مسعود كرباسيان رييس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معاون و صنايع معدني(ايميدرو) در گفت وگو با خبرآنلاين،در پاسخ به اين سئوال كه برخي منتقدان مي گويند با وجود توافق برجام هنوز مشكلات و مسايل تحريم ها باقي مانده است،اظهارداشت:بايد قبول كنيم كه توافق برجام يك اتفاق بسيار بزرگ بود؛ اما سئوال اين است كه اگر توافق برجام صورت نمي گرفت،الان وضع اقتصاد كشور چگونه بود؟ اين يك واقعيت است كه فراموش مي شود. به خصوص در حوزه سياسي بعضا اتفاق ها سريع فراموش مي شود.
وي اضافه كرد: اين مشكل تاريخي است و من معتقدم با وجودي كه حافظه تاريخي خوبي داريم، اما خيلي زود تصميم هاي بزرگ را فراموش مي كنيم و همه چيز كمرنگ مي شود.
كرباسيان با تاكيد بر اينكه قبل از توافق برجام حتي دولت هم براي جابجايي پول از طريق صرافي عمل مي كرد،خاطرنشان كرد: نمونه عيني جابجايي پول،فروش و دريافت پول نفت توسط بابك زنجاني است؛ آقاي بابك زنجاني عاملي بود كه نفت كشور را بفروشد و درمقابل پول نفت را برگرداند.درواقع اين كار، ابزاري براي جايگزيني سيستم بانكي شده بود.طبيعي است كه اين وسط هم مفسده اتفاق ميافتد كه بزرگترين آنها بابك زنجاني بود. البته در اين ميان دهها وصدها پرونده كوچكتر هم وجود دارد كه شايد گم شده باشد.
او با اشاره به اينكه در دوران تحريم ها بسياري از شركت هاي بزرگ بين المللي رابطه شان را با ايران قطع كرده بودند، يادآورشد: در حوزه معدن و صنايع معدني شركت هايي مثل ريو تينتو و پي اچ پي اصلا به ايميل هاي ما جواب نمي دادند؛ الان مديران عامل آنها به ايران مي آيند و مذاكره مي كنند. هياتهاي متعددي از اروپايي و آسيايي براي سرمايه گذاري مشترك ، بررسي بازار و حتي تامين مالي پروژه ها به ايران آمدند و مذاكره كردند.
كرباسيان اضافه كرد: صندوق هاي ضمانتصادرات اروپايي و آسيايي كه زماني ما را در ليست سياه خود قرار داده بود،حالا شرايط را براي ضمانت پروژه ها و سرمايه گذاري ها فراهم مي كنند.صندوقهاي ضمانتي مثل ساچه، هرمس،كفاس، سانچز و صندوق كره جنوبي و ژاپن كه زماني حتي نمي توانستيم يك دلار نزد آنها ضمانت كنيم، بعد از سفر آقاي روحاني و مذاكرات بانك مركزي با آنها ارتباط خود را آغاز كرده اند.
همراهي ها بيشتر شود
معاون وزير صنعت،معدن و تجارت با تاكيد بر اينكه مسايل بانكها هم تا حدودي حل شده است،عنوان كرد: هم اكنون در حوزه معدن و صنايع معدني بهترين مشاوران بين المللي را در حوزه شورآبه و درياچه نمك بكار گرفته ايم.اين موضوع در ساير بخش ها مثل حوزه عناصر نادر خاكي، تيناتيوم، سنگ آهن،طلا و فولاد منجر به ورود تكنولوژي هاي جديد به صنايع معدني شده است كه نهايتا انتقال تكنولوژي و فناوري را به دنبال دارد.
وي افزود: بديهي است كه برخي ها انتظار داشتند سرعت كار افزايش يابد، اما بايد در نظر داشت تبليغاتي فراتر از واقعيت در حوزه اقتصاد اتفاق افتاد كه موجب شد انتظارات بالا برود.
كرباسيان در ادامه با ذكر خاطره اي از خريد هواپيما در دوران تحريم ها گفت: درسالهاي 84 تا 88 كه مسئوليت صندوق بازنشستگي نفت را برعهده داشتم، تصميم گرفتيم براي يكي از شركت هاي زير مجموعه نفت،يعني شركت هواپيمايي نفت، دو فروند هواپيما بخريم. اما به دليل تحريم هاي بين الملي نمي توانستيم هواپيما بخريم،هيچ كس حاضر نبود به ما هواپيما بفروشد. يادم هست با شگردهايي سرانجام توانستيم از طريق شركتي كه خارج از كشور داشتيم،اين دو هواپيما را كه يكي از آنها F100 فوكر بود،بخريم.
وي افزود: اين مشكل براي شركت هواپيمايي ماهان هم وجود داشت و آنها خريدهاي خود را به سختي انجام مي دادند.
رييس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معاون و صنايع معدني با تاكيد بر اينكه مديراني كه 30 سال تجربه دارند، حتما اصول اقتصاد مقاومتي و اقتصاد كشور را در مذاكرات بين المللي مد نظر قرار مي دهند،تصريح كرد: خوشبختانه با سيستم هاي نظارتي مثل مركز پژوهشها و سازمان بازرسي و نهادهايي نظير آنها،حتما اين نگراني ها بي مورد است.
او گفت:توافق برجام سبب شده كه امروز با موسسات پژوهشي دنيا و شركتهاي معتبر بينالمللي براي گرفتن تجهيزات نو و تكنولوژيهاي روز دنيا ارتباط برقرار كنيم؛ مثلا معدن طلاي زرشوران يكي از پروژههايي بوده در دوران تحريم ها تقريبا متوقف شده بود، هم اكنون تمام تلاش تيم ما اين است كه توليد به رقم واقعي برسد.
كرباسيان با بيان اينكه در حال حاضر يكي از شركت هاي بين المللي به عنوان مشاور به كار گرفته شده است،عنوان داشت: اين شركت هاي مشاوره قبلا حتي حاضر نبودند با ما صحبت كنند؛ متاسفم كه اين حرف را مي زنم، اما در دو سال اول مسئوليتم در ايميدرو وقتي مي خواستيم با شركت هاي مشاوره اي مذاكره كنيم،ميگفتند بياييد تركيه يا دوبي صحبت كنيد.اما الان مديران آنها وقت ملاقات مي گيرند كه با ما صحبت كنند. اينها نكات مثبت توافق برجام است كه ديده نمي شود.
او تاكيد كرد: اينكه مردم ثمرات اين توافق را لمس نمي كنند، به نظر مي رسد غرب بايد سرعت و همراهي اش را بيشتر كند.
اسنپ از شروع مرحله آزمایشی سرویس «سفر اشتراکی» (Carpooling) در آینده نزدیک خبر داد. این سرویس با هدف کاهش هزینه سفر قرار است به اسنپ اضافه شود.
بازار سرمایه از گذشته تا کنون آنچنان مورد توجه تمام مردم ایران قرار گرفته که صیانت از سهامدارانش به یکی از نکات مورد تاکید کاندیداها در دوره های مختلف قرار گرفته؛ بنابراین شو رسانهای روسا جمهور در انتخابات بدل شدهاست. با این فرضیه میتوان مدعی بود که همانند نرخ دلار و تورم و فارغ از مسائل بنیادی صنایع مختلف، حفظ و ارتقاء عدد شاخص برای سیاسیون یک دغدغه بزرگ محسوب میشود.
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: افت پی در پی شاخص بورس سهامداران را بیتاب کرده است.روز گذشته سهامداران انگشت اتهام را به معاملات الگوریتمی نشانه گرفتند.
بازار ارز امروز در حالی فعالیت خود را آعاز کرد که هنوز ضربه روز پنجشنبه برای بسیاری از خریداران و فروشندگان، عادی نشده است.
در حالی که برخی کارشناسان پیش بینی می کردند با آزاد سازی سهام عدالت بخش مهمی از دارندگان این سهام فروش را بر نگهداری آن ترجیح دهند، اما رفتار مردم در اولین روزهای فراهم شدن امکان فروش، نشان داد بخش مهمی از دارندگان ترجیح میدهند فعلا برای فروش دست نگه دارند.
بانک مرکزی اعلام کرد اقدامات اصلاحی برای رفع كاستیهای موجود در برخی بانکها آغاز شده است و در روزهای آتی، شاهد بهبود مشکلات رمز دوم پویا خواهیم بود.
فرید زاوه، کارشناس صنعت خودرو ایران، عرضهی کم درمقابل تقاضاى فراوان را عامل افزایش قیمت خودرو دانست و رکود سنگینی برای بازار خودرو در سال آینده پیشبینی کرد.
طبق اطلاعیه جدید بانک مرکزی کاربرانی که نمیتوانند از گوشی های موبایل هوشمند مراحل دریافت رمز دوم یکبار مصرف را انجام دهند، از این پس قادر خواهند بود از طریق پیامک رمز دوم پویا را دریافت کنند.
سازمان تنظیم مقررات خسارات وارد شده به اپراتورها را ۱۰۸۰ میلیارد تومان اعلام کرده است و بیشترین خسارت به ایرانسل وارد شده است.
گزارش مرکز آمار ایران، قیمت فروش یک مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی، قیمت فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی و متوسط مبلغ اجاره برای...