فاز اول شبکه ملی اطلاعات ایران فردا در تهران افتتاح میشود. شبکه ملی اطلاعات شامل ارتباطات داخلی اینترنت است که نامهای اینترنت ملی، اینترنت داخلی و شبکه ملی اینترنت نیز برای آن به کار میرود؛ این شبکه سبب افزایش کیفیت، بالا رفتن سرعت و کاهش قیمت تبادل داده در داخل کشور میشود. با افتتاح این شبکه کاربران ایرانی برای مشاهدهی وبسایتهای ایرانی، دریافت فایل (دانلود) از سرورهای داخل کشور و دسترسی به سازمانهای خصوصی و دولتی داخلی نیاز به استفاده از پهنای باند بینالملل ندارند.
بدین ترتیب تعرفهی پهنای باند داخلی و خارجی قرار است جداگانه محاسبه شود و به هر کاربر به ازای هر گیگ ترافیک خارجی، دو گیگ پهنای باند داخلی داده شود.
از سویی برای دریافت دادههای داخلی نیاز نیست داده از کشور خارج شده و دوباره به کشور بازگردد؛ بنابراین میزان تاخیر (latancy یا ping) کاهش مییابد و کیفیت و سرعت ارتباطات کاربر ایرانی در دریافت اطلاعات بیشتر میشود.
یکی دیگر از نکاتی که در شبکهی ملی اطلاعات در نظر گرفته شده است، مراکز تبادل دادهی ترافیک داخلی (iXP) هستند. با استفاده از iXP ترافیک داخلی برای رسیدن به مقصد به نزدیک ترین iXP منتقل میشود و دیگر نیازی به حضور در شبکهی اصلی زیرساخت ندارد.
در حال حاضر ۴ مرکز تبادل دادهی ترافیک داخلی در کشور راه اندازی شده است. این مراکز در شهرهای تهران، شیراز، تبریز و مشهد قرار دارند که در آینده توسعه خواهند یافت. با افزایش iXPها میتوان سرعت تبادل اطلاعات را افزایش داده و کیفیت دریافت داده نیز افزایش مییابد.
همچنین قابلیت CDN (شبکه تحویل محتوا) نیز در شبکهی ملی اطلاعات در نظر گرفته شده است. استفاده از CDN در شبکهی ملی اطلاعات دو کاربرد عمده دارد. اولین کاربرد این است که سرویسدهندههای (سایتها، اپلیکیشنها و...) داخلی با راهاندازی CDN خود در اپراتورهای مختلف یا شهرهای متفاوت میتوانند سرعت دسترسی کاربران را به همراه کیفت بالا برده و در برخی موارد قیمت را نیز کاهش دهند.
دومین کاربرد استفاده از CDN برای دسترسی سریع به سرویسدهندههای خارجی است. با استفاده از CDNها، سرویسدهندههای خارجی میتوانند کل اطلاعات یا بخشی از آن را به ایران بیاورند و از اینجا به کاربران ایرانی یا کاربران منطقهای خود سرویس دهند. هم اکنون سرویسدهندههایی چون گوگل، یاهو و حتی برخی از پیامرسانها از این قابلیت در کشورهای مختلف دنیا، به خصوص هند در منطقهی ما استفاده میکنند. این کار سرعت استفاده از سرویسدهندههای خارجی را افزایش داده و قیمت دریافت خدمات از آنها را با قیمت دریافت خدمت از سرویسدهندههای داخلی برابر میکند.
فردا فاز اول شبکهی ملی اطلاعات در حالی به بهرهبرداری میرسد که برخی از اپراتورهای اینترنتی برای این کار آمادگی کامل داشته و در تبلیغات شهری خود نیز از رونمایی این شبکه استقبال کردهاند.
گلکسی AI شاید بهزودی برخی قابلیتهای جدید مبتنی بر ChatGPT را دریافت کند.
پیشبینی زمان رونمایی از محبوبترین گوشی میانردهی سامسونگ و عدم فروش آن در بازار آمریکا مطرح شده است.
در گزارشهایی گفته شده که که تیم انتقال رئیس جمهور منتخب در حال بررسی کاندیداهای این پست هستند.
جدیدترین آمارها از فروش مدلهای مختلف آیفون نشان میدهد مدلهای پایهی گوشیهای هوشمند اپل همچنان محبوبیت زیادی دارند.
تأسیس دانشکدهی هوش مصنوعی انویدیا در اندونزی، در جریان سفر هفتهی گذشتهی مدیرعامل تیم سبز به این کشور مطرح شده است.
سازندهی اولین گوشی تاشدنی دنیا که نوآوریهای زیادی انجام داده بود، اعلام ورشکستگی کرد.
براساس اطلاعات بهدستآمده، شیائومی قصد دارد بهزودی یکی از ارزانقیمتترین گوشیهای هوشمند 5G جهان را بهطور گسترده عرضه کند.
شیائومی پاوربانک جدید خود را با طراحی ظریف و ظرفیت ۵ هزار میلیآمپرساعتی رونمایی کرد.
الجی بهتازگی از مانیتور گیمینگ جدید خود با نام UltraGear 27GX790A یا بهاختصار GX7 رونمایی کرده است. این مانیتور که به نمایشگر اولد ۴۸۰ هرتزی مجهز است، با قیمت هزار دلار روانه بازار میشود.
گروهی از هکرهای چینی موفق شدند با چندین حملات گسترده به زیرساختهای اپراتور آمریکایی تیموبایل، به آن نفوذ کنند.