه، پرستار ایرانی می‌گیرند صحت ندارد. ‌آن کشور همسایه که برخی می‌گویند، به دلایلی پرستار از ایران نمی‌گیرد اما تعدادی از پرستاران به قطر رفتند که کار سنگینی از آنها گرفته می‌شود در حالی که هم‌اکنون در کشور کارانه خوبی به پرستاران می‌دهند و ساعت کاری کم شده، حق جذب و اضافه‌کار برایشان در نظر گرفته می‌شود و این همه در دولت دهم بوده و قابل قیاس با دوره‌های قبلی نیست.

منبع : خبرآنلاین
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




مدیرعامل انویدیا در سفر به هنگ‌کنگ خواستار همکاری جهانی شد image مدیرعامل انویدیا در سفر به هنگ‌کنگ خواستار همکاری جهانی شد 1403/09/04

جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانی‌های مرتبط با تشدید تنش‌‌ها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 10

بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند image بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند 1403/08/30

البته وزیر فناوری بریتانیا می‌گوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکه‌های اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 27

کشف قدیمی ترین تقویم جهان در معبد ۱۳ هزار ساله ترکیه image کشف قدیمی ترین تقویم جهان در معبد ۱۳ هزار ساله ترکیه 1403/05/21

قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشان‌دهنده سطح اطلاعات بالای انسان‌های اولیه از علوم نجوم خواهد بود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 100

اولین باستان شناس تاریخ،‌ خودش پادشاه بزرگی بوده است! image اولین باستان شناس تاریخ،‌ خودش پادشاه بزرگی بوده است! 1403/03/08

اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاری‌ها و تحقیقات شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 147

کشف یک تمدن عظیم ۷ هزار ساله در صربستان image کشف یک تمدن عظیم ۷ هزار ساله در صربستان 1403/02/21

باستان‌شناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 168

ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد image ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد 1403/01/20

در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیت‌های جدید برای سوخت‌گیری در پمپ بنزین‌ها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 253

شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد image شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد 1402/12/21

اپل و نتفلیکس بودجه‌ی سنگینی به فیلم‌های جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامید‌کننده‌ای داشتند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 231

پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند image پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند 1402/12/19

رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 209

رانندگان تاکسی‌های اینترنتی بیمه می‌شوند image رانندگان تاکسی‌های اینترنتی بیمه می‌شوند 1402/08/28

طبق مصوبه مجلس، ارائه‌دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 292

امضای الکترونیکی برای تمام خدمات ثبتی اجباری شد image امضای الکترونیکی برای تمام خدمات ثبتی اجباری شد 1402/08/16

با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آن‌ها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی می‌شود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 270