در گذشته پنج دلیل برتری اندروید در تبلت ها را بررسی کردیم و حالا می خواهیم به ده راه آی.او.اس برای غلبه بر این غول با شاخ و بی دُم سبز کوچک بپردازیم.
قبل از هر چیز لازم است توضیح دهیم که هر دو سیستم عامل ویژگی ها و ضعف های خاص خود را دارند. البته هر دو جزء سیستم عامل های قوی در موبایل ها محسوب می شوند و اصلا به همین دلیل است که گرایش به اسمارتفون ها در میان مردم در چند سال اخیر بیشتر شده. اما در مورد انتخاب بین این دو باید گفت که شما باید با توجه به نوع کاربری و علایق و سلایق خود دست به انتخاب بزنید. پس طبیعتا چون علایق و سلایق هر فرد با دیگری فرق دارد، دلایل انتخاب های مان دامنه ای خواهد داشت به وسعت تعدادمان! مطالب مقایسه ای هم در این راستا تهیه می شوند که برتری های هر یک از این سیستم عامل ها بر رقیبانشان را بفهمیم و با توجه به کاربرد هایمان، دست به انتخاب بهتری بزنیم. مطمئنا بیان تمامی نقاط ضعف و قوت این رقیبان تنگاتنگ، در این مطلب نمی گنجد. پس در بخش نظرات، می توانید با ایده های مفید خود، به غنی تر شدن مطالب کمک کنید. اما مطمئنا مجادله مشکلی را حل نخواهد کرد و بررسی منطقی به همه کمک می کند تا بهترین را انتخاب کنید. ادامه مطلب را از دست ندهید.
10 – فروشگاه مدیا ی آیتیونز:
هنگامی که آی.او.اس هنوز اجازه ی همگام سازی بی سیم را به شما نمی داد، شما حداقل می توانستید از شبکه وای-فای یا سایر کانکشن های بی سیم برای خرید و دانلود موزیک، ویدئو و کتاب استفاده کنید. زمانی که اندروید هنوز از ارائه سرویس مدیا آمازون بهره مند نشده بود، اپل دسترسی شما را به یک کتابخانه عظیم از انواع سرگرمی ها تامین می کرد و شما می توانستید فقط با چند کلیک، کار پرداخت را انجام دهید. هر چیزی که شما می خرید، مستقیما به اپلیکیشن مربوطه ارسال می شود و هنگامی که آی دیوایس را به کامپیوتر متصل می کنید، همه ی دانلود های شما به کامپیوتر منتقل می شوند. این فرایند واقعا یک پارچه و راحت است. خریدن مدیا برای دستگاهتان از این بهتر نمی تواند باشد! البته به شرطی که در ایران نباشید. اینجا کاربران بسیار محدودی دسترسی به این امکان بزرگ دارند.
البته بعضی آمازون را به دلایل بسیاری به آیتیونز ترجیه می دهند. اما ما داریم از فرایند اجرایی آیتیونز صحبت می کنیم و نه قیمت و سایر موارد . . .
9 – ایر پلی (پخش هوایی):
هم اکنون جایگزین های بسیاری برای ویژگی ایر پلی وجود دارد. اما نکته این جاست که ایر پلی با ظرافت و دقت بسیار و به طور کاملا مستقیم عمل می کند. اگر هنوز اپل اکوسیستم خانه شما را به خود منحصر نکرده است، ممکن است ایرپلی برای شما چندان مفید به نظر نرسد. اما باید بدانید که راه های بسیاری برای ایجاد قابلیت پخش ایرپلی در سایر دستگاه ها وجود دارد. پس شما می توانید فقط با چند لمس مختصر، از ایرپلی استفاده نمایید. استریم ویدئو در ایر پلی واقعا عالی است و در حال حاضر شما نمی توانید جایگزینی به خوبی ایرپلی برای اندروید پیدا کنید.
