خدمات سایت


متن کامل خبر

کشف ژنتیکی جدید می‌تواند جلوگیری از تولید مثل پشه را امکان‌پذیر کند

آرشیو
احتمالاً به‌زودی شاهد ابداع روش‌هایی جدید برای جلوگیری از تولید مثل پشه‌ها خواهیم بود؛ حشراتی که به گفته‌ی دانشمندان، منقرض کردنشان غیرممکن است.
1401/05/03 01:42:10 ب.ظ

برخلاف آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، در سال ۲۰۱۸ یکی از حشره‌شناس‌های دانشگاه کالیفرنیا ریورساید به نام نائوکی یاماناکا متوجه شد نوعی هورمون استروئیدی مهم به‌منظور ورود به سلول‌های مگس سرکه یا خروج از آن‌ها به پروتئین‌های ناقل نیاز دارد. دانشمندان از هورمون اکدیسون به‌عنوان «هورمون پوست‌اندازی» یاد می‌کنند. مگس‌ها بدون این هورمون توانایی بالغ شدن یا تولید مثل را ندارند.

آن‌طور که سای‌تک‌دیلی می‌نویسد، تا پیش از کشف مهم نائوکی یاماناکا در کتاب‌های درسی گفته شده بود اکدیسون به‌صورت آزادانه در غشای سلولی جابه‌جا می‌شود و به‌راحتی از کنار سلول‌ها عبور می‌کند. یاماناکا می‌گوید: «اکنون می‌دانیم که این ادعا حقیقت ندارد.»

اکدیسون در برخی از مراحل چرخه‌ی زندگی تمام گونه‌های حشرات (از مرحله‌ی حضور در تخم تا تبدیل شدن به حشره‌ای بالغ با توانایی تولید مثل) ضروری است. پروتئین ناقل اکدیسون که نائوکی یاماناکا در سال ۲۰۱۸ آن را کشف کرد و همچنین چند نمونه‌ی دیگر که در تحقیقات سال‌های اخیر کشف شدند در تمامی حشرانی که یاماناکا آن‌ها را آزمایش کرده است وجود دارند. بااین‌حال مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد پشه‌ها در این زمینه منحصربه‌فرد هستند.

مراحل رشد لارو پشه حامل بیماری تب زرد


بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها سه پروتئین از چهار پروتئین کشف‌شده در مگس سرکه، در پشه نیز دیده می‌شود. پشه‌ها نخستین و مهم‌ترین پروتئین ناقل اکدیسون را ندارند. یاماناکا می‌گوید: «این ناقل اول به‌شکلی مرموز در پشه‌ها دیده نمی‌شود.»

کشف اخیر دانشمندان ممکن است به تولید نوعی حشره‌کش ویژه منتهی شود که صرفاً روی پشه اثر بگذارد و باعث مرگ زنبورها و دیگر حشرات گرده‌افشان نشود. دانشمندان در مطالعه‌ی اخیر سراغ گونه‌ای از پشه به نام پشه‌ی تب زرد با نام علمی Aedes aegypti رفتند. این گونه از پشه ویروس‌های زیکا، دنگ، چیکونگونیا، تب زرد و چند نوع ویروس دیگر را حمل می‌کند.

یاماناکا می‌گوید: «می‌توانیم موادی شیمیایی بسازیم که عملکرد این انتقال‌دهنده‌های اکدیسون را مختل کند اما روی عملکرد انتقال‌دهنده‌ی اصلی که برای سایر حشرات بسیار کلیدی است و در پشه یافت نمی‌شود، اثر نگذارد. احتمال این‌که چنین ماده‌ی شیمیایی روی حشراتی به غیر از پشه اثر بگذارد کم است.»

مطالعه‌ی دیگری که توسط دانشگاه کالیفرنیا ریورساید به سرپرستی یک ساچیکو هاگا-یاماناکا، زیست‌شناس سلولی انجام شده در تلاش است پروتئین‌های ناقل هورمون مشابهی را در انسان پیدا کند. یاماناکا می‌گوید که براساس کتاب‌های درسی، هورمون‌های استروئیدی به‌صورت آزادانه به سلول‌های انسان وارد و از آن‌ها خارج می‌شوند، اما با توجه به مطالعاتی که روی حشرات انجام گرفته اکنون باید به درست بودن این ادعا در انسان‌ها شک کنیم.

آزمایشگاه یاماناکا اکنون در حال انجام آزمایش برای ساخت موادی شیمیایی است که بتوانند جلوی فعالیت ناقل اکدیسون در پشه‌ها را بگیرند. این دانشمندان همچنین به‌دنبال پروتئین‌های ناقل اکدیسون در سایر حیوانات می‌گردند.

