خدمات سایت


متن کامل خبر

شما می‌میرید، «ایرپادها» نمی‌میرند

آرشیو
زباله الکتریکی، به دستگاه‌های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آنان همچون تلفن‌ها و کامپیوترها و… که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند، گفته می‌شود. این وسایل در صورت رهاسازی در طبیعت پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح آلوده‌کننده خطرناک محیط زیست به‌شمار می‌روند.
1398/04/31 10:54:21 ق.ظ

نیو صدر:‌ شاید هزاران سال دیگر وقتی باستان‌شناس‌ها در حال جستوجو گوشه‌های پنهان ویرانه‌های خانه شما هستند، ایرپادهای شما را ببینند و برای آنها سوال شود که اصلا چرا انسان چنین چیزی را ساخته و چرا با قیمت‌هایی عجیب آن را خریداری می‌کرده، البته این سوالی است که حالا هم می‌توانیم از خودمان بپرسیم؛ چرا فناوری را ساختیم که فقط ۱۸ ماه کار می‌کند و اصلا تجزیه نمی‌شود؟

هندزفری بدون سیم اپل یا همان «ایرپاد» محصول نسبتا جدیدی از اپل هستند که در چند ماه گذشته انتقادات زیادی در حوزه‌ زیست‌محیطی به آن وارد شده است.

در واقع آنها محصولاتی پلاستیکی هستند که از ترکیب کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، کلورین و سولفور ساخته شده‌اند.

ذراتی که اتن عناصر را می‌سازند ۱۳.۸ میلیارد سال پیش در زمان بیگ بنگ به وجود آمدند، انسان‌ها این محصولات را از زمین خارج می‌کنند، به آنها گرما می‌دهند و شکلشان را تغییر می‌دهند. این محصولات از مناطقی مثل ویتنام، آفریقا جنوبی، قزاقستان، پرو، مکزیک، اندونزی و هند با کشتی به کارخانه‌هایی در چین صادر می‌شوند و بعد «ایرپاد» ساخته می‌شوند.

شما می‌میرید، ایرپادها نمی‌میرند

تا ۱۸ ماه این محصولات به طور کامل کار می‌کنند، شما می‌توانید از آن برای پخش موسیقی و یا تماس تلفنی استفاده کنید، اما بعد از آن اوضاع تغییر می‌کند.

باتری لیتیمی آن آرام آرام خراب می‌شود در نتیجه این اتفاق ایرپادها غیرقابل استفاده می‌شوند، از سوی دیگر این هندزفری‌های بی‌سیم به دلیل اندازه کوچکشان قابل تعمیر هم نیستند. هاگز، یک خریدار ایرپاد در این رابطه به سایت آتلانتیک گفت: «در ابتدا باتری آنها برای ۵ ساعت دوام می‌آورد، اما اکنون عمرش به نیم ساعت رسیده است.»

این دقیقا زمانی است که زمین با مشکل اصلی ایرپادها روبه‌رو می‌شود، بعد از آنکه باتری آن خراب شد، آن را به سطل زباله می‌اندازند، اما آنها غیرقابل بازیافت هستند.

در واقع برای راحت شدن از دست هندزفری‌های بدون سیم اپل تقریبا راهی وجود ندارد؛ اگر سعی کنید ایرپاد را بازیافت کنید، کارگری در چرخه بازیافت، باید درگیر کار پر ریسک جدا کردن باتری لیتیوم - یونی از پلاستیک شود. اگر سعی کنید ایرپاد را دور بیندازید، خطر شروع آتش‌سوزی در تاسیسات انبار زباله در کمین است و اگر ایرپاد را به محل دفن زباله برسد، زمین برای حداقل هزار سال آن را در پوسته خود نگه می‌دارد.

برای بازیافت آنها باید باتری لیتیمی آن را جدا کنید که تقریبا عملی غیرممکن است، به طور کلی هندزفری‌ها در یک مرکز بازیافت زباله سوزانده می‌شوند اما این باتری‌های لیتیمی انجام این کار را تقریبا غیرممکن کرده‌اند. از سویی دور انداختن باتری‌های لیتیمی هم پیامدهای زیست‌محیطی زیادی به همراه دارد.

البته به نظر می‌رسد تنها یک راه حل برای این مشکل وجود دارد، برگرداندن ایرپاد به شرکت اپل به قیمت رایگان، آنها به نحوی که اعلام نشده این وسیله برقی را بازیافت می‌کنند.

ده‌ها میلیون ایرپادی که به زباله‌های الکتریکی اضافه می‌شوند

این اتفاق می‌تواند تاثیر شدیدی در افزایش تعداد زباله‌های الکتریکی داشته باشد؛ موسسه بین‌المللی بازیافت تجهیزات الکتریکی گزارش داده است که سالانه ۲۰ تا ۵۰میلیون تن زباله الکتریکی در دنیا ساخته و تنها ۱۲.۵ درصد آنها بازیافت می‌شوند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تاکنون نزدیک به ۴۰میلیون ایرپاد در دنیا فروخته شده است. بعد از اتمام باتری آنها بخش زیادی از این هندزفری‌های بدون سیم به زباله‌ها الکتریکی اضافه می‌شوند تا بحران بازیافت تجهیزات الکتریکی در آینده در وضعیت خطرناک‌تری قرار بگیرد.

زباله الکتریکی، به دستگاه‌های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آنان همچون تلفن‌ها و کامپیوترها و… که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند گفته می‌شود. این وسایل در صورت رهاسازی در طبیعت پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح آلوده‌کننده خطرناک محیط زیست به‌شمار می‌روند.

پیامدهای زیست‌محیطی عناصر زباله‌های الکتریکی:

سرب: سرب عنصری است در موبایل های زیادی و بیشتر در باتری موبایل ها وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آن غدد درون ریز، سیستم ایمندی، سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین به مغز کودکان آسیب وارد می کند.

