اصغر محمدی فاضل، با اشاره به اینکه موضوع ریزگرد و گردوغبار امروز به یکی از مهمترین مسایل کشور در حوزه محیطزیست تبدیل شده است، عنوان کرد: بررسیهای ما از میکروفسیلهای موجود در ریزگرد و گردوغبار در کشور نشان میدهد که این گردوغبار از منطقه شاخ آفریقا با استفاده از جریان هوا وارد کشورمان شده است. وی افزود: این ریزگردها از مناطقی که در آن از اورانیوم ضعیفشده استفاده شده وارد ایران میشود. در عراق هم که کاملا تایید شده که از اورانیوم ضعیفشده استفاده شده است. به این ترتیب میتوانیم نتیجه بگیریم که احتمال ورود غبار آلوده به اورانیوم وجود دارد. اظهارات رییس دانشگاه محیطزیست، در شرایطی است که پیش از این نیز بحثهایی در رابطه با وجود اورانیوم ضعیف در هوای شهر اهواز مطرح شده بود. با این حال کاظم ندافی رییس دفتر سلامت محیط وزارت بهداشت، ، ورود غبارهای آلوده به اورانیوم به ایران را به کلی تکذیب میکند و میگوید: «حرفهای رییس دانشگاه محیطزیست کشور، هیچ مستندات علمی ندارد و ما این اظهارات را تکذیب میکنیم.» از سوی دیگر هم، رییس نظام ایمنی هستهای کشور وجود هرگونه غبار آلوده به مواد رادیواکتیو به کشور را تکذیب کرد. ناصر راستخواه درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر احتمال ورود غبار آلوده به اورانیوم به کشور گفت: اطمینان میدهم که چنین رویدادی را در کشور شاهد نبودهایم.
او با غیرکارشناسیدانستن اظهارات در اینباره گفت: برای روشنشدن ابعاد چنین اخباری سازمان انرژی اتمی بارها با قراردادن دستگاههای مکنده بزرگ به آنالیز و اندازهگیری غبار در نقاط مختلف اقدام کرده است و بعد از آزمایش به موردی از آلودگی به مواد رادیواکتیو برنخوردهایم. رییس نظام ایمنی هستهای کشور تاکید کرد: نباید با طرح چنین مباحثی بدون پشتوانه علمی و تخصصی افکارعمومی را نگران کرد. ندافی در پاسخ به این سوال که «وزارت بهداشت بر اساس چه مستنداتی اخبار اینچنینی را تکذیب میکند،» میگوید: «این مسایل را ما مرتبا بررسی میکنیم و هیچ مستند علمی که ثابت کند در هوای کلانشهرها اورانیوم هست، وجود ندارد.»
آلودگی هوا نهفقط به بدن آسیب میزند، بلکه تواناییهای شناختی را کاهش میدهد و در فعالیتهایی مانند خرید و تصمیمگیری مؤثر است.
برای والدین دارای فرزند نیز طرح جدیدی در نظر گرفته شده است.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.