دانشمندان پیش‌تر روش‌های دیگری برای جلوگیری از تولید مثل پشه طراحی کرده‌اند. رها کردن پشه‌های نر عقیم در طبیعت و جفت‌گیری آن‌ها با پشه‌های ماده به تخم‌هایی منتهی می‌شود که امکان تبدیل شدن به پشه را ندارند. این تکنیک نیاز به حشره‌کش‌ها را از بین می‌برد.

با وجود این‌که روش‌هایی مؤثر برای کنترل جمعیت پشه‌ها وجود دارد، یاماناکا می‌گوید که مهم است ابزارهای اضافه‌ای نیز تولید کنیم تا بتوانیم مسائل مربوط به جمعیت پشه‌ها را در تنوع بیشتری از سناریوها مدیریت کنیم. این دانشمند می‌گوید: «منقرض کردن پشه‌ها غیرممکن است. اتکا بر صرفاً یک ابزار برای کنترل پشه‌ها، اقدامی خطرناک محسوب می‌شود. با گرم شدن هوا، شرایط مساعدتری برای تولید مثل پشه‌ها ارائه می‌شود و به احتمال زیاد پشه‌ها قرار است به مشکل بزرگ‌تری تبدیل شوند، به‌خصوص در کالیفرنیای جنوبی.»

منبع : زومیت
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • علوم,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد image ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد 1403/01/05

هلیکوپتر تهاجمی جدید چینی ها برای اولین بار در آسمان دیده شده و احتمالا توانایی‌های جذابی دارد. در ادامه با هلیکوپتر سنگین Z-21 آشنا شوید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 37

استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! image استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! 1402/12/13

پروتئین مورد استفاده‌ی بدن‌سازان، هزینه‌ی استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی را تا ۵۰ برابر کاهش می‌دهد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 35

توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند image توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند 1402/12/07

تیمی در کره، سیستم قابل پوشش و کشش صورت ایجاد کرده‌اند که از بررسی اصطکاک و لرزش پوست برای ارزیابی احساسات انسان استفاده می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 33

شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد image شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد 1402/12/02

ایلان ماسک از موفقیت اولین آزمایش انسانی نورالینک خبر داد و اعلام کرد به‌لطف تراشه این شرکت، بیمار نوعی توانایی ابرانسانی پیدا کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 70

سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! image سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! 1402/11/24

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا به همکارانش در ایستگاه فضایی بین‌المللی قورمه سبزی تعارف کرد و ظاهرا آن‌ها هم طرفدار این غذا شده‌اند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 57

ربات جنجالی پلیس نیویورک بازنشسته شد image ربات جنجالی پلیس نیویورک بازنشسته شد 1402/11/15

پلیس نیویورک سرانجام رباتی را که قرار بود به نظارت در مترو شهر بپردازد، بازنشسته کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 47

این دستگاه عجیب، از هوا آب می‌گیرد image این دستگاه عجیب، از هوا آب می‌گیرد 1402/10/19

کمپانی Genesis System در خلال رویداد CES 2024 از یک دستگاه عجیب رونمایی کرد که قادر است از رطوبت هوا آب تولید کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 169

در روزهای آلوده ایران، ۴۰ درصد از کل برق آمریکا بدون انتشار هرگونه آلاینده تأمین می‌شود image در روزهای آلوده ایران، ۴۰ درصد از کل برق آمریکا بدون انتشار هرگونه آلاینده تأمین می‌شود 1402/10/11

در روزهایی که ما شاهد آلودگی وحشتناک هوا در شهرهای مختلف کشورمان هستیم آمریکا اعلام کرد که ۴۰ درصد از کل برق خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 201

فضانورد ایرانی در میان زمین و فضا، کیف ابزار خود را گم کرد! image فضانورد ایرانی در میان زمین و فضا، کیف ابزار خود را گم کرد! 1402/08/14

کیف ابزار یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی تبار ناسا در جریان یک راهپیمایی در بیرون از ایستگاه فضایی بین المللی، گم شد. البته فضانوردان با چنین اتفاقاتی چندان بیگانه نیستند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 148

محققان: هوش مصنوعی با بررسی 10 ثانیه از صدای شما می‌تواند ابتلا به دیابت را تشخیص دهد image محققان: هوش مصنوعی با بررسی 10 ثانیه از صدای شما می‌تواند ابتلا به دیابت را تشخیص دهد 1402/08/01

دقت این مدل هوش مصنوعی برای زنان 89 درصد و برای مردان 86 درصد گزارش شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 138