جیوه: این عنصر در صفحات کریستالی موبایل ها وجود دارد و به کلیه و مغز انسان آسیب وارد می کند.

آرسنیک : در بالای این عنصر که در میکروچیپ های موبایل قرار دارد، سمی است.

کادمیم : کادمیم منجر به کاهش قدرت یادگیری، شناختی و ... در کودکان می شود. همچنین ارتباط هایی میان آن و بیماری های کلیوی وجود دارد. این عنصر که درون باتری موبایل قرار دارد هفتمین عنصر خطرنک جهان شناخته شده است و همان میزانی که در باتری موبایل وجود دارد، می تواند ۶۰۰ هزار لیتر آب را آلوده کند.

کلرین : این عنصر که ۳۰ درصد ساختار موبایلها را تشکیل میدهد منجر به تخریب  ساختار سلولی انسان میشود.

برم: تحقیقات نشان داده این عنصر  که در موبایل‌ها وجود دارد میتواند آسیبهایی به غده تیروئید وارد کند و همچنین سرطانزا است.

این نوع زباله‌ها شامل عناصر سمی هستند که در صورت عدم بازیافت وارد بدن انسان می‌شوند و پیامدهای زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از سویی دیگر سوزاندن این مواد الکتریکی گاز سمی ایجاد می‌کند که انتشار آن در هوا پیامدهای زیادی برای اتمسفر به همراه دارد.

از سویی این مواد سمی می‌توانند وارد آب‌های زیرزمینی بشوند و در نتیجه این اتفاق منابع آب زیادی اتلاف شوند.

منبع : خبرآنلاین
به این خبر امتیاز بدهید :
کلمات کلیدی :
  • اپل,
  • محیط زیست,
  • ایرپاد,
  • زباله‌های الکتریکی,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۴ هواوی با پردازنده قدرتمند و نمایشگر اولد رونمایی شدند image لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۴ هواوی با پردازنده قدرتمند و نمایشگر اولد رونمایی شدند 1403/02/19

لپ‌تاپ‌های جدید هواوی به پردازنده‌های قدرتمند اینتل مجهز هستند و از نمایشگرهای لمسی اولد بهره می‌برند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 28

هواوی واچ فیت 3 با نمایشگر 1.82 اینچی امولد معرفی شد image هواوی واچ فیت 3 با نمایشگر 1.82 اینچی امولد معرفی شد 1403/02/19

واچ فیت 3 هواوی دارای بدنه آلیاژ آلومینیومی مربعی‌شکل و نمایشگر 1.82 اینچی AMOLED با لبه‌های خمیده در چهار طرف است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 28

مشخصات GPU پلی استیشن 5 پرو افشا شد؛ جهش عملکردی بزرگ image مشخصات GPU پلی استیشن 5 پرو افشا شد؛ جهش عملکردی بزرگ 1403/02/18

احتمالاً تنها چند ماه دیگر تا عرضه PS5 Pro فاصله داریم.

امتیاز:
تعداد بازدید: 23

ربات اپتیموس حالا می‌تواند در کارخانه تسلا کارهای واقعی انجام دهد image ربات اپتیموس حالا می‌تواند در کارخانه تسلا کارهای واقعی انجام دهد 1403/02/17

ربات انسان‌نمای اپتیموس تسلا مشغول انجام یک کار واقعی در کارخانه تسلا است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 31

حالا در شبکه اجتماعی تردز می‌توانید نقل‌قول پست‌های خود را محدود کنید image حالا در شبکه اجتماعی تردز می‌توانید نقل‌قول پست‌های خود را محدود کنید 1403/02/16

کاربران شبکه اجتماعی تردز اکنون می‌توانند مشخص کنند که چه کسانی قادر خواهند بود تا پست‌های آن‌ها را نقل‌قول (Quote) کنند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 40

لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد image لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد 1403/02/16

«لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» سرانجام در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد و حالا باید برای تصویب نهایی آن در مجلس انتظار کشید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 26

تلویزیون پیشرفته ۲۰۲۴ توشیبا با نمایشگر بزرگ رونمایی شد image تلویزیون پیشرفته ۲۰۲۴ توشیبا با نمایشگر بزرگ رونمایی شد 1403/02/15

توشیبا تلویزیون جدیدی با اسپیکرهای قدرتمند، فناوری‌ پیشرفته و نمایشگر بزرگ رونمایی کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 43

دادگاه ضدانحصار گوگل و وزارت دادگستری برگزار شد؛ احتمال جریمه غول فناوری به‌‌دلیل حذف مستندات مهم image دادگاه ضدانحصار گوگل و وزارت دادگستری برگزار شد؛ احتمال جریمه غول فناوری به‌‌دلیل حذف مستندات مهم 1403/02/15

اکنون سرنوشت کسب‌و‌کار جستجوی گوگل در دست قاضی «آمیت مهتا» قرار دارد که باید تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 35

مدیرعامل انویدیا روتین روزانه خود را شرح می‌دهد؛ 14 ساعت کار از 6 صبح image مدیرعامل انویدیا روتین روزانه خود را شرح می‌دهد؛ 14 ساعت کار از 6 صبح 1403/02/15

جنسن هوانگ، درباره مسائلی از جمله شیوه مدیریتش، ارتباط برقرارکردن با کارمندان و اهمیت تمرکز روی کار صحبت کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 33

نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل آغاز به کار کرد image نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل آغاز به کار کرد 1403/02/09

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، موسوم به ایران اکسپو ۲۰۲۴ توسط رئیس جمهور افتتاح شد. ایرانسل نیز در این رویداد حضوری پررنگ و جدی دارد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 86