8- آیفون یابی:
جایگزین هایی برای قابلیت Find My iPhone (آیفون مرا بیاب) در اندروید وجود دارد. اما نکته این جاست که این قابلیت قبلا بهترین گزینه ی پولی برای پیدا کردن دستگاه تان بود. اما اکنون پیدا کردن آیفون، آیپد یا آیپاد تاچ با استفاده از این سرویس رایگان می باشد. سرویس Mobile Me واقعا بهترین است. استفاده از آن ساده بوده و پیدا کردن آی دیوایس با آن راحت است. حتی مواردی بوده که این سرویس در به دام انداختن مجرمان نیز به مردم کمک کرده. پس این سرویسی است که کاملا به کارتان خواهد آمد و در عین حال بابت استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچ پولی نخواهید داشت. گزینه ی مشابه بهتری سراغ دارید؟
7- سیستمی با پشتیبانی بهتر:
اگر تلفن اندرویدیتان خراب شود چه می کنید؟ پاسخ های محدودی برای این سوال وجود دارد. اما بیشتر وقت ها باید به شرکت سازنده مراجعه کنید. خب، تیم پشتیبانی با انواع و اقسام دستگاه ها طرف هستند. در نتیجه شاید بر دستگاه شما تسلط کاملی نداشته باشند. در بدترین شرایط شاید حتی تا مدتی نتوانند به شما کمک بکنند.
در مورد آیفون و سایر آی دیوایس ها چطور؟ شما می توانید دستگاهتان را به اپل استور ببرید یا با "پشتیبانی فناوری اپل" تماس بگیرید. گاهی اوقات می توانید یک قرارداد Genius Bar هم با اپل برقرار کنید تا در صورت خرابی دستگاه، اپل فورا مشکل شما را حل کند. (البته با فرض این که مشکل سخت افزاری وجود نداشته باشد.) – حتما می دانید که فرایند پشتیبانی از دستگاه ها چقدر خسته کننده است. اما اپل در این مورد با همه فرق دارد. بنابر این، اگر تیم پشتیبانی اپل بهترین نباشد، قطعا یکی از بهترین ها است.
البته اگر در ایران زندگی می کنید، باید از این مورد صرف نظر کنید!
6- مدیریت و طول عمر باتری بهتر:
در چند سال گذشته، اپل شروع به در نظر گرفتن عمر باتری به عنوان یکی از مهمترین قسمت محصولاتش نموده است. این مساله مخصوصا در آیپد مشهود است. شاید بتوان گفت که نسبت باتری به آیپد؛ برابر است با نسبت آب به بدن انسان! وقتی این مساله را با تاکتیک های مدیریت باتری اپل جمع ببندید، علت عمر فوق العاده ی باتری آن معلوم می شود. زمانی که عدم مولتی تسکینگ روی محصولات اپل برطرف شد؛ عده ای گمان می کردند که عمر باتری کاهش خواهد یافت. البته وقتی دستگاهتان به دلیل کمبود باتری خاموش شود، دیگر نمی توان خیلی به مولتی تسکینگ دل بست. اما سری کنونی آی دیوایس ها این توانایی را دارند که ضمن انجام مولتی تسکینگ، شما را در تمام روز (یا حتی بیشتر از آن) با باتری خود یاری دهند.
5- آیتیونز و سینک فوق العاده:
آیتیونز یک نمونه قدرت مند از مدیا منیجر هاست. اما در عین حال مقدار زیادی داده را از کامپیوتر به موبایلتان منتقل می کند (یا بر عکس). آیتیونز مزایای بسیاری برای کاربرانش دارد. شاید بگویید که DoubleTwist می تواند جای آیتیونز را در اندروید بگیرد. اما واقعیت این است که برای آوردن آیتیونز به اندروید، شما نیاز به اپلیکیشنی جدا گانه دارید. بنابر این اندروید به خودی خود از آیتیونز بهره مند نیست. همانطور که آی.او.اس به خودی خود از توانایی های بی سیم اندروید بهره مند نیست!
عده ای هم هستند که آیتیونز را واقعا دوست ندارند. اما سخت است که بگوییم نرم افزار مشابهی هست که به خوبی آیتیونز باشد. آیتیونز یک بخش کاملا جاه طلب در اپل است و اگرچه ممکن است به همان خوبی که انتظارش را داشته باشید کار نکند، اما باید بدانیم که تولید چیزی مثل آیتیونز کار بسیار سختی است و باید از تلاش های انجام گرفته برای آن قدر دانی نمود. اگر چه موزیک پلیر های عالی دیگری هم وجود دارند، اما هیچ یک از آن ها نمی توانند کار آیتیونز را برایتان انجام دهند.
