با کمبود تراشه در دنیا، عرضه و فروش بسیاری از محصولات با مشکل روبهرو شده است. بسیاری از سازندگان مجبور شدند تاریخ معرفی و عرضهی دستاوردهای جدیدشان را به آینده موکول کنند و بسیاری از دستگاههای مرتبط با حوزهی فناوری در برخی از بازارها کمیاب یا حتی نایاب شدند. یکی از این محصولات، کنسول خانگی پلی استیشن ۵ سونی بود.
بیماری کرونا تأثیر مخرب خود را بر بازارهای مختلف از جمله صنعت بازی رایانهای گذاشت؛ اما سونی توانست فروش نسبتا خوبی از کنسول خانگی نسل نهمی خود داشته باشد و حتی به نظر میرسد برنامههای جدی برای آیندهی پلی استیشن ۵ دارد. PlayStationLifeStyle گزارش میدهد که کنیچی یوشیدا، مدیر اجرایی سونی، در جریان نشست اخیر با سهامداران این شرکت در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱ (۱ تیر ۱۴۰۰) اعلام کرده است که این شرکت قصد دارد با پلی استیشن ۵ رکورد جدیدی در عرضه و فروش یک کنسول در طول سال مالی شرکت به ثبت برساند.
بهترین آماری که تاکنون از یک کنسول مجزا به ثبت رسیده، مربوط به کنسول اسطورهای پلی استیشن از خود شرکت سونی است که در سال ۱۹۹۸، ۲۲٫۶ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به عرضه شد. این در حالی است که جیم رایان، مدیرعامل پلی استیشن، در ماه می از اهداف جاهطلبانهی این شرکت از فروش پلی استیشن ۵ در سالهای پیش رو گفته بود.
فروش بیش از ۲۲٫۶ میلیون کنسول پلی استیشن ۵ رکورد فروش ۲۲ میلیونی پلی استیشن ۲، فروش ۱۴٫۴ میلیونی پلی استیشن ۳ و رکورد ۲۰ میلیونی پلی استیشن ۴ را نیز در طول یک سال خواهد شکست. سونی این موضوع اذعان دارد که دستیابی به این رکورد، هدف بسیار جاهطلبانهای برای این شرکت محسوب میشود و با توجه به مشکلاتی که همچنان در زنجیره تأمین احساس میشود، به احتمال زیاد در این مسیر با چالشهای زیادی مواجه خواهد شد.
خبرگزاری Jiji گزارش داده است که سونی همچنان میتواند از افزایش قابل توجه حجم تقاضا در پی قوانین ناشی از شیوع ویروس کرونا برای دستیابی به این هدف استفاده کند.
به گفتهی یوشیدا، با وجود محدودیتهایی که اکنون در زمینهی تولید کنسول پلی استیشن ۵ وجود دارد، این شرکت برنامه دارد با ارائهی راهکارهایی، حجم تولید کنسول نسل نهمی خود را در سال مالی پیش رو افزایش بدهد. این خبر بعد از گزارشی که از عرضه نسخه بازطراحی شدهی پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲ منتشر شده بود، اعلام شده است و گفته میشود تغییر برخی قطعات سختافزاری این کنسول یکی از راهکارهای سونی برای افزایش حجم تولید آن است.
یکی از مهمترین دلایلی که به اعمال این تغییرات منجر شده، کمبود تراشه در تمامی حوزههای صنعت سختافزار است که تولید پلی استیشن ۵ را نیز با محدودیت مواجه کرده. ظاهراً در بازطراحی این کنسول، از یک CPU مخصوص و ۶ نانومتری تولید AMD بهجای مدل ۵ نانومتری فعلی استفاده خواهد شد.
هیروکی توتوکی، مدیر مالی شرکت سونی، در این باره اظهار داشته است که با وجود افزایش حجم تولید پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲، احتمالاً همچنان نمیتوان بهطور کامل به حجم تقاضای بازار پاسخ داد. جیم رایان قبلاً گفته بود سونی سخت در تلاش است تا با دلالهایی که باعث افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار فروش شدند مقابله کند و کنسول را به دست مصرفکنندگان واقعی برساند. سونی قصد دارد با راهاندازی سرویس PlayStation Direct این کار را تسهیل کند و خدمات عرضه و توزیع خود در اروپا را گسترش بدهد.
کنسول دستی ONEXPLAYER X1 Mini با نمایشگر سریع و پردازندهی AMD از راه رسید.
این کنسول احتمالاً پیش از پلی استیشن 6 روانه بازار میشود.
احتمالاً کنسول دستی نینتندو سوییچ ۲ با نمایشگر بزرگتر از کنسول فعلی و دستهی آهنربایی عرضه میشود.
طرفداران بیلی آیلیش بهزودی آهنگ خوانندهی محبوبشان را در قالب بازی فورتنایت میشوند.
هدف اصلی راکستار گیمز همچنان عرضه این بازی در سال 2025 است، اما مسائلی در توسعه بازی احتمالاً مانع این امر شود.
احتمالاً شاهد ویژگیهای واقعگرایانه، تجربهی بازی بسکتبال و سرقت سختتر خودروها در GTA 6 خواهیم بود.
مدل بسیار کوچک کنسول بازی Game Boy، ظرفیتهای رزبری پای را برای انجام پروژههای خلاقانه نشان میدهد.
سونی تعدادی از حسابهای پلیاستیشن را که به اشتباه مسدود شده بودند، دوباره فعال کرد.
مایکروسافت اعتقاد دارد سونی اواخر سال ۲۰۲۳ نسخهی اسلیم پلیاستیشن ۵ را با قیمتی در حدود ۴۰۰ دلار عرضه خواهد کرد.
ایسوس ROG Ally سیستمعامل ویندوز 11 را اجرا میکند و به یک APU سفارشی AMD مجهز شده است.