آیفون موجود با تغییرات بزرگ روی بدن و احتمالاً روی صورت ما متصل به دهها سنسور پوشیدنی و دوربین و تصاویر هولوگرافیک قرار میگیرد.
اما هدست واقعیت مجازی و واقعیت افزوده چیست؟
واقعیت مجازی یا Virtual Reality هدست نصبشده روی صورت است که راهگشای جدید ورود ما به دنیای مجازی تلقی میشود و از طریق آن میتوانیم اشیاء و آبجکت های تعریفشده را ببینیم.
اما واقعیت افزوده یا Augmented Reality همان هدست واقعیت مجازی است با این تفاوت که دنیای اشیاء جدید را وارد محیط اطراف ما میکند و این پروژهای است که مایکروسافت با هولولنز خود آن را دنبال میکند.
تصور کنید یک آشپزخانه لخت و بدون وسیله دارید. با زدن هدست واقعیت مجازی میتوانید اشیاء جدید را در جایجای آشپزخانه تصور کنید. اما اگر بتوانید این اشیاء را خودتان بسازید، به آن واقعیت افزوده/ AR میگویند. مثلاً برای آشپزخانه خود یخچال بسازید(با برنامهای شبیه ماین کرافت)، اجاقگاز بسازید و ... و سپس با آن زندگی کنید.
این چیزی است که در ذهن مبتکران AR/VR است و البته هرچند اپل دیرتر از سایرین به فکر آن افتاده است اما قصد دارد با کنار گذاشتن آیفون در سالهای آینده، آن را روی صورت کاربران خود بیاورد، کاری که گوگل با عینک خود شروع کرد اما بد دلایل متعدد بهخصوص بحث حریم شخصی، گسترش نیافت.
بنابراین اپل نیز درک کرده است که گوشیهای هوشمند امروزی به تاریخ سپرده میشوند و آنچه جایگزین میشود با قرار گرفتن روی بدن انسان، جزئی از ما شده و دنیای فناوری را وارد فاز جدیدی از تحول میکند.
هم انسانها و هم دنیای انسانها با AR/VR کاملاً تغییر خواهد کرد و بهجای خرید اشیاء آن را بهصورت مجازی در خانههای خود تعریف میکنیم، تا آن زمان مفهوم خانه نیز شاید تغییر کند،طوری که در خانه هستید اما مشغول رانندگی میشوید، به دوستان خود سر میزنید و خرید انجام میدهید و...
خیلی هم دور نیست: تنها 10 الی 15 سال آینده!
پروژه هولولنز مایکروسافت (تصویر بالا)
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
این گوشی احتمالاً جمعوجور خواهد بود.