گزارش اخیر منتشرشده توسط سازمان نیوزگارد (NewsGuard) نشان میدهد که حداقل ۵۰ وبسایت فعال در حوزه خبر و اطلاعرسانی، از هوش مصنوعی بهمنظور تولید اغلب محتوای خود استفاده میکنند. برخی از این سایتها روزانه صدها خبر منتشر میکنند که مطالب تکراری و غیرواقعی متعددی درون آنها بهچشم میخورد.
ویژگی اخبار جعلی از نظر نیوزگارد چیست؟
سازمان نیوزگارد بهشکل تخصصی روی ردیابی اطلاعات غلط تمرکز دارد و به همین منظور وبسایتها و پایگاههای مختلف خبری را بهشکل مداوم مورد پایش قرار میدهد. این سازمان بهتازگی اعلام کرده است که حداقل ۵۰ وبسایت از هوش مصنوعی بهمنظور تولید خبر استفاده میکنند و تقریباً تمامی مطالب منتشرشده توسط آنها به کمک ابزارهای مبتنی بر AI مانند ChatGPT نوشته میشود. وجه مشترک اغلب این خبرها زبانی ملایم و عبارتهای تکراری است.
بعضی از مطالب تولیدشده توسط هوش مصنوعی حاوی اطلاعات غلط هستند و در اغلب موارد منابع مورد استفاده توسط آنها چندان مشخص نیستند. برای مثال وبسایت Celebritiesdeaths.com در خبری غیرواقعی اعلام کرده بود که رئیسجمهور آمریکا از دنیا رفته است و معاون او بهعنوان جانشین ایفای نقش خواهد کرد. کارشناسان نیوزگارد اعتقاد دارند که ترس کنترل رسانه توسط هوش مصنوعی همین امروز نیز به واقعیت نزدیک شده است و چنین وبسایتهایی میتوانند نمونه بارز پدیده مذکور باشند.
نمونهای از یک خبر نوشتهشده توسط هوش مصنوعی
یکی از نگرانیهای اساسی مطرحشده در رابطه با اطلاعات غلطی است که معمولاً در مطالب نوشتهشده توسط هوش مصنوعی بهچشم میخورد. درصورتیکه نظارت انسانی روی چنین نوشتههایی وجود نداشته باشد و وبسایتها اقدام به ویراستاری اشتباهات پیش از انتشار نکنند، احتمال دارد که از این متنها بهعنوان منبع برای نگارش خبرهای آتی توسط ابزارهای خودکار استفاده شود. چنین زنجیره معیوبی میتواند به گسترش خبرهای غیرواقعی کمک کند و عواقب نامطلوبی را در پی داشته باشد.
درحالحاضر تشخیص مطالب تولیدشده توسط هوش مصنوعی کار چندان دشواری نیست؛ زیرا درصورت وقوع رویدادهای مهم مثل درگذشت جو بایدن، اغلب خبرگزاریهای معتبر اقدام به پوشش آن میکنند. به همین دلیل کاربران میتوانند با مقایسه چندین منبع خبری، اطلاعات غلط را از دادههای واقعی تمایز دهند. همچنین بیشتر وبسایتهایی که از هوش مصنوعی بهره میبرند، با تبلیغات گرافیکی و پاپآپ متعدد اشباع شدهاند و ظاهر یک پایگاه خبری حرفهای را ندارند.
در قرن ۲۰ شاهد افزایش سریع میانگین امید به زندگی بودیم؛ اما کاهش این شاخص در سالهای اخیر احتمالا نشانگر رسیدن به حد نهایی طول عمر انسان است.
نیویورکتایمز پس از اینکه «جفری ای. هینتون»، پدرخوانده هوش مصنوعی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد، یک مصاحبه تلفنی با او انجام داده است.
همچنین چند قابلیت هوش مصنوعی که در رویداد هفته گذشته نمایش داده شده بودند، به عینک اضافه شده است.
پژوهشگران با بررسی فعالیت نورونهای افرادی که درون مغزشان الکترود کاشته شده بود، به بینشهایی تازه درباره نحوه تلاش مغز برای درک صفر دست یافتند.
تنها نیروگاه زغالسنگ باقیمانده بریتانیا امروز برای آخرینبار برق تولید کرد.
این دستگاه بدون نیاز به گرادیان دمایی الکترونها را در دمای محیط انتقال میدهد و انرژی تولید میکند.
گزینه فیلمنت، از سهشنبه ۲۷ شهریور برای تمامی کاربران تپسی در تمام شهرهای فعال کشور در دسترس است.
دو شرکت متا و EssilorLuxottica، بهعنوان مالک برند ریبن، توافق کردند قرارداد خود برای تولید عینکهای هوشمند را تا سال ۲۰۳۰ تمدید کنند.
همهی ما چتجیپیتی را بهعنوان مخزن اطلاعات میشناسیم؛ اما ChatGPT میتواند صفحه اینستاگرامتان را هم نقد کند و نکات بسیار مفیدی را به شما بگوید.
در این مطلب به تشریح جزئیات قابلیتهای سلامتی جدید در اپل واچ 10 و ایرپاد پرو 2 میپردازیم.