خلاصه این که، ممکن است آیتیونز باب میل شما نباشد یا آن طور که انتظار دارید کار نکند. اما به هر حال این بهترین گزینه ای است که می توانید داشته باشید.
4- عدم وجود نرم افزار های ناخواسته:
مطمئنا می توانید یک نکسوس اس انتخاب کنید و مطمئن باشید که هیچ اپلیکیشن اضافه ای روی تلفن اندرویدی شما وجود ندارد. اما بیشتر مردم تلفن های خود را از گوگل نمی خرند. زمانی که شما موبایل اندرویدیتان را از یک تولید کننده خاص خریداری می کنید، معمولا باید انتظار تعدادی اپلیکیشن نا خواسته را داشته باشید که خلاصی از دست آن ها امکان ندارد. اما هنگام خریداری آی دیوایس، با این مساله مواجه نخواهید بود. افزون بر این، اینترفیس اندروید در هر برندی یک جور است! سونی اریکسون اینترفیس خود را دارد، اچ.تی.سی اینترفیس خود و . . . بنابر این تعداد گزینه هایی که با اینترفیس خودِ اندروید در اختیار دارید، بسیار محدود است. در آی.او.اس این مشکل وجود ندارد.
نکته دیگر هم بد افزار ها هستند. در اندروید، اگر از اندروید مارکت استفاده نکنید ممکن است گرفتار برخی بد افزار ها شوید. اما به نظر میرسد تا به حال بد افزار خطرناکی در آی.او.اس وجود نداشته است. نکته مقابل این است که اگر آی.او.اس را جیل بریک کنید، شاید گرفتار بعضی بد افزار ها شوید. در این صورت باید گفت که اندروید آنتی ویروس دارد و آی.او.اس نه!
3- تنوع وسيعتر و بهتر اپلیکیشن ها:
تاکنون اپلیکیشن هایی که در آیتیونز عرضه شده اند، از کیفیت خوبی برخوردار بوده اند و اپلیکیشن های سوال بر انگیز (مثل شبیه ساز های کنسول بازی قدیمی و . . .) به ندرت در آن دیده می شدند. البته توسعه دادن اپلیکیشن آی.او.اس هم پول بیشتری نصیب توسعه دهندگان می کند. به تمام اين دلایل، در این جا یک نکته منفی و یک مساله مثبت وجود دارد.
منفی این که بیشتر اپلیکیشن ها، پولی هستند. البته پولی که باید پرداخت شود، به ندرت از دو دلار بالاتر می رود. مثبت این که کسب پول بیشتر، انگیزه صرف وقت زیاد برای توسعه ی اپلیکیشن ها را به توسعه دهندگان می دهد. معدن طلای آی.او.اس این جاست که بسیاری از توسعه دهندگان بازی های مشهور را به خود جذب کرده است. این باعث شده که ما قادر به خرید عنوان های شگفت آوری برای ای.او.اس باشیم. در عین حال به خاطر وجود اپلیکیشن های زیاد، ممکن است گاهی مقداری از پولمان را از دست بدهیم.
اپلیکیشن های آی.او.اس جالب، کاربردی، صیقل خوره و زیبا هستند و ممکن است برای شما از اپلیکیشن های اندروید جذاب تر باشند. اما اگر باز هم به دنبال چیز های بیشتری هستید، جیل بریک چندان گزینه بدی هم نیست!
2- اینترفیس زیبا با طراحی خوب:
چه سخت افزار و نرم افزار اپل را دوست داشته باشید یا نه، سخت است که بگوییم طراحی های اپل زیبا نیستند. اپل روی طراحی اینترفیس، دقت و فکر زیادی به خرج داده است و این باعث شده است که اینترفیس آی.او.اس، در عین زیبایی ناوبری آسانی داشته باشد. وقتی در ابتدا شروع به کار با اندروید می نمایید، کمی طول می کشد تا متوجه نحوه کار با آن بشوید. همچنین بعضی اپلیکیشن های شخص ثالث اندروید نیز از بعضی مشکلات اجرایی رنج می برند. اما اگر به شخصی یک آی دیوایس بدهید؛ او عموما قادر خواهد بود که بسیاری از قابلیت های آن را خود به خود کشف کند. در یوتیوب می توانید فیلم هایی درباره بچه های خردسالی که با آیپد کار می کنند ببینید. بعضی در توصیف سادگی کار با آی.او.اس این توصیف را مطرح می کنند که : حتی مادر بزرگتان هم می تواند با آی.او.اس کار کند! در مقابل شاهد این اینترفیس های نسبتا ناقص در اندروید هستیم. پس ای.او.اس، ساده و راحت است و هر کسی توانایی کار با آن را دارد.
