بازار خودروهای دستدوم در کشورمان همواره محلی برای بحث و ابراز نارضایتی از نحوه مدیریت بازار بوده است. با این حال حتی در بازار آزاد ایالاتمتحده نیز قیمت خودرو کارکرده در حال افزایش است. کارشناسان اقتصادی دلیل این موضوع را قیمت بیش از حد گران خودروهای جدید عنوان کردهاند. حذف تدریجی خودروهای ارزانقیمت از بازار باعث شده است تا تقاضای موجود برای خرید خودرو، در یک بخش انباشته شود.
میانگین قیمت خودروهای جدید در بازار آمریکا به حدود 50 هزار دلار رسیده است. مشتریان نیز با مشاهده قیمت خودروهای جدید، به بازار خودروهای کارکرده رجوع میکنند. همین مساله باعث شده است تا قیمت خودروهای دستدوم نیز در بازار افزایش یابد. این افزایش قیمت باعث شده است تا خودروهایی با سن بالا، بیش از تصور گران شوند.
افزایش قیمت خودرو کارکرده در آمریکا طی یک دهه
موسسه آمریکایی iSeeCars، در زمینه خرید و فروش خودروهای دستدوم فعالیت میکند. براساس مطالعه این موسسه، میانگین قیمت خودرو کارکرده با عمر 10 سال در آمریکا، هماکنون 12194 دلار است. این رقم در سال 2014 معادل 7583 دلار بود. به عبارتی طی یک دهه، قیمت خودرو کارکرده در آمریکا حدود 40 درصد افزایش یافته است. البته مشخص است که افزایش قیمت خودروهای دستدوم در آمریکا، به هیچ نمیتواند با افزایش قیمت چند صد درصدی بازار ایران رقابت کند!
همزمان با افزایش قیمت خودروهای کارکرده مسن در آمریکا، سهم بازار این خودروها نیز افزایش یافته است. خودروهایی با عمر بیش از 10 سال، اکنون 22.7 درصد از کل بازار خودرو آمریکا را در اختیار دارند. حتی پرداخت حق بیمه گرانقیمت نیز باعث نشده است تا مشتریان آمریکایی از خرید این خودروها دست بکشند.
قیمت خودرو کارکرده
تغییرات بازار خودرو آمریکا از زمان همهگیری کووید 19 آغاز شد. سهم بازار خودروهای مسن در سال 2020 معادل 15.1 درصد بود و این خودروها با میانگین قیمت 9135 دلار به فروش میرسیدند. سهم بازار این خودرو در سال 2022 به 19.2 درصد افزایش یافت و میانگین قیمت آنها نیز به 12549 دلار رسید.
مطالعه iSeeCars در مورد روند قیمت خودرو کارکرده، 169 میلیون خودرو دستدوم فروخته شده طی 10 سال (2014-2024) را مورد بررسی قرار داده است. نتایج این مطالعه جالب هستند. با وجود اخباری که از محبوبیت شاسیبلندها میشنویم، در بازار خودروهای کارکرده سدانها، هاچبکها و استیشنواگنها محبوب هستند. سهم بازار این خودروها به تدریج افزایش مییابد. هزینه کمتر، مصرف سوخت کمتر و هزینههای پایین نگهداری، این خودروها را به جایگزینی عالی برای شاسیبلندهای گرانقیمت و پرمصرف تبدیل کرده است.
عرضهی وانت برقی Ram برای بار دوم بهتعویق افتاد و تا سال ۲۰۲۶ خبری از این خودرو نیست.
در شرایطی که بازار خودرو از هر زمان دیگری بیشتر در رکود فرورفته است، آمار عجیبی از احتکار خودرو در کشور ارائه میشود.
فولکسواگن تصمیم گرفته است تا با همکاری ریویان، نسخهای جدید از فولکس واگن گلف برقی یا e-Golf را به تولید برساند.
استلانتیس اعلام کرد که بار دیگر تولید فیات 500 الکتریکی متوقف شده است. کاهش شدید تقاضا، علت این توقف اعلام شده است.
این باتری میتواند انقلابی در بازار خودروهای الکتریکی ایجاد کند.
ظاهراً مشکل برخی از خودروهای هیوندای فراتر از تصورات این شرکت بوده و فراخوان جدیدی برای بیش از ۱۴۵ هزار خودرو صادر شده است.
تمامی مشوقها از جمله رانندگی خودران تسلا، برای خریدارانی در نظر گرفته شدهاند که اتومبیل خود را قبل از سال 2025 تحویل میگیرند.
شرکت خودروسازی اوکراینی تورسوس (Torsus)، ادعا میکند سختکوشترین اتوبوس آفرودی جهان را تولید کرده است.
به گفته کاخ سفید، اطلاعات جمعآوری شده توسط سیستم خودران خودروهای چینی و روسی، میتواند برا مختل کردن زیرساختها مورد استفاده قرار گیرد.
سختگیریهای بیش از حد، قیمت بالای انرژی و کاهش فروش، باعث شده است تا صنعت خودروسازی اروپا در معرض نابودی قرار گیرد.