سرانجام درکش و قوس دولت و شهرداری در مورد کرایههای حمل و نقل عمومی پیشنهاد شهرداری و شورای شهر به کرسی نشست و از امروز 15 درصد به کرایهها اضافه شد. این در حالی است که افزایش 30 درصدی طی 6 ماهه اخیر فشار اقتصادی مضاعفی را به مردم تحمیل کرده است.
به گزارش مهر، درگیری فرمانداری و شورای شهر پس از دو ماه کشمکش به نفع شورا به نتیجه رسید و از امروز کرایه تاکسی ها و بلیت مترو و اتوبوس افزایش پیدا می کند. پیش از این قرار براین بود که اردیبهشت ماه شاهد رشد کرایه ها باشیم که با مقاومت فرمانداری این مصوبه اجرایی نشد.
گرانی سوخت و افزایش هزینه ها دلیل اصرار شورا براین مصوبه بود اما فرمانداری نیز تحمل دوبار افزایش کرایه یکبار در دیماه سال گذشته و بار دیگر در سال جدید را برای شهروندان سخت می دانست.
دامنه دار شدن این اعتراض ها پای رئیس جمهور را نیز به میان کشید و نتیجه آن دیدار رئیس شورای شهر با احمدی نژاد بود که پس از آن چمران وعده افزایش کرایه ها را در تابستان داد. هرچند باز هم وزارت کشور زیر بار مصوبه شورا نرفت اما به گفته رئیس کمیسیون عمران شورا این مصوبه در شورای حل اختلاف بررسی شد و در نهایت اختیار افزایش کرایه ها به شورا واگذار شد.
مصوبه افزایش کرایهها یکشنبه 29 خرداد ماه در شورا دوباره بررسی و نرخ های جدید برای اجرایی شدن تعیین شد.
گران شدن کرایهها از زبان چمران
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه در مورد روند تعیین نرخ کرایه ها می گوید: پس از تصویب، نرخ کرایهها بر منوال سالهای گذشته برای فرماندار و وزیر کشور ارسال شد که مورد اعتراض فرمانداری قرار گرفت و اجرایی نشد ولی با برگزاری جلساتی متعدد و در نهایت در ستاد هدفمندسازی یارانه ها نرخ های جدید مورد توافق قرارگرفت.
او ادامه می دهد: برای تصمیم گیری نهایی مسئولان مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی به همراه مسئولان وزارت کشور محاسبات خود در خصوص هزینه ها و نرخ های حمل و نقل عمومی را ارائه کردند که مشخص شد هزینه های محاسبه شده بسیار نزدیک به هم بودند.
حمایت به اندازه ای بوده که کرایه های افزایش نیابد
اما دولت همچنان مخالف کرایه ها است. مجتبی شفیعی، دبیر شورای عالی ترافیک شهرهای کشور پس از اعلام قطعی شدن افزایش کرایه ها در اظهار نظری می گوید: افزایش بهای بلیت ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، خلاف نظر دولت است و حمایت از شهرداری ها به گونه ای بوده که هیچ افزایش قیمتی در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور صورت نگیرد.
وی با اشاره به یارانه های دولت در سال 89 و 90 به شهرداری تهران می گوید: در سال 89 یارانه پرداختی دولت به شهرداری تهران شش برابر شد و از 8/15 میلیارد تومان به 8/91 میلیارد تومان رسید. همچنین یارانه های پرداختی دولت در سال 90 نیز به حمل و نقل عمومی کشور (مترