نیو صدر: شاید هزاران سال دیگر وقتی باستانشناسها در حال جستوجو گوشههای پنهان ویرانههای خانه شما هستند، ایرپادهای شما را ببینند و برای آنها سوال شود که اصلا چرا انسان چنین چیزی را ساخته و چرا با قیمتهایی عجیب آن را خریداری میکرده، البته این سوالی است که حالا هم میتوانیم از خودمان بپرسیم؛ چرا فناوری را ساختیم که فقط ۱۸ ماه کار میکند و اصلا تجزیه نمیشود؟
هندزفری بدون سیم اپل یا همان «ایرپاد» محصول نسبتا جدیدی از اپل هستند که در چند ماه گذشته انتقادات زیادی در حوزه زیستمحیطی به آن وارد شده است.
در واقع آنها محصولاتی پلاستیکی هستند که از ترکیب کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، کلورین و سولفور ساخته شدهاند.
ذراتی که اتن عناصر را میسازند ۱۳.۸ میلیارد سال پیش در زمان بیگ بنگ به وجود آمدند، انسانها این محصولات را از زمین خارج میکنند، به آنها گرما میدهند و شکلشان را تغییر میدهند. این محصولات از مناطقی مثل ویتنام، آفریقا جنوبی، قزاقستان، پرو، مکزیک، اندونزی و هند با کشتی به کارخانههایی در چین صادر میشوند و بعد «ایرپاد» ساخته میشوند.
شما میمیرید، ایرپادها نمیمیرند
تا ۱۸ ماه این محصولات به طور کامل کار میکنند، شما میتوانید از آن برای پخش موسیقی و یا تماس تلفنی استفاده کنید، اما بعد از آن اوضاع تغییر میکند.
باتری لیتیمی آن آرام آرام خراب میشود در نتیجه این اتفاق ایرپادها غیرقابل استفاده میشوند، از سوی دیگر این هندزفریهای بیسیم به دلیل اندازه کوچکشان قابل تعمیر هم نیستند. هاگز، یک خریدار ایرپاد در این رابطه به سایت آتلانتیک گفت: «در ابتدا باتری آنها برای ۵ ساعت دوام میآورد، اما اکنون عمرش به نیم ساعت رسیده است.»
این دقیقا زمانی است که زمین با مشکل اصلی ایرپادها روبهرو میشود، بعد از آنکه باتری آن خراب شد، آن را به سطل زباله میاندازند، اما آنها غیرقابل بازیافت هستند.
در واقع برای راحت شدن از دست هندزفریهای بدون سیم اپل تقریبا راهی وجود ندارد؛ اگر سعی کنید ایرپاد را بازیافت کنید، کارگری در چرخه بازیافت، باید درگیر کار پر ریسک جدا کردن باتری لیتیوم - یونی از پلاستیک شود. اگر سعی کنید ایرپاد را دور بیندازید، خطر شروع آتشسوزی در تاسیسات انبار زباله در کمین است و اگر ایرپاد را به محل دفن زباله برسد، زمین برای حداقل هزار سال آن را در پوسته خود نگه میدارد.
برای بازیافت آنها باید باتری لیتیمی آن را جدا کنید که تقریبا عملی غیرممکن است، به طور کلی هندزفریها در یک مرکز بازیافت زباله سوزانده میشوند اما این باتریهای لیتیمی انجام این کار را تقریبا غیرممکن کردهاند. از سویی دور انداختن باتریهای لیتیمی هم پیامدهای زیستمحیطی زیادی به همراه دارد.
البته به نظر میرسد تنها یک راه حل برای این مشکل وجود دارد، برگرداندن ایرپاد به شرکت اپل به قیمت رایگان، آنها به نحوی که اعلام نشده این وسیله برقی را بازیافت میکنند.
دهها میلیون ایرپادی که به زبالههای الکتریکی اضافه میشوند
این اتفاق میتواند تاثیر شدیدی در افزایش تعداد زبالههای الکتریکی داشته باشد؛ موسسه بینالمللی بازیافت تجهیزات الکتریکی گزارش داده است که سالانه ۲۰ تا ۵۰میلیون تن زباله الکتریکی در دنیا ساخته و تنها ۱۲.۵ درصد آنها بازیافت میشوند.
