به گزارش خبرآنلاین، سینمای ایران سالهاست روی فیلمهای کمدی برای رسیدن به فروشی قابل قبول در گیشه حساب میکند و به همین خاطر است که سالانه انواع و اقسام فیلمها با بازی جواد رضویان و رضا شفیعیجم و مجید صالحی و علی صادقی و بهنوش بختیاری و احمد پورمخبر روی پرده میرود.
سالها توجیه ساخت فیلمهایی از این دست فروش بالای آنها در گیشه بوده، اما امسال ورق در سینما برگشته و حتی فیلمهایی که صرفاً برای خنداندن و با حضور بازیگران سرشناس این حوزه ساخته میشود به خوبی نمیفروشد همه اینها در کنار تهدید جدی کاهش مخاطبان سینما روایتگر وضعیت بحرانی موجود در سینمای ایران است.
نه تماشاگر، نه فیلم
با وجود افت جدی فروش فیلمها در سال جاری باز هم پرفروشترین فیلم سینما یک کمدی است؛ البته نوعی از کمدی که با دیگر آثار هم اسم و مرسوم در سینمای ایران متفاوت است. «پوپک و مشماشالله» به کارگردانی فرزاد موتمن بهار امسال روی پرده رفت و به فروش بیش از 900 میلیون تومان دست پیدا کرد. این فیلم که عرضه آن در شبکه نمایش خانگی نیز با استقبال گسترده تماشاگران روبرو شد توانست در ابتدای سال، جانی به سینما ببخشد، هرچند این شرایط تاکنون تکرار نشده و فیلمی به فروش اثر موتمن نرسید.
«پسر آدم دختر حوا» دیگر کمدی پرفروش امسال است که این فیلم رامبد جوان نیز در هیچ تناسبی با فیلمهای کمدی گیشهپسند و مرسوم در سالهای اخیر قرار نمیگیرد. این اثر توانست 850 میلیون تومان بفروشد و سهم بالایی در افزایش تعداد تماشاگران سینما داشته باشد.
«تسویه حساب» که به ادعای تهمینه میلانی کارگردان آن کمدی نیست، اما اغلب تماشاگران با هدف خندیدن به دیدن فیلم میرفتند و اتفاقاً بخشهای راضیکننده آن برای تماشاگر فرازهای کمدی فیلم بود، بیش از 700 میلیون تومان فروخت. این فیلم اکران نوروزی نتوانست مانند «آتشبس» دیگر ساخته میلانی فروشی رکوردشکن در گیشه داشته باشد.
تنها فیلم کمدی که از الگوهای مرسوم کمدی گیشه پیروی کرده و نسبتاً فروشی مناسب داشته، «افراطیها» است. این فیلم توانست به فروش بیش از 700 میلیون تومان برسد.
اما بازندههای بازی اکران فیلمهای کمدی «شیرو عسل» به کارگردانی آرش معیریان با فروش 300 میلیونی، «ازدواج در وقت اضافه» به کارگردانی سعید سهیلی با فروش 230 میلیونی و «لج و لجبازی» به کارگردانی سیدمهدی برقعی با فروش 240 میلیونی هستند. این آثار هیچگاه نتوانستند نه در بیان سینمایی کاری متفاوت ارائه دهند و نه با فروش خود کمکی به چرخش چرخ سینمای ایران کردند و در عمل نشان دادند، عمر فیلمهایی از این دست رو به پایان است.
کمدیهای در حال اکران شامل «یه جیب پر پول» و «از ما بهترون» و «یک اشتباه کوچولو» و «سن پطرزبورگ» در مجموع تاکنون 400 میلیون تومان فروختهاند و امید میرود فروش فیلم تازه بهروز افخمی کمکی برای رونق گرفتن سینمای ایران باشد؛ هرچند پیشبینیها در مورد تعداد مخاطب سینما تا پایان امسال ناامیدکننده به نظر میرسد.
بابائیان: سینما مریض است
تهیهکننده فیلم سینمایی «افراطیها» معتقد است به هیچ عنوان دوره فیلمهای کمدی و ملودرام به پایان نرسیده و مخاطب در انتظار تماشای این آثار است.
داریوش بابائیان در گفتوگو با خبرآنلاین درباره وضعیت سینمای کمدی و ناموفق بودن اغلب کمدیهای اکران شده از ابتدای امسال در عرصه فروش اظهار داشت: «اینکه از کمدیها استقبال شود و یا نه وابسته به خود فیلم است. اگر اثری داستان و قصهای مناسب و بازیگرانی شناخته شده و کارگردانی خوبی داشته باشد مورد توجه تماشاگران قرار میگیرد.»
او با اشاره به اینکه فیلمهای برنامه عیدفطر اکران موفقی نداشتهاند، گفت: «اگر بر فیلمهای کمدی که از ابتدای امسال تاکنون اکران شدهاند و توجه ویژهای به فیلمهای اکران عید فطر داشته باشیم به خوبی متوجه میشویم که اغلب آثار در اکران کاملاً ناموفق بودهاند.»
بابائیان اشکال این فیلمها را نداشتن داستان عنوان کرد و گفت: «در میان کمدیهای اکران شده آثاری که داستانی تاملبرانگیز داشتند و به طور کلی مخاطب را با داستانی درگیر میکردند فروش خوبی داشتند. فروش مناسب «پسر آدم دختر حوا» و «افراطیها» نشاندهنده این موضوع است.»
