زمانی که ما عمیقترین مراحل خواب خود به سر میبریم، مردمک چشمانمان به سرعت در جای خود حرکت میکنند و در خواب رویاهای عجیب و زندهای را مشاهده میکنیم.دانشمندان در تلاش هستند تا این رویاها که پس از مدتی از یاد میروند را با استفاده از تواناییهای مغز انسان تبدیل به فیلم کنند.
ممکن است شما نیز تجربهی خوابی عجیب را داشته باشید. خوابی که اگر درحین آن از خواب بیدار شوید، خاطرهی یک فیلم ترسناک که خودتان نقش اول آن بودهاید و یا یک سقوط خطرناک، در مقابل چشمان شما است که با گذر زمان از ذهنتان پاک میشوند.اما دانشمندان به تازگی موفق به کشف روشی شدهاند که با استفاده از آن در آینده میتوانیم رویای خود را در قالب یک فیلم درآورده و تماشا کنیم.
دانشمندان دانشگاه UCLA کشف کردهاندکه مغز ما در هنگام خواب نیز همانند بیداری اطلاعات تصویری را در خود ذخیره میکند.با این کار محققان امیدوار هستند روزی با ترجمه و تفسیر این اطلاعات آنها را به تصاویر فیلممانند قابل تماشایی تبدیل کنند.
در حال حاضر دانشمندان میدانند که چشمهای ما در حالت بیداری اطلاعات تصویری را به مغز ارسال میکند و مغز ما نیز آنها را ترجمه کرده و برای استفاده در آینده ذخیره میکند. زمانی که ما عکسی متفاوت را مشاهده کرده و یا حتی آن راتصور میکنیم، سلولها در بخشی از مغز ما با نام لوب گیجگاهی میانی سیگنالهای الکتریکی ارسال میکند. اما محققان در گذشته نمیدانستند در هنگام خواب و بامشاهدهی تصویری متفاوت چه اتفاقی در مغز ما میافتد. به نظر میرسد زمانی که درخواب عمیق مردمک چشمان ما حرکات سریع انجام میدهد، در واقع مغز ما تفاوت بین صحنههای مختلف رویاهایمان را تفسیر و ترجمه میکند. یوال نیر، یکی از محققان ارشد این مقاله میگوید:
درست مانند گذشته که در حال تماشای اسلایدی هستید، پس از تماشای آن سراغ اسلاید بعدی میروید. چشمان ما نیز با حرکات سریع در خواب در واقع اسلایدهای رویاهایمان را ورق میزند.
برای نگاهی دقیقتر به واکنش مغز در مقابل رویاها، نیر و همکارانش مغز بیمارانی که مشکوک به بیماری صرع بودند را تحت نظر گرفتند. در حالت عادی فرو کردن الکترود در مغز انسانها کاری پرضرر و غیرقابل قبول است اما بیماران صرعی به عنوان بخشی از درمان خود مجبور به استفاده از این الکترودها هستند. محققان فعالیت مغزی این افراد را در حین خواب عمیق و نیز در هنگام بیداری با نمایش عکسهای مکانهای معروف تحت نظر گرفتند. آنها متوجه شدند که در هر دو حالت، سلولهای بخش لوب گیجگاهی میانی مغز شروع به ارسال سیگنال میکند. این اتفاق به معنای تشابه در ذخیره عکسها در حالت بیداری و خواب است. نیر میافزاید:
ما متوجه شدیم که واکنش مغز به دیدن رویا در خواب با واکنش آن به تماشای تصاویر جدید در حالت بیداری همخوانی دارد.
این دانشمندان امیدوار هستند تا در آینده و با ترجمهی اطلاعات مغز، موفق به تصویرسازی رویاهای خواب ما شوند تا به تماشای آنها همانند یک فیلم بپردازیم.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
این دستاورد در توسعه کامپیوترهای کوانتومی و دستگاههای الکترونیکی و مغناطیسی پیشرفته کاربرد دارد.
سازمانهای مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده میشوند.
چتبات چینی دیپسیک در لحظه خود را سانسور میکند.
تدوینگر این فیلم میگوید برای اصلاح لهجه «آدرین برودی» به مجارستانی از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
شرکت ULA قصد دارد راکت Vulcan Centaur را به یک رهگیر فضایی تبدیل کند تا از ماهوارهها در برابر تهدیدات فضایی دفاع کند.
محققان ارتباط مصرف داروی دیابت اوزمپیک که باعث کاهش وزن میشود را با یک بیماری نادر بینایی بررسی کردند.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.