به گزارش خبرآنلاین، استفاده از هر اندیشه و راهکاری برای هدایت مخاطبان به سالن سینما مدتهاست به عنوان برنامه جدی مسئولان سینمایی در حوزه اکران مورد توجه است، اما از میان تمامی طرحهایی که در این سالها مطرح شده، اکران شبانه فیلمهای سینمایی در فصل تابستان به بهانه ماه مبارک رمضان، یکی از معدود طرحهای موفق و ثمربخش بود.
موفقیت یک طرح در سال 88 و ظهور و بروز کمفروغ آن در سال 89 بیانگر یک واقعیت در سینمای ایران است؛ برنامهریزی برای دعوت از مخاطبان به سالن سینما نیازمند روانشناسی و درک درست از خواسته آنان و هوشمندی در انتخاب آثار و طراحی برای تبلیغات گسترده است.
علمالهدی: کاهش 40 درصدی مخاطبان طرح افطار تا سحر
پردیس سینمایی ملت با مدیریت امیرحسین علمالهدی یکی از سالنهای موفق در اجرای طرح افطار تا سحر است. هرچند این موفقیت در تناسب با کلیت طرح عنوان میشود.
علمالهدی در گفتوگو با خبرآنلاین، در مورد دلایل کاهش مخاطبان طرح اکران افطار تا سحر اظهار داشت: «اطلاعرسانی در مورد این طرح دیرهنگام بود. تلویزیون بعد از 10 روز شروع به پخش تبلیغات این طرح کرد که در عمل تعداد تبلیغات امسال نسبت به سال قبل نیز کمتر شده بود.»
او در پاسخ به این پرسش که دلیل پخش دیرهنگام تبلیغات و کاهش تعداد آن چه بوده است، گفت: «ارشاد و نیروی انتظامی نسبت به سال گذشته موافقت خود را با اجرای این طرح زودتر اعلام کردند، با این حال باز هم 10 روز طول کشید تلویزیون برای پخش تبلیغات اقدام کند.»
او ادامه داد: «سال قبل با وجود موافقت و همراهی مسئولان ارشاد یکی از مدیران به نمایندگی از ارشاد گفتوگویی انجام داد و اعلام کرد این طرح به صورت خودسر در حال اجراست و از سوی دیگر در نیمه راه اجرای طرح، ماموران نیروی انتظامی به سالنهای سینما سر زدند و گفتند باید اجرای آن متوقف شود که البته با پیگیریهای صورت گرفته طرح فعالیت خود را ادامه داد. امسال نیز بعد از اجرایی شدن طرح مخالفتهایی از سوی مراکز دینی صورت گرفت.»
امسال گروهی از روحانیون و نمایندگان مجلس مخالفت خود را با نمایش فیلمهای سینمایی در سئانس شبانه و طرح افطار تا سحر بیان کردند. این در حالی است که پارسال این اظهارات بسیار محدود بود و تقریباً از این ناحیه نگرانی چندانی برای سینماگران و دستاندرکاران اجرای طرح به وجود نیامد.
به نظر میرسد پارسال حضور مردم در سالن سینما و تماشای فیلم با نیمنگاهی به وضعیت اجتماعی موجود، بهترین راه گذران اوقات فراغت بود، اما امسال که نیازی از این لحاظ احساس نمیشود موضعگیریها در مورد سینما و اجرای این طرح تندتر شده است.
علمالهدی همچنین درباره تاثیر فیلمهایی که این روزها روی پرده سینما هستند، بر میزان استقبال از طرح افطار تا سحر گفت: «اغلب فیلمهایی که در این روزها روی پرده سینما بودند از هفت هفته قبل اکران شده بودند و همین طولانی شدن مدت زمان نمایش موجب شده بود کمتر کسی راغب شود حتی با قیمت ارزانتر بلیت برای دیدن آنها به صورت شبانه راهی سالن سینما شود.»
البته در این شرایط نیز این مدیر سینما طرح اکران افطار تا سحر را به طور کامل شکستخورده نمیداند. او در این مورد با ارائه آماری اظهار داشت: «سال قبل حدود 10 تا 15 سالن سینما در جریان اکران افطار تا سحر قرار داشتند که به طور متوسط 70 تا 80 درصد ظرفیت سالنهای حاضر در این طرح پر میشد. امسال تعداد سالنها به حداقل 30 سالن رسیده که درصد اشغال آنها 40 تا 50 درصد است.»
او با مقایسه وضعیت کلی سینمای سال 89 و 88 گفت: «حال سینما در سال 88 به طور کلی خوب بود. سال با نمایش «اخراجیها 2» آغاز شد و در ادامه «درباره الی» با استقبال گسترده تماشاگران روبرو شد و پس از اجرای طرح افطار تا سحر موفقیتی دیگری را در عرصه نمایش فیلمها شاهد بودیم. شاید سال قبل رشد بسیار چشمگیر تماشاگر را نداشتیم، اما حداقل این بود که مخاطب از 14 میلیون به 17 میلیون نفر رسید.»
علمالهدی تاثیر شرایط ناخوشایند اکران فیلمها را بر طرح افطار تا سحر چنین ارزیابی کرد: «وضعیت اکران فیلمهای سینمایی در ایران چندان هدفمند نیست. تعداد زیادی از فیلمها در انتظار به دست آوردن فرصت اکران هستند و از سوی دیگر هر کارگردان و تهیهکنندهای به دنبال آن است که زودتر فیلم خود را راهی پرده نمایش کند.»
او ادامه داد: «در این میان شورای صنفی نمایش هم نقش چندان مهمی برای سامان دادن به این شرایط بازی نمیکند؛ نقشی که میتواند با ایجاد تنوع در اکران فیلمها بروز پیدا کند.»
به اعتقاد علمالهدی طرح اکران افطار تا سحر موفق یا شکستخورده نیست؛ تجربهای است که میتواند با رفع اشکالات آن در سالهای آتی به شکل بهتر و مناسبتتر اجرایی شود.
صابری: تبلیغات و فیلمهای تکراری مانع موفقیت شدند
محمدرضا صابری، سخنگوی انجمن سینماداران و مدیر سینماهای آفریقا و جوان دو نکته را به عنوان دلایل کاهش تعداد مخاطبان طرح افطار تا سحر عنوان کرد.
او در این زمینه به خبرآنلاین گفت: «متاسفانه تبلیغات و اطلاعرسانی درستی در مورد طرح افطار تا سحر صورت نگرفته و به این دلیل بسیاری از مردم از اجرای این طرح اطلاعی ندارند. در مقابل پارسال اطلاعرسانی بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفت و در نهایت سال گذشته شاهد بودیم تعدادی زیادی از تماشاگران راهی سالن سینما میشدند و در ساعات شبانه به تماشای آثار سینمایی مینشستند.»
این سینمادار دلیل دیگر کاهش مخاطبان طرح افطار تا سحر را چنین بیان کرد: «نبود فیلمهای جدید موجب کاهش انگیزه مخاطبان برای حضور در سالن سینما شد. البته در میان فیلمهایی که این روزها روی پرده سینما هستند «پسر آدم دختر حوا»، «افراطیها» و «چهلسالگی» فروش خوبی دارند، اما کمتر تماشاگری را میتوان یافت ساعت 12 شب برای دیدن فیلمهای «ناسپاس» یا «مقلد شیطان» به سالن سینما برود.»
صابری گفت: «اگر یکی دو فیلم جدید به گروه فیلمهایی که در جریان طرح افطار تا سحر روی پرده بودند میپیوستند میتوانستیم شاهد استقبال بهتری از این طرح باشیم.»
او با اشاره به جزئیات فروش فیلمهای سینمایی در سینما آفریقا در ماه مبارک رمضان گفت: «با وجود مباحثی که در مورد کمبود تعداد مخاطبان طرح افطار تا سحر مطرح میشود، به عنوان نمونه در سینما آفریقا از صبح تا ساعت 9 شب 130 تا 140 بلیت فروخته میشود، اما تعداد بلیتها بعد از اذان و برای دو سئانس 11 و 1 شب به 600 میرسد.»
او گفت: «شاید مانند سال قبل شاهد اشغال 80 تا 100 درصدی سالنهای سینما نباشیم، اما با این وجود تعداد تماشاگرانی که در جریان طرح افطار تا سحر به سالن سینما میروند از مخاطبانی که صبح تا افطار به سینما میآیند بیشتر است.»
صابری در مورد دلایل به نمایش درنیامدن فیلمهای قدیمی در این طرح گفت: «در ابتدا مخالفتهایی با اجرای طرح اکران فیلمهای قدیمی صورت گرفت. مسئولان بر این عقیده بودند اکران فیلمهای قدیمی فرصت نمایش را از فیلمهای جدید میگیرد. با این حال فیلم «مادر» از میان تمام آثاری که در این زمینه مطرح شده بود روی پرده رفت و حضور بازیگرانش در جریان نمایش و تبلیغات تلویزیون برای آن موجب شد تا استقبال از آن نسبتاً مناسب باشد.»
مدیر سینما جوان با رد تاثیر منفی پخش مجموعههای تلویزیونی به استقبال از طرح افطار تا سحر گفت: «این مسئله برایم قابل پذیرش نیست که مردم به دلیل پخش مجموعههای تلویزیونی به سالن سینما نمیروند و فیلم نمیبینند. پارسال سه مجموعه بسیار موفق روی آنتن بود با این حال استقبال از طرح اکران شبانه فیلمها بسیار خوب بود.»
صدای اعتراض
حجتالاسلام سیدجلال یحییزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی، جواد آرینمنش، نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی و حجتالاسلام والمسلمین احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، از جمله چهرههای شناختهشدهای هستند که انتقاد خود را نسبت به اکران شبانه فیلمهای سینمایی اعلام کردند و به طور مشخص در این مورد موضع گرفتند.
تمام این موضعگیریها در کنار حمایت نکردن تمام و کمال تلویزیون از این طرح و کنارهگیری سینماهای حوزه هنری از نمایش شبانه آثار موجب شد سینمای ایران از عرصهای که میتوانست منتفع شود، محروم شود.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.