خدمات سایت


متن کامل خبر

سرنوشت اطلاعات آنلاین افراد بعد از مرگ

آرشیو
بسیاری از کاربران فضای مجازی درباره سرنوشت اطلاعات و دارایی‌های آنلاین خود بعد از مرگ، اطلاعی ندارند.
1392/01/25 09:13:42 ب.ظ

برخی از این اطلاعات بسیار ذی‌قیمت بوده و باید به وارثان افراد فوت‌کرده منتقل شود اما چگونه می‌توان درباره سهم‌الارث هر یک از ورثه در این زمینه تصمیم‌گیری کرد؟ آیا جایی به نام قبرستان وب یا قبرستان اینترنت وجود دارد که بشود به مردگان مجازی سر زد؟ 
به گزارش همشهری، بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که سالانه حدود 500هزار نفر از کاربران بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی مجازی دنیا می‌میرند. به‌عبارت دیگر از زمان تاسیس این شبکه تا‌کنون حدود پنج میلیون نفر از آنها فوت کرده‌اند. تکلیف دارایی‌ها و اطلاعات آنلاین این افراد چه می‌شود و سرویس دهندگان این شبکه‌ها یا سرویس دهندگان ای‌میل با آن اطلاعات چگونه رفتار می‌کنند؟
برخی از این سرویس‌ها تدابیری اتخاذ کرده‌اند تا کاربران قبل از فوت و در زمان زنده بودنشان تکلیف این مسئله را خود روشن کنند؛ مثلا گوگل این اختیار را به کاربرانش می‌دهد که درباره سرنوشت اطلاعات خود پس از مرگشان، یا عدم‌فعالیت آنلاین طولانی‌مدت، تصمیم بگیرند و بگویند آیا باید این اطلاعات پس از یک دوره زمانی مشخص پاک شود و یا اینکه امکان دسترسی به آنها به فردی دیگر منتقل شود.
این شرکت در وبلاگ خود نوشته: امیدواریم این امکان جدید به شما اجازه دهد زندگی دیجیتال پس از مرگتان را به طریقی امن که حوزه خصوصی‌تان را حفظ کند، برنامه‌ریزی کنید. امیدواریم این امکان پس از درگذشت شما، زندگی را برای عزیزانتان آسان‌تر کند.
این امکان گوگل به‌ترتیبی است که کاربران می‌توانند تعیین کنند پس از سه، شش، ۹ و یا ۱۲‌ ماه عدم‌فعالیت آنلاین اطلاعاتشان پاک شود و یا اینکه دسترسی به این اطلاعات به فرد مشخصی واگذار شود.
شرکت‌های دیگر هم تلاش کرده‌‌اند تدابیری برای مسئله اطلاعات کاربران پس از مرگشان درنظر بگیرند. به‌عنوان مثال یک شبکه بزرگ اجتماعی این امکان را به کاربران می‌دهد که حساب کاربری‌شان به‌صورت یادبود دربیاید. همچنین وب‌سایتی با نام اینتراستت راه‌اندازی شده که افراد با ایجاد اکانت در این ‌وب‌سایت، می‌توانند ۱۰ نفر را به‌عنوان ارث‌بران میراث دیجیتال خود معرفی کنند یا اینکه یک نفر را مسئول رسیدگی به میراث دیجیتال خود کنند.
بررسی‌های خبرنگار همشهری نشان می‌دهد که تا‌کنون هیچ سرویس‌دهنده فارسی چنین امکانی را برای کاربران اینترنت راه‌اندازی نکرده است. معنای این یافته این است که کاربران اینترنت در ایران درصورت مرگ، از فضای مجازی نیز محو خواهند شد و اطلاعات آنها چه در ای‌میل باشد چه در وبلاگ و چه در سرویس‌دهندگان فضای رایانه‌ای، بعد از مدتی محو خواهد شد یا دسترسی اعضای خانواده متوفی به آنها از بین خواهد رفت.
ماجرا وقتی حساسیت آفرین می‌شود که فردی دارای فروشگاه آنلاین و مجازی باشد یا اطلاعات وی در قالب کتاب یا فایل یا نرم‌افزار قابل ارائه روی اینترنت باشد. در این صورت تکلیف ثروت ایجادشده باز هم نامشخص خواهد بود. از سوی دیگر وب‌سایت‌هایی در دنیا هستند که اطلاعات منتشره در وب‌سایت‌ها را حتی بعد ازبین‌رفتن‌شان ذخیره می‌کنند. مثلا سایت «آرشیو» را می‌توان به نوعی قبرستان وب نامید چرا که مانند یک فضای بایگانی به ذخیره اطلاعات تمام وب‌سایت‌های دنیا می‌پردازد و تا سالیان دراز بعد از مرگ وب‌سایت‌ها نیز امکان دسترسی به محتوای آنها را برای بازدید‌کنندگان فراهم می‌کند. از این زاویه شاید بتوان گفت زندگی دوم و حیات مجازی افراد حتی بعد از مرگ فیزیکی آنها ادامه می‌یابد.
به این خبر امتیاز بدهید :
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند image بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند 1403/08/30

البته وزیر فناوری بریتانیا می‌گوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکه‌های اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 25

کشف قدیمی ترین تقویم جهان در معبد ۱۳ هزار ساله ترکیه image کشف قدیمی ترین تقویم جهان در معبد ۱۳ هزار ساله ترکیه 1403/05/21

قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشان‌دهنده سطح اطلاعات بالای انسان‌های اولیه از علوم نجوم خواهد بود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 100

اولین باستان شناس تاریخ،‌ خودش پادشاه بزرگی بوده است! image اولین باستان شناس تاریخ،‌ خودش پادشاه بزرگی بوده است! 1403/03/08

اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاری‌ها و تحقیقات شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 146

کشف یک تمدن عظیم ۷ هزار ساله در صربستان image کشف یک تمدن عظیم ۷ هزار ساله در صربستان 1403/02/21

باستان‌شناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 167

ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد image ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد 1403/01/20

در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیت‌های جدید برای سوخت‌گیری در پمپ بنزین‌ها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 252

شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد image شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد 1402/12/21

اپل و نتفلیکس بودجه‌ی سنگینی به فیلم‌های جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامید‌کننده‌ای داشتند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 230

پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند image پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند 1402/12/19

رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 208

رانندگان تاکسی‌های اینترنتی بیمه می‌شوند image رانندگان تاکسی‌های اینترنتی بیمه می‌شوند 1402/08/28

طبق مصوبه مجلس، ارائه‌دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 292

امضای الکترونیکی برای تمام خدمات ثبتی اجباری شد image امضای الکترونیکی برای تمام خدمات ثبتی اجباری شد 1402/08/16

با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آن‌ها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی می‌شود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 268

حضور مسئولان در رسانه‌های اجتماعی زیر ذره‌بین مرکز ملی فضای مجازی image حضور مسئولان در رسانه‌های اجتماعی زیر ذره‌بین مرکز ملی فضای مجازی 1402/01/20

معاون مرکز ملی فضای مجازی می‌گوید این مرکز طرحی برای ضابطه‌مند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاه‌های اجرایی در رسانه‌های اجتماعی تدوین کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 504