وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همانطور که با پارازیت و ممانعت از نصب دیش نتوانستیم جلوی دسترسی به شبکههای بیگانه را بگیریم، فیلترینگ هم اثری در دسترسی آزاد به اطلاعات ندارد.
علی جنتی در مراسم نشست فعالان رسانههای دیجیتال، با بیان اینکه به هیچ روشی نمیتوان مانع ارتباطات جهانی و با فیلترینگ نمیتوان مانع دسترسی آزاد به اطلاعات شد، اظهار کرد: چارهای جز تولید محتوا نداریم. همانگونه که در شبکههای تلویزیونی نتوانستیم با ایجاد پارازیت و ممانعت از نصب دیش، دسترسی به این شبکهها را محدود کنیم با فیلترینگ هم نمیشود، اثری در دسترسی به اطلاعات گذاشت.
وی افزود:باید به فکر تولید محتوا و روشهای دیگر باشیم تا به عنوان مثال مخاطب به سمت شبکههای تلویزیونی بیگانه کشیده نشود و همین بحث را برای رسانههای دیجیتال داریم و از این طریق میتوانیم از فرهنگ بومیمان حراست کنیم؛ البته باید بدانیم که رسانههای آنلاین تأثیر بسیاری در انتقال تفکر دارند و در ایران هم منابع قدرتمندی داریم که باید از آنها استفاده کنیم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش اشارهای به استفاده دیگر کشورها از IT داشت و ابراز کرد: کشورهای پیشرفته بهترین استفاده را از فناوری اطلاعات میکنند و آثار این استفاده در رشد تولید ناخالص ملی آنها مشهود است.
وزیر ارشاد افزود: نقش فناوری اطلاعات، امروزه در سلطه کشورها نیز تأثیرگذار است و آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین بهره را از این فناوری میبرد، امروزه شاهد هستیم که از طریق شنود مکالمههای سران کشورهای اروپایی، اطلاعات آنها را به دست آورده و در جهت منافع ملی خود استفاده میکند.
جنتی حوزه فناوری و رسانههای دیجیتال را در سه بخش سختافزار، نرمافزار و محتوایی خلاصه کرد و گفت: کشور ما در بخش سختافزار نقشی صفر درصدی دارد، در حوزه نرمافزار با پیشرفت اندکی روبروست اما در بخش محتوا و با توجه به ریشههای ملت، میدان وسیعی روبروی آن قرار دارد که می تواند از آن بهترین بهره را ببرد.
او اشارهای هم به نقش شورایعالی فضای مجازی داشت و اذعان کرد: تأسیس این شورا بنا به دستور مقام معظم رهبری بوده است و مرکز ملی فضای مجازی نیز اجرای دستورالعملهای شورا را بر عهده دارد هرچند که ممکن است برخی گمان کنند هدف از تشکیل این شورا، ایجاد نوعی فیلترینگ در فضای مجازی بوده است درحالیکه براساس دستورالعمل آن باید گفت که نقاط مثبت آن بیشتر است.
وی با ورود به بحثهای مخابراتی و ارتباطی، ابراز کرد: ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور 120 درصد و تعداد دامنههای دات آیار نیز از مرز 400 هزار گذشته است.
او افزود: صادرات نرمافزار کشور براساس آمار، حدود 400 میلیون دلار است.
جنتی در پایان اذعان کرد: ما به هیچ عنوان نمیخواهیم تصدیگری کنیم بلکه تنها باید سیاستگذار و ناظر باشیم و براین اساس میتوانیم به رسالت توسعه صادرات و حضور پررنگتر در بازارهای جهانی در حوزه رسانههای دیجیتال دست یابیم.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
این گوشی احتمالاً جمعوجور خواهد بود.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
آلودگی هوا نهفقط به بدن آسیب میزند، بلکه تواناییهای شناختی را کاهش میدهد و در فعالیتهایی مانند خرید و تصمیمگیری مؤثر است.