گزارشها نشان میدهد که تاکنون نزدیک به ۴۰میلیون ایرپاد در دنیا فروخته شده است. بعد از اتمام باتری آنها بخش زیادی از این هندزفریهای بدون سیم به زبالهها الکتریکی اضافه میشوند تا بحران بازیافت تجهیزات الکتریکی در آینده در وضعیت خطرناکتری قرار بگیرد.
زباله الکتریکی، به دستگاههای الکترونیکی مصرف شده و قطعات آنان همچون تلفنها و کامپیوترها و… که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند گفته میشود. این وسایل در صورت رهاسازی در طبیعت پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح آلودهکننده خطرناک محیط زیست بهشمار میروند.
پیامدهای زیستمحیطی عناصر زبالههای الکتریکی:
سرب: سرب عنصری است در موبایل های زیادی و بیشتر در باتری موبایل ها وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آن غدد درون ریز، سیستم ایمندی، سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین به مغز کودکان آسیب وارد می کند.
جیوه: این عنصر در صفحات کریستالی موبایل ها وجود دارد و به کلیه و مغز انسان آسیب وارد می کند.
آرسنیک : در بالای این عنصر که در میکروچیپ های موبایل قرار دارد، سمی است.
کادمیم : کادمیم منجر به کاهش قدرت یادگیری، شناختی و ... در کودکان می شود. همچنین ارتباط هایی میان آن و بیماری های کلیوی وجود دارد. این عنصر که درون باتری موبایل قرار دارد هفتمین عنصر خطرنک جهان شناخته شده است و همان میزانی که در باتری موبایل وجود دارد، می تواند ۶۰۰ هزار لیتر آب را آلوده کند.
کلرین : این عنصر که ۳۰ درصد ساختار موبایلها را تشکیل میدهد منجر به تخریب ساختار سلولی انسان میشود.
برم: تحقیقات نشان داده این عنصر که در موبایلها وجود دارد میتواند آسیبهایی به غده تیروئید وارد کند و همچنین سرطانزا است.
این نوع زبالهها شامل عناصر سمی هستند که در صورت عدم بازیافت وارد بدن انسان میشوند و پیامدهای زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از سویی دیگر سوزاندن این مواد الکتریکی گاز سمی ایجاد میکند که انتشار آن در هوا پیامدهای زیادی برای اتمسفر به همراه دارد.
از سویی این مواد سمی میتوانند وارد آبهای زیرزمینی بشوند و در نتیجه این اتفاق منابع آب زیادی اتلاف شوند.
در گزارشهایی گفته شده که که تیم انتقال رئیس جمهور منتخب در حال بررسی کاندیداهای این پست هستند.
تأسیس دانشکدهی هوش مصنوعی انویدیا در اندونزی، در جریان سفر هفتهی گذشتهی مدیرعامل تیم سبز به این کشور مطرح شده است.
شیائومی پاوربانک جدید خود را با طراحی ظریف و ظرفیت ۵ هزار میلیآمپرساعتی رونمایی کرد.
الجی بهتازگی از مانیتور گیمینگ جدید خود با نام UltraGear 27GX790A یا بهاختصار GX7 رونمایی کرده است. این مانیتور که به نمایشگر اولد ۴۸۰ هرتزی مجهز است، با قیمت هزار دلار روانه بازار میشود.
گروهی از هکرهای چینی موفق شدند با چندین حملات گسترده به زیرساختهای اپراتور آمریکایی تیموبایل، به آن نفوذ کنند.
بزرگترین پروژه خورشیدی دریایی جهان با توان 1 گیگاواتی در چین راهاندازی شد. این پروژه در آینده میتواند برق 2.67 میلیون خانه را تأمین کند.
ردموندیها از کاربران ویندوز خواستهاند تا بهجای Mail از برنامه Outlook در ویندوز 11 استفاده کنند.
بهنظر میرسد اپل قصد دارد برای نخستینبار در بیش از یک دهه، تمام مکهایش را با تراشهی M4 بهروز کند.
شواهد جدیدی از پروندهی قتل باب لی، مدیر اجرایی استارتاپ Cash App، فاش شده است.
در یک پژوهش جدید محققان عملکرد رادیولوژیستها هنگام استفاده از ویژن پرو را بررسی کردند.