به عنوان مثال هنوز که هنوز است پس از ده ها سال از ورود خودرو به ایران، فرهنگ رانندگی در نظام اجتماعی ما نهادینه نشده است. شبکه های اجتماعی نیز به رغم محدودیت های دسترسی به آنها از این قاعده مستثنی تیستند و اتفاقات اخیر که برای صفحه شخصی لیونل مسی از سوی ایرانیان پیش آمد، نمونه ای از این فرهنگ نادرست و ناشیانه استفاده از ابزار تکنولوژیک است. در این نوشتار هفت کنش فیس بوکی را که باعث رنجش دیگران (دوستان) می شوند را یادآور می شویم.
1 - سعی کنید از غر زدن، شکایت و نالیدن مدام در پست هایتان خودداری کنید. این گونه پست های همیشگی بسیار کسل کننده است و باعث می شود حوصله مخاطبانتان از دست شما سر برود!
2 - از تغییر و جابجایی ریلیشن شیپ هایتان خودداری کنید. هستند کسانی که یک روز در میان وضعیت روابط خود را تغییر می دهند.
3 - هیچ چیز کسل کننده تر از پست های کسانی که از تصاویر یکسان، با خاصیت تاثیرگذاری همسان استفاده می کنند نیست. به عنوان مثال کاربرانی که همواره از تصاویر طبیعت استفاده می کنند یا ... این گونه اشخاص برای دوستان و مخاطبانشان پیش بینی پذیر و کسل کننده اند.
4 - استفاده دائمی از کدها و حروف اختصاری، مخاطبان و دوستان را گیج و آشفته می کند. پس از این دست کامنت ها در پست ها و مطالب کمتر استفاده کنید.
5 - بعضی وقت ها عمدا از غلط های املایی در مطالب استفاده می کنیم. این موضوع می تواند در قالب معنایی خاص یا ایجاد سرگرمی مورد قبول واقع شود. در غیر این صورت خود را ضربه فنی کرده اید و بهتر است همه چیز را از مدرسه آغاز کنید!
6 - هرگز کسی را به گیم (بازی) دعوت نکنید.
7 - در پست ها و کامنت های خود به هیچ وجه از "هش تگ" استفاده نکنید. هش تگ گونه ای متادیتا است که در میکرو بلاگینگ ها و سرویس های شبکه های اجتماعی کاربرد دارد و معمولا بدون فاصله قبل از کلمات و واژه های مهم قرار می گیرد. نمونه ای از این کدها، همان شکل پنجره ای است که بر روی شماره گیر گوشی های همراه، تلفن ها و کیبردها دیده می شود.
با این حال قبل از به کارگیری این گونه دستورالعمل ها، لازم است دستوراتی کلیدی و طلایی را به کار گرفت: لزوم رعایت اخلاق، ادب و احترام در فضاهای مجازی. توجه به این که می توان از فیس بوک و شبکه های اجتماعی برای بالا بردن فرهنگ، دانش و شعور فردی و اجتماعی بهره گرفت. درک این نکته که شبکه های اجتماعی "حیاط خلوت" ما نیست و جزء حریم شخصی محسوب نمی شوند؛ بنابراین باید از انتشار بسیاری مطالب و تصاویر خصوصی در آن امتناع کرد. و توجه به این که بسیاری هستند که به راحتی از مطالب و اطلاعات ما در فیس بوک سوء استفاده کرده و می توانند مشکلات گاه جبران ناپذیری را به وجود آورند.
آنچه مسلم است فیس بوک و شبکه های اجتماعی چه بخواهیم و چه نخواهیم وجود دارند. بسیاری از ایرانیان از نوجوان و جوان گرفته تا کهنسال، کاربر چنین شبکه هایی هستند. پس بهتر است به جای هرگونه رفتار بازدارنده - نظیر همان رفتاری که در دهه شصت با عنصری به نام ویدئو شد - فرهنگ استفاده درست از این فناوری را بیاموزیم و آموزش دهیم.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.