با کمبود تراشه در دنیا، عرضه و فروش بسیاری از محصولات با مشکل روبهرو شده است. بسیاری از سازندگان مجبور شدند تاریخ معرفی و عرضهی دستاوردهای جدیدشان را به آینده موکول کنند و بسیاری از دستگاههای مرتبط با حوزهی فناوری در برخی از بازارها کمیاب یا حتی نایاب شدند. یکی از این محصولات، کنسول خانگی پلی استیشن ۵ سونی بود.
بیماری کرونا تأثیر مخرب خود را بر بازارهای مختلف از جمله صنعت بازی رایانهای گذاشت؛ اما سونی توانست فروش نسبتا خوبی از کنسول خانگی نسل نهمی خود داشته باشد و حتی به نظر میرسد برنامههای جدی برای آیندهی پلی استیشن ۵ دارد. PlayStationLifeStyle گزارش میدهد که کنیچی یوشیدا، مدیر اجرایی سونی، در جریان نشست اخیر با سهامداران این شرکت در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱ (۱ تیر ۱۴۰۰) اعلام کرده است که این شرکت قصد دارد با پلی استیشن ۵ رکورد جدیدی در عرضه و فروش یک کنسول در طول سال مالی شرکت به ثبت برساند.
بهترین آماری که تاکنون از یک کنسول مجزا به ثبت رسیده، مربوط به کنسول اسطورهای پلی استیشن از خود شرکت سونی است که در سال ۱۹۹۸، ۲۲٫۶ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به عرضه شد. این در حالی است که جیم رایان، مدیرعامل پلی استیشن، در ماه می از اهداف جاهطلبانهی این شرکت از فروش پلی استیشن ۵ در سالهای پیش رو گفته بود.
فروش بیش از ۲۲٫۶ میلیون کنسول پلی استیشن ۵ رکورد فروش ۲۲ میلیونی پلی استیشن ۲، فروش ۱۴٫۴ میلیونی پلی استیشن ۳ و رکورد ۲۰ میلیونی پلی استیشن ۴ را نیز در طول یک سال خواهد شکست. سونی این موضوع اذعان دارد که دستیابی به این رکورد، هدف بسیار جاهطلبانهای برای این شرکت محسوب میشود و با توجه به مشکلاتی که همچنان در زنجیره تأمین احساس میشود، به احتمال زیاد در این مسیر با چالشهای زیادی مواجه خواهد شد.
خبرگزاری Jiji گزارش داده است که سونی همچنان میتواند از افزایش قابل توجه حجم تقاضا در پی قوانین ناشی از شیوع ویروس کرونا برای دستیابی به این هدف استفاده کند.
به گفتهی یوشیدا، با وجود محدودیتهایی که اکنون در زمینهی تولید کنسول پلی استیشن ۵ وجود دارد، این شرکت برنامه دارد با ارائهی راهکارهایی، حجم تولید کنسول نسل نهمی خود را در سال مالی پیش رو افزایش بدهد. این خبر بعد از گزارشی که از عرضه نسخه بازطراحی شدهی پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲ منتشر شده بود، اعلام شده است و گفته میشود تغییر برخی قطعات سختافزاری این کنسول یکی از راهکارهای سونی برای افزایش حجم تولید آن است.
یکی از مهمترین دلایلی که به اعمال این تغییرات منجر شده، کمبود تراشه در تمامی حوزههای صنعت سختافزار است که تولید پلی استیشن ۵ را نیز با محدودیت مواجه کرده. ظاهراً در بازطراحی این کنسول، از یک CPU مخصوص و ۶ نانومتری تولید AMD بهجای مدل ۵ نانومتری فعلی استفاده خواهد شد.
هیروکی توتوکی، مدیر مالی شرکت سونی، در این باره اظهار داشته است که با وجود افزایش حجم تولید پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲، احتمالاً همچنان نمیتوان بهطور کامل به حجم تقاضای بازار پاسخ داد. جیم رایان قبلاً گفته بود سونی سخت در تلاش است تا با دلالهایی که باعث افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار فروش شدند مقابله کند و کنسول را به دست مصرفکنندگان واقعی برساند. سونی قصد دارد با راهاندازی سرویس PlayStation Direct این کار را تسهیل کند و خدمات عرضه و توزیع خود در اروپا را گسترش بدهد.
ایسوس ROG Ally سیستمعامل ویندوز 11 را اجرا میکند و به یک APU سفارشی AMD مجهز شده است.
توییتر تلگرام مایکروسافت در اقدامی برای جلب رضایت نهادهای رگولاتوری دررابطهبا تصاحب اکتیویژن، اعتراف کرده که سونی اکنون رهبر صنعت بازی است.
کنسول جدید Razer Edge در واقع یک تبلت اندرویدی است که با کنترلرهای گیمینگ همراه شده و امکان بازی در فضای ابری را فراهم میکند.
اچپی در جریان برگزاری CES ۲۰۲۲ از مانیتور گیمینگ جدید خود موسوم به Omen 27u رونمایی کرد. این محصول از وضوح 4K و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز بهره میبرد.
بهتازگی گزارشی منتشر شده است که اطلاعات جالبی در مورد مدل جدید پلی استیشن 5 از جمله علت وزن کمتر آن نسبت به نسخهی ابتدایی در اختیارمان قرار میدهد.
در میان لیست کنسول های بازی پرطرفدار در بازار، 10 محصول را باید جزو گرانترین موارد به شمار آورد.
از امروز میتوانید اپلیکیشن الکسا را روی کنسول ایکس باکس نصب و تجهیزات هوشمند تحت پوشش آن را کنترل کنید.
درحالیکه از انتشار اولین بهروزرسانی پلی استیشن 5 حدود هفت روز میگذرد، سونی آپدیت دیگری برای بهبود عملکرد سیستمعامل کنسول نسل نهمی خود عرضه کرده است.
کریستوفر درینگ از Gameindustry میگوید آمار و ارقامی از میزان فروش پلی استیشن 5 از برخی بازارها شنیده است که اگر صحت داشته باشد، عرضهی این کنسول را به بزرگترین نمونه در تاریخ عرضه کنسول تبدیل خواهد کرد.
ایکسباکس سری اس، کنسول مقرونبهصرفهی مایکروسافت هفتهی آینده با ۳۶۴ گیگابایت حافظهی دردسترس، راهی بازارهای بینالمللی خواهد شد.