در این دو شب ١۴٣ نقاشى، نقاشیخط، مجسمه وعکس روی میز حراج میرود که ۴٠ اثر از آن ٣۶ هنرمند ایرانی ست که در این میان شاخصترین اثر ایران، مجسمه «پرسپولیس٢» پرویز تناولی ست که کارشناسان کریستیز ٨٠٠ تا یک میلیون و ٢٠٠ هزار دلار برای آن قیمت پیشنهاد دادهاند؛ پرسپولیس، نامی آشنا برای حافظه تجسمى خاورمیانه است زیرا در سال ٢٠٠٨ میلادی یک اثر از همین مجموعه تناولى با فروش ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار دلارى رکوردى ساخت که تا امروز پابرجاست لذا امیدواریها به خلق رکوردى تازه از سوی این هنرمند پیشگام کشورمان بسیار بالاست. در این دوره اما شانس نخست ثبت رکورد به یک بانوی فقید هنرمند ترکیه ای- اردنی فهر النیسا زید تعلق دارد که نقاشى انتزاعى ٢١٠ در ۵۴٠ سانتى مترى او با نام «شکست اتم و زندگى گیاهى» رقم سه تا چهار میلیون دلار پیشنهاد شده است.
در شب نخست پانزدهمین حراج کریستیز که به آثارى که بالای ۵٠ هزار دلار قیمت اولیه آنها برآورد شده، اختصاص دارد، ٣٠ نقاشی، نقاشیخط ومجسمه ارائه مى شود که هشت اثر پنج هنرمند ایرانى پرویز تناولى، سید محمد احصایى و فرهاد مشیرى هر یک دو اثر و رضا درخشانى و واى. زد. کامى هر یک، یک اثر به حراج گذاشته میشود.
علاوه بر «پرسپولیس ٢» از تناولى، مجسمه «شاعر ایستاده» با برآورد ١٢٠ تا ١٨٠ هزار دلارهم عرضه مى شود در این شب دو نقاشیخط «بدون عنوان» و «چشمگیر» احصایى روى میز حراج مى رود که اثر عمودى ٣٠٠ تا ۴٠٠ هزار دلار و اثر افقى ١۵٠ تا ٢٠٠ هزار دلار پیشنهاد شدهاند.
از مشیرى که دوره پیش حایز رکورد یک میلیون دلارى شد نیز دو نقاشى در معرض فروش است: اثر «home sweet home» وى ٢۵٠ تا ٣۵٠ هزار دلار و اثر «آدم برفى» ١۵٠ تا ٢٠٠ هزار دلار قیمت گذارى شدهاند.
نقاشى بسیار عریض رضا درخشانى در ابعاد ١٠٠ در ۵٢٠ سانتى متر ١٠٠ تا ١۵٠ هزار دلار و اثر آبى رنگ کامى ۶٠ تا ٨٠ هزار دلار چکش مى خورند. در این شب علاوه بر اثر «فهر النیسا زید» دورگه، ٢١ اثر از هنرمندان ترکیه، مصر، سوریه، لبنان، عراق، عربستان، مراکش هم به حراج در مىآید که در بین خالقان این آثار چهرههای شاخصى نظیر محمود سعید، رکورددار مصرى و پل گریگوسیان لبنانى حضور پر رنگى دارند.
شب دوم پانزدهمین حراج کریستیز با ارائه ١١٣ نقاشى، نقاشیخط، مجسمه و عکس، شب شلوغ و بسیار هیجان انگیزى را در پیش دارد، شبى که هنرمندان صاحب نام و جوانان رقابتى نفسگیر خواهند داشت؛ در این شب بسیارى از آثار مهمترین هنرمندان عرب رویاروى ٣٢ اثر ایرانى قرار میگیرد که به نظر میرسد مدیران حراج با هدف نگاه داشتن جمعیت در سالن، تعدادى از آثار جالب توجه هنرمندانمان را در بخش پایانى به فروش مى گذارند؛ در این شب مجسمه تناولى با برآورد ٢٠ تا ٢۵ هزار دلار نخستین اثرى ایرانی ست که براى فروش عرضه میشود، در ادامه آثارى زیبا از پروانه اعتمادى، منوچهر یکتایى، دو نقاشى حسین زنده رودى هر دو ۴٠ تا ۶٠ هزار دلار، فرامرز پیلارام، مسعود عربشاهى، فرهاد مشیرى ٨٠ تا ١٢٠ هزار دلار، به فروش گذاشته مىشود.
دهمین اثر ایرانى که روى میز حراج مىرود، نقاشیخط «سرخ رنگ على» شیرازى ست که ١۵ تا٢٠ هزار دلار پیشنهاد شده است، شیرازی در این اثر سوره مبارکه حمد را با نستعلیق جلی به تصویر در آورده است.
عکسى نوستالژیک از مجموعه «پنجره» عباس کیارستمى ٣٠ تا ۴٠ هزار دلار، نقاشى خیره کننده و سیاه سفید افشین پیرهاشمى که گویا «بازگشت» ترجمه شده ٨٠ تا ١٢٠ هزار دلار، اثری از آیدین آغداشلو ٣٠ تا ۴٠ هزار دلار و مجسمه «هیچ روى صندلى» تناولى ۶٠ تا ٨٠ هزار دلار به معرض فروش در میآید.
در شب دوم همچنین آثارى از رامین شیردل، شیرازه هوشیارى، فرهاد احرارنیا، اویش خبرىزاده، مهدى فرهادیان، بیتا فیاضى، شىرین على ابادى، دو عکس از شادى قدیریان، بهمن جلالى، سمیرا علیخانزاده، شیرین نشاط، رامین حائرىزاده، پوران جین چى، علا ابتکار، نیکى نجومى، حسام رحمانیان و رویا اخوان که از اقصى نقاط دنیا به دوبى رسیده چکش حراج مىخورد.
پانزدهمین حراج کریستیز در حالى برگزار مى شود که مجموعه داران و خریداران ایرانى به خاطر افت شدید ریال در برابر دلار توان رقابت چندانى با دلارهاى نفتى اعراب و بانکهاى بینالمللى ترکى را ندارند.