فردی به نام توماس اس. راس، پرونده ای حقوقی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار علیه اپل به راه انداخته است. او ادعا می کند در سال ۱۹۹۲ آیفون را اختراع کرده بوده؛ یعنی ۱۵ سال پیش از آنکه استیو جابز، مدیرعامل وقت شرکت اپل، در ژانویه ی ۲۰۰۷ آیفون را به جهانیان عرضه کند. راس می گوید جدا از آیفون، اپل برای تولید آیپاد و آیپد نیز، پتنت مربوط به طراحی کاربردی او را نقض کرده است؛ پتنتی که راس می گوید ۲۴ سال پیش آن را به ثبت رسانده است.
این فرد ادعا می کند طراحی سه محصول یاد شده از کمپانی اپل، از طراحی های اولیه ی او سرچشمه گرفته اند. او طراحی های خود را در قالب پتنتی تحت عنوان «دستگاه الکترونیکی مطالعه» در سال ۱۹۹۲ به اداره ی ثبت اختراعات و نشان های تجاری ایالات متحده آمریکا ارائه کرده است. محصولی که راس طرح اولیه ی آن را ثبت کرده، دستگاهی شبیه یک تلفن هوشمند امروزی را نشان می دهد که برای مطالعه ی اخبار، دیدن تصاویر و تماشای ویدیو به یک صفحه ی لمسی مجهز است. او با درخواست دادگاهی با حضور هیئت ژوری، ادعای خسارتی ۱۰ میلیارد دلاری و نیز ۱.۵ درصد از فروش دستگاه های آینده ی سیستم عامل iOS را داشته است.
ادعای او در حالی مطرح می شود که اداره ی ثبت اختراعات و نشان های تجاری ایالات متحده آمریکا، درخواست راس را در سال ۱۹۹۵ به علت پرداخت نشدن مبالغ لازم برای ادامه ی این فرایند لغو کرده است. به بیان دیگر، راس برای دستگاهش هیچ گواهی ثبت اختراعی دریافت نکرده است. او صرفاً طرح های فنی خود را در سال ۲۰۱۴ در اداره ی کپی رایت آمریکا به ثبت رسانده است. همان گونه که در تصاویر مشاهده می کنید، طراحی های اولیه ی راس در کنار یک دستگاه تک نمایشگر، دستگاه دیگری با دو نمایشگر را نیز شامل می شود.
راس می گوید اپل طرح های او را از زباله دانی این فرایند قاپ زده است. شکایت یاد شده به جمله ای از استیو جابز نیز اشاره می کند که می گوید: «ما هیچوقت از دزدیدن ایده های فوق العاده خجالت نکشیده ایم». راس در شکایت خود ادعا می کند اپل خسارتی بزرگ و غیر قابل جبران به او وارد کرده است که نمی توان آن را با پول جبران یا حتی مقایسه کرد.