در ارتباط با سانحه هوایی تلخ روزهای گذشته، اوایل این هفته کمیسیون عمران از وزیر راه و معاونان ایشان برای توضیح دعوت کرد تا به مجلس بیایند و توضیح بدهند که طبق معمول توضیحات ایشان مبهم و نارسا بود.
علی اکبر اولیاء در گفت و با خبرنگار سرویس مجلس «تابناک» ، اظهار داشت: وزیر راه و ترابری گفت که برای تعیین علت حادثه، باید جعبه سیاه هواپیما پیدا شود. گزارش مدیر عامل هما نیز به این شرح بود که هواپیما از نظر فنی در وضعیت خوبی بوده و مشکلی نداشته است. هوا هم هرچند قبلش خوب نبوده و دید کافی وجود نداشته، اما در زمان فرود هواپیما مشکلی از این نظر هم وجود نداشته است.
نمایده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این طور که گزارش دادهاند، حتی صدای مکالمات خلبان و برج مراقبت پخش شده است. گویا خلبان بعد از دو ساعت تأخیر در فرودگاه تهران برای بهتر شدن وضعیت هوا، در نهایت پرواز میکند و در خاتمه، برای فرود آماده میشود، اما در آخرین لحظهای که میخواسته روی باند بنشیند، به برج مراقبت اعلام میکند که من فرود نمیآیم و به حرکتش ادامه میدهد. این طور که کارشناسان گفتهاند، این اتفاق خیلی غیرمعمول نیست و 3 تا 4 درصد پروازها در شرایط عادی هم به دلیل نامناسب بودن شرایط فرود به این وضعیت ختم میشوند که خلبان دوباره بلند شده و دور میزند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: با این حال، برج مراقبت از خلبان میپرسد که چکار میکنی و خلبان میگوید که بلند میشوم. البته قبل از آن، با هماهنگیهای برج مراقبت، شرایط برای فرود فراهم شده بوده است. بعد از مدتی خلبان در پاسخ به سؤال برج مراقبت که چه قصدی دارد، میگوید که من به تهران برمیگردم. هنوز علت این تصمیم مشخص نیست که چرا خلبان از فرود آمدن منصرف میشود و قصد میکند به تهران بازگردد. اما به هر حال بعد از چند دقیقه، هواپیما از صحنه رادار فرودگاه خارج میشود که معلوم میشود سقوط کرده است. لازم به ذکر است که این فرودگاه به دستگاهایالاس که مجهزترین سیستم ناوبری است، مجهز بوده و برای فرود مشکلی نداشته است.
اولیاء از واقعیتی دیگر خبر داد که بر اساس آن در زمان سقوط هواپیما و در حضور خود آقای وزیر راه و ترابری، 80-70 نفر از مسافران زنده بودهاند، اما در نهایت 27 نفر نجات پیدا کرده و فعلاً زنده ماندهاند. به همین جهت، نحوه ارائه خدمات درمانی و اورژانسی هم مورد سؤال قرار دارد.
این نمایده اصلاح طلب مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: برخی دوستان ایراداتی در این زمینه با توجه به تحریمها، بیثباتی در مجموعه مدیریتی و... مطرح کردهاند. اما به نظرم اشکالات عمدهتری مطرح است و اگر قرار باشد استانداردهای تیم پرواز و استانداردهای فنی را بالا ببریم، تعداد سوانح ما نباید به این حد باشد. درست است که ما در تحریم هستیم، اما اگر مدیریت درستی داشته باشیم و همه عوامل را کنترل کنیم، ولو با کاهش تعداد پروازها، باید به شرایط ایمنی کامل در پروازها برسیم. در اطراف ما، کشورهایی هستند که در طول عمر چند دههای خود، تعداد سوانح هوایی خود را به صفر رساندهاند و اگرچه باید بخشی از محدودیتهای ناشی از تحریمها را بپذیریم، اما این اتفاقات نباید در این حد رخ بدهد.
اولیاء در ادامه خطاب به برخی کارشناسان گفت: برخی از دوستان میگفتند اگر بخش خصوصی را در زمینه حمل و نقل هوایی حمایت کرده بودیم، امروز میتوانستیم شرایط بهتری داشته باشیم. اما در مجموع، ابهامات همچنان موجود است و قرار شد سهشنبه هم جناب وزیر به جلسه کمیسیون بیایند و توضیحاتی ادا کنند. البته علل اصلی واقعه هنوز مبهم است و سؤالات بسیاری باقی مانده که برای پاسخ گفتن به آنها، باید منتظر بازخوانی جعبه سیاه باشیم؛ زیرا جعبه سیاه پیدا شده، اما ظاهراً باید خارج از کشور شود.
این نماینده مجلس هشتم در ادامه اظهار داشت: نظارت مجلس بر این قبیل وقایع، میتواند از طریق اقداماتی چون همین دعوت از وزیر برای ارائه توضیحات یا طرح سؤال به طور جدیتر و گزارشهای تحقیق و تفحص گونه از مراجع ذیصلاح مستقل اعمال شود. البته باید توجه داشته باشیم که حمل و نقل هوایی که متأسفانه هر سال با یکی دو سانحه به موضوع بحث رسانهها تبدیل میشود، تلفاتی به مراتب کمتر از حمل و نقل جادهای دارد که سالانه هزاران کشته میگیرد و کسی هم به آن توجه چندانی ندارد.
اولیاء با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت: با این حال، در برنامه پنجم دولت مکلف شده سالانه 10 درصد از میزان خسارات جادهای بکاهد و در پایان برنامه میزان آن به نصف برسد. البته این یک موضوع فرابخشی است که به همکاری همه دستگاههای مرتبط نیاز دارد. به هر حال، امیدواریم تمهیداتی از سوی همه مسئولان اندیشیده شود تا دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
نمودار تغییرات میانگین دمای سطح زمین نشان میدهد که تغییرات دما در دوره فانروزوئیک بیشتر از چیزی بود که پیشتر تصور میشد.
دانشمندان نمیدانند که در محیط بسیار شلوغ و متراکم این سیاهچاله، چگونه جتهایش کاملاً صاف و پایدار هستند.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
به گفته ادارهٔ ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا (NOAA)، این قدرتمندترین طوفان خورشیدی 20 سال گذشته است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.