1- ثبات:
اگر آی.او.اس هیچ چیز نداشته باشد، ثبات را داراست. زمانی که یک آی دیوایس انتخاب می کنید، می دانید که دقیقا در حال خریدن چه چیزی هستید. نمی توان ثبات را از طرف شرکتی مانند اپل که می خواهد همه ی جنبه های از محصولاتش را کنترل کند؛ به عنوان یک سورپرایز در نظر گرفت.
زمانی که قرار است یک آپدیت بزرگ در آی.او.اس داشته باشید، می دانید که آن، با زمان بندی نسبتا منظمی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. اگرچه آپدیت های آی.او.اس بخش های مختفی دارند، اما این بخش ها فقط به سه نوع تقسیم می شوند: آیپاد تاچ – آیفون – آیپد! در همین حال اندروید آپدیت هایی می دهد که بعضی از آن ها به تبلت ها تعلق دارند و برخی از آنها به اسمارتفون ها. و هر کدام از این دو گروه هم باید برای مدل های بسیار بسیار متنوعی از دستگاه های مختلف عرضه شوند. بنابر این، شما یا آپدیت ها را روی تلفن اندرویدی خود، دیر دریافت می کنید و یا اصلا دریافت نمی کنید! اما هنگام خرید یک آی دیوایس، مطمئن هستید که حداقل تا آمدن دو نسل آینده ی یک محصول (مثلا آیپد) از آپدیت ها و پشتیبانی نرم افزاری بهره مند خواهید شد.
با تمام این تفاسير، باز هم عده ای اندرويد را بر آی.او.اس ترجيه می دهند. شما از کدام گروه هستید؟ آيا دلایل ديگري هم براي برتری آي.او.اس بر اندرويد دارید؟ نظر خود را بیان کنيد. البته دوستاران اندروید هم زمان خودشان را دارند. به زودی در مطلبی دیگر به بررسی ۱۰ برتری اندروید بر آی او اس خواهیم پرداخت.
گلکسی AI شاید بهزودی برخی قابلیتهای جدید مبتنی بر ChatGPT را دریافت کند.
پیشبینی زمان رونمایی از محبوبترین گوشی میانردهی سامسونگ و عدم فروش آن در بازار آمریکا مطرح شده است.
در گزارشهایی گفته شده که که تیم انتقال رئیس جمهور منتخب در حال بررسی کاندیداهای این پست هستند.
جدیدترین آمارها از فروش مدلهای مختلف آیفون نشان میدهد مدلهای پایهی گوشیهای هوشمند اپل همچنان محبوبیت زیادی دارند.
تأسیس دانشکدهی هوش مصنوعی انویدیا در اندونزی، در جریان سفر هفتهی گذشتهی مدیرعامل تیم سبز به این کشور مطرح شده است.
سازندهی اولین گوشی تاشدنی دنیا که نوآوریهای زیادی انجام داده بود، اعلام ورشکستگی کرد.
براساس اطلاعات بهدستآمده، شیائومی قصد دارد بهزودی یکی از ارزانقیمتترین گوشیهای هوشمند 5G جهان را بهطور گسترده عرضه کند.
شیائومی پاوربانک جدید خود را با طراحی ظریف و ظرفیت ۵ هزار میلیآمپرساعتی رونمایی کرد.
الجی بهتازگی از مانیتور گیمینگ جدید خود با نام UltraGear 27GX790A یا بهاختصار GX7 رونمایی کرده است. این مانیتور که به نمایشگر اولد ۴۸۰ هرتزی مجهز است، با قیمت هزار دلار روانه بازار میشود.
گروهی از هکرهای چینی موفق شدند با چندین حملات گسترده به زیرساختهای اپراتور آمریکایی تیموبایل، به آن نفوذ کنند.