البته میزان فروش «افراطیها» چندان بابائیان راضی نکرده است. او در این مورد گفت: «انتظار من از فروش «افراطیها» بیش از مبلغی بود که به آن دست پیدا کرد، اما به هر حال این روزها وضعیت فروش فیلمها به گونهای است که معمولاً آثار بیش از اینها نمیفروشند.»
او ادامه داد: «در این میان فقط فیلمها دخیل نیستند، تماشاگران ترجیح میدهند فیلمها را در پردیسهای سینمایی که حق انتخابی برای آنان قائل است ببینند و در این شرایط تعداد پردیسها اندک است. از سوی دیگر سینماهای تک سالنه نیز با کمبود تماشاگر روبرو هستند و همین موجب حرکت آنها در مسیر رکود و تعطیلی میشود. نتیجه همه اینها این است که فیلمهای اکران شده، چه کمدی و چه جدی کمتر از حد انتظار ما میفروشند.»
بابائیان با رد اینکه دوران فیلمهای کمدی سطحی به پایان رسیده است، گفت: «اصلاً چنین نیست که تصور کنیم دیگر تماشاگر برای دیدن فیلمهای کمدی به سالن سینما نمیرود. این دستهبندی که در مقطعی تماشاگر به دیدن فیلمهای دختر پسری و گیتاری میرفت و بعد از آن کمدی و امروز دوره هر دوی اینها سر آمده اشتباه است.»
او با اشاره به یکی از آثار خود گفت: «من «شور عشق» را تهیه کردم و امروز به آن افتخار میکنم. آن فیلم شروع موج تازهای در سینمای ایران بود و اخیراً نیز «افراطیها» را ساختم. من معتقدم مخاطب امروز سینما که اغلب جوانان هستند و حدود 20 سال سن دارند، «شور عشق» را در سینما ندیدهاند و امروز به دیدن اثری مشابه آن علاقه نشان میدهند.»
این تهیهکننده گفت: «کپیبرداری و تکرار آثار دیگران آفت سینماست. یک فیلم کمدی و یا جدی خوب نمیتواند برای همیشه الگو باشد و همواره فیلمسازان از روی دست اثر موفق در ارکران تقلید کنند تا فیلمشان بفروشند. سینما با تنوع میتواند حیات موفقتری داشته باشد، اما واقعیت این است که امروز سینمای ما مریض است و همه چیز از جمله فروش فیلمها را باید با در نظر گرفتن وجود این مشکل در سینما سنجید.»
ساداتیان: سینما اولویت چندم مخاطب است؟
تهیه کننده فیلمهای سینمایی «به رنگ ارغوان» و «هفت دقیقه تا پاییز» با انتقاد از رکورد موجود در سینما تاکید کرد باید دریافت سینما اولویت چندم مخاطبان است.
سیدجمال ساداتیان در گفتوگو با خبرآنلاین، درباره وضعیت مخاطبان سینما و فروش دو فیلمی که امسال روی پرده داشته، گفت: «واقعیت این است که از فروش فیلمها چندان راضی نبودم و روند فروش آثار برخلاف تصور و انتظارات من پیش رفت.»
او ادامه داد: «در مورد اکران فیلمهای سینمایی و میزان جذب تماشاگران به آثار باید تحقیقی کامل و درست صورت بگیرد. نکته قابل توجه این است که فیلمها حتی قبل از عید نوروز میفروختند، اما بعد از این مقطع فروش فیلمها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.»
این تهیهکننده اظهار داشت: «واقعیت این است که باید ریشه کاهش تعداد تماشاگران فیلمها را در وضعیت عمومی موجود در جامعه بررسی کرد. برای اینکه مخاطب برای دیدن فیلم به سینما برود باید سینما رفتن جزو اولویتهای اولیه زندگی افراد باشد. وقتی جایگاه سینما رفتن عقب و عقبتر میرود رسیدن به این شرایط طبیعی است، هرچند که در این میان باید دلایل رسیدن به این جایگاه مورد بررسی قرار بگیرد.»
ساداتیان با تاکید براینکه نمیتوان به طور قطع اعلام کرد دوران حیات فیلمهای کمدی سطحی به پایان رسیده، مشکلات موجود در مورد مخاطبان سینما را چنین بررسی کرد: «شرایط توزیع فیلمهای سینمایی در شبکه نمایش خانگی یکی از عواملی است که بر مخاطبان تاثیر مستقیم میگذارد. به وضوح میتوان اعلام کرد که گردش مالی حاصل از عرضه نسخه ویدئویی فیلمها 600 تا 700 میلیارد تومان است اما در عمل فقط یک دهم آن به جیب اهالی سینما میرود.»
او ادامه داد: «کپی از روی نسخههایی که وارد بازار میشود موجب شده تا سود فروش فیلمها به سازندگان آثار نرسد و این امری بسیار ناخوشایند است. مشابه این اتفاق حدود سه سال قبل رخ داد و ستاد مبارزه با قاچاق فیلمهای سینمایی تلاش جدی خود را برای مقابله با ترویج عرضه فیلمها به این شکل انجام داد و تا مدتی سینماگران به راحتی فعالیت میکردند اما الان باز هم مشکلات قدیمی سر باز کرده و انتظار میرود ستاد مبارزه با قاچاق فیلم راهکار خود را برای رهایی از این بحران ارائه دهد.»
ساداتیان گفت: «ادامه این شرایط و فروش نامناسب فیلمهای سینمایی موجب میشود تا سرمایهگذاری در سینما کاهش بیابد و نگرانیها در مورد بازگشت سرمایه بالا رود و هیچ یک از اینها به سود سینمای ایران نیست.»
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.