متن کامل خبر
ترک سیگار حتی در ۷۵ سالگی میتواند امید به زندگی را افزایش دهد
مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه میشیگان نشان میدهد که ترک سیگار حتی در سنین بالا در افزایش امید به زندگی اثرگذار است.
مطالعهای جدید تأکید میکند که ترک سیگار بهترین اقدامی است که افراد میتوانند برای افزایش طول عمر خود انجام دهند. یافتههای این پژوهش میتواند انگیزهای قوی برای کسانی باشد که سالها سیگار کشیدهاند و با خطراتی مانند ابتلا به سرطان یا بیماری قلبی مواجه هستند.
بررسی بیش از ۱۳ هزار مرد میانسال نشان داد کسانی که روزانه ۳۰ نخ یا بیشتر سیگار میکشیدند، در ۲۵ سال آینده با ۲۱ درصد خطر بیشتر مرگ روبرو بودند. بااینحال، این خطرات قطعی نیستند و با ترک سیگار کاهش مییابند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که ترک سیگار در هر سنی با فواید کوتاهمدت برای سلامتی همراه است. اکنون پژوهشگران دانشگاه میشیگان دریافتهاند که این مزایا فقط محدود به جوانان و میانسالان نیست. تخمینهای آنها نشان میدهد افراد ۳۵ تا ۷۵ ساله که سیگار را ترک میکنند، میتوانند به طور قابلتوجهی طول عمر خود را افزایش دهند.
پژوهشگران از دادههای سلامت ملی ایالات متحده برای برآورد تعداد سالهای از دسترفته دراثر سیگار کشیدن و سالهای به دستآمده بهلطف ترک سیگار استفاده کردند. در این مطالعه، چهار سن برای ترک سیگار درنظر گرفته شد: ۳۵، ۴۵، ۶۵ و ۷۵ سال. امید به زندگی افرادی که سیگار را در این سنین ترک کردند، با افرادی که در همین سنین سیگار را ادامه دادند و همچنین با کسانی که هیچگاه سیگار نکشیدند، مقایسه شد.
نتایج نشان داد افرادی که در ۳۵ سالگی همچنان سیگار میکشیدند و به این عادت ادامه میدادند، بهطور متوسط حدود ۹ سال از عمر خود را از دست میدادند (۲۳ درصد از کل امید به زندگیشان). اما کسانی که در ۳۵ سالگی سیگار را ترک کردند، تنها یک سال کمتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیدند، زندگی میکردند؛ به عبارت دیگر، این افراد توانستند ۸ سال از عمر مورد انتظار خود را بازیابند.
نتایج پژوهش جدید با مطالعات مشابهی در کانادا و نروژ تطابق دارد که نشان میدهند ترک سیگار برای یک دهه، بهطور بالقوه میتواند از یک دهه از دست دادن عمر جلوگیری کند.
پژوهش همچنین نشان داد حتی در سنین بالاتر، مانند ۷۵ سالگی، ترک سیگار میتواند مزایایی برای امید به زندگی داشته باشد. به عنوان مثال، کسانی که در ۷۵ سالگی سیگار میکشیدند و این عادت را ادامه دادند، بهطور متوسط ۴٫۴ سال از عمر خود را از دست دادند (حدود ۵۰ درصد از امید به زندگی در این سن). براساس منحنیهای احتمال، شانس به دستآوردن حداقل یک سال امید به زندگی در میان کسانی که در سنین ۶۵ و ۷۵ سالگی سیگار را ترک کردند، به ترتیب ۲۳ و ۱۴ درصد بود.
پژوهشگران تأکید میکنند بیشترین مزایا زمانی حاصل میشود که افراد سیگار را زودتر ترک کنند، اما این بدان معنا نیست که ترک سیگار در سنین بالاتر بیفایده است. آنها نتیجه میگیرند: «این یافتهها میتواند برای پزشکانی که به دنبال شواهد برای تشویق بیماران سیگاری خود به ترک سیگار هستند، ارزشمند باشد.»
مطالعه در مجلهی American Journal of Preventive Medicine منتشر شده است.
به این خبر امتیاز بدهید :
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!