با وجود گذشت بیش از دو ماه از پرش بهای دلار در برابر ریال ایران، همچنان روند جیره بندی دلار در ایران ادامه دارد!
به گزارش عصر ایران ، در حال حاضر برای مبادله ریال ایران با دلار آمریکا در تهران می بایست حتما اصل گذرنامه ، ویزا ، فیش پرداختی عوارض خروج و بلیت ارائه شود و پس از مهر خوردن بلیت، حداکثر 2000 دلار به مسافران پرداخت می شود!
اوایل مهرماه سال جاری به ناگاه ارزش برابری دلار آمریکا در مقابل ریال ایران تا 30 درصد افزایش یافت.
با این حال ، شوک وارده به بازار ارز که بازتاب های جهانی متعددی هم داشت ، با تعدیل قیمت دلار ، از بین رفت اما آنچه از آن ایام برای بازار ارز به یادگار ماند ، جیره بندی دلار بود!
البته در اوایل کار ، دولت اقدام به تزریق بدون محدودیت دلار به صرافی ها و بانک ها کرد و با این شیوه حرص و ولع دریافت این ارز به طور نسبی کاهش یافت.
با این حال ، کاهش ناگهانی و هر چند کوتاه مدت ارزش ریال، نگرانی های متعددی را به جان صاحبان سرمایه های کوچک تا بزرگ انداخت تا با صف کشیدن در مقابل بانک ها و صرافی ها، سرمایه های هر چند کوچک (2 تا 3 میلیون تومانی) را به دلار تبدیل کنند تا خیالت خود را از بابت کاهش ارزش ریال و در نتیجه کاهش ارزش پولشان راحت کنند.
در چنان شرایطی محدودیت های بسیار شدیدی برای مبادله دلار از سوی مسوولان وضع شد که براساس آن هم اکنون دریافت دلار تنها تا سقف محدود دو هزار دلار و ارائه گذرنامه، فیش پرداخت عوارض خروج از کشور، ویزا و بلیت میسر است.
البته از ابتدای دخالت دولت در ماجرای افزایش بهای دلار در برابر ریال، تاکنون کم کم قیمت دلار تثبیت و نگرانی ها نیز به میزان زیادی کاسته شد.
با این حال همچنان اعمال محدودیت برای توزیع دلار وجود دارد و وضعیت در این بخش غیرعادی است و جیره بندی ادامه دارد.
این درحالی است که مسئولان بارها اعلام کرده اند که کشور از ذخایر کافی دلار برخوردار است و مردم می توانند هر چقدر که خواستند دلار مورد نیاز خود ر ا تهیه نمایند.
جیره بندی دلار بخش هایی از مردم مانند مسافران به خارج از کشور یا دانشجویان مقیم خارج را با مشکلات عدیده ای روبه رو کرده است. از جمله اینکه در صورتی که فردی به مبلغی بیش از دو هزار دلار نیازمند باشد چه باید کند.
همچنین برخی صرافان نیز تابلوی "از خدمات حواله ارزی معذوریم" نصب کرده اند و صرافی هایی هم که هنوز کار حواله را انجام می دهند ، از پذیرش ارقام پایین مانند یک یا دو هزار دلار خودداری می کنند.
در چنین حال و روزی ، بازار سیاه جدیدی پدید آمده و گروهی از صرافان ، با توجه به نیاز مردم ، اقدام به عرضه دلار با بهایی بالاتر از بازار کرده اند به طوری که در آخر هفته گذشته ، دلار بدون مدارک ، تا 1064 تومان نیز به مردم فروخته شد.
حال سوالی که مطرح می شود این است که جیره بندی دلار ، بر چه مبنایی استوار شده و تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟!
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.
قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.
ایلان ماسک میگوید ایکس چارهای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای حاکم بر بازار سرمایه صرفا ترس از انتخاب کاندیدایی را مخابره می کند که به نظر می رسد به بنیان های اقتصادی ضربه خواهد زد، این در حالی است که انتخاب وی به عنوان رییس جمهور، سرخپوشی این بازار را پررنگ تر خواهد کرد.
افرادی که ارز دیجیتال در اختیار دارند و میفروشند، مجبور بودهاند مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند. اکنون نیز وزارت خزانهداری ایالات متحده قانون جدیدی تصویب کرده است تا مطمئن شود آنها مبلغ مناسبی ...