رهبران گروه هفت یا G7 که شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن و آمریکا (به اضافه اتحادیه اروپا) میشوند، نگرانیهای خود را درباره پیشرفتهای فناوری هوش مصنوعی اعلام کردند و از تدوین قوانینی بهمنظور کنترل این فناوری و ابزارهای آن تا پایان سال جاری میلادی خبر دادند.
به گزارش رویترز، رهبران گروه هفت در اجلاس اخیر خود در هیروشیمای ژاپن خواستار تدوین و پیادهسازی استانداردهای فنی برای کنترل فناوری هوش مصنوعی بهعنوان یک فناوری قابل اطمینان شدند. آنها اذعان کردند که قانونگذاری در این حوزه همپا با سرعت رشد این فناوری پیش نرفته است.
آنها در بیانیهای اعلام کردند که اگرچه رویکردها برای دستیابی به هدفی مشترک درزمینه خلق ابزارهای هوش مصنوعی قابل اطمینان ممکن است متفاوت باشد، اما قوانین مربوطه باید با ارزشهای دموکراتیکی همراستا باشد که این کشورها همگی به آنها اعتقاد دارند.
گروه هفت: فرصتها و چالشهای هوش مصنوعی را باید شناخت
رهبران G7 گفتند باید در کمترین زمان ممکن فرصتها و چالشهای هوش مصنوعی مولد را بشناسند. این فناوری از زمان عرضه عمومی چتبات ChatGPT توسط شرکت OpenAI موردتوجه قرار گرفته است. مدیرعامل این شرکت هفته گذشته به مجلس سنای آمریکا رفت و خواستار قانونگذاری پیرامون این فناوری شد.
ژاپن بهعنوان رئیس اجلاس سال جاری G7 رویکرد ملایمتری را نسبت به هوش مصنوعی از خود نشان داد و متعهد شد تا ضمن حمایت از قابلیتهای این فناوری در جامعه و صنعت، ریسکهای آن را زیر نظر بگیرد.
رهبران گروه هفت ضمن اذعان به تفاوتهایی که احتمالاً درزمینه قانونگذاری درباره هوش مصنوعی وجود خواهد داشت، با یکدیگر توافق کردند تا یک انجمن وزارتی موسوم به «جریان هوش مصنوعی هیروشیما» را تشکیل دهند و تا پیش از اتمام سال جاری میلادی درباره موضوعات مختلف مربوط به AI مولد ازجمله کپیرایت و نشر اطلاعات غلط گفتوگو کنند.
آنها از سازمانهای بینالمللی نظیر «سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی» هم خواستند تا به تحلیل پیرامون اثر قانونگذاری در این حوزه بپردازد. این گروه همچنین اعلام کرده است که درزمینه قانونگذاری با شرکتهای فناوری همکاری خواهد کرد تا بستر رشد و پیادهسازی نوآوریهای مسئولانه را فراهم آورد.
قانون
مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه میشیگان نشان میدهد که ترک سیگار حتی در سنین بالا در افزایش امید به زندگی اثرگذار است.
در قرن ۲۰ شاهد افزایش سریع میانگین امید به زندگی بودیم؛ اما کاهش این شاخص در سالهای اخیر احتمالا نشانگر رسیدن به حد نهایی طول عمر انسان است.
نیویورکتایمز پس از اینکه «جفری ای. هینتون»، پدرخوانده هوش مصنوعی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد، یک مصاحبه تلفنی با او انجام داده است.
همچنین چند قابلیت هوش مصنوعی که در رویداد هفته گذشته نمایش داده شده بودند، به عینک اضافه شده است.
پژوهشگران با بررسی فعالیت نورونهای افرادی که درون مغزشان الکترود کاشته شده بود، به بینشهایی تازه درباره نحوه تلاش مغز برای درک صفر دست یافتند.
تنها نیروگاه زغالسنگ باقیمانده بریتانیا امروز برای آخرینبار برق تولید کرد.
این دستگاه بدون نیاز به گرادیان دمایی الکترونها را در دمای محیط انتقال میدهد و انرژی تولید میکند.
گزینه فیلمنت، از سهشنبه ۲۷ شهریور برای تمامی کاربران تپسی در تمام شهرهای فعال کشور در دسترس است.
دو شرکت متا و EssilorLuxottica، بهعنوان مالک برند ریبن، توافق کردند قرارداد خود برای تولید عینکهای هوشمند را تا سال ۲۰۳۰ تمدید کنند.
همهی ما چتجیپیتی را بهعنوان مخزن اطلاعات میشناسیم؛ اما ChatGPT میتواند صفحه اینستاگرامتان را هم نقد کند و نکات بسیار مفیدی را به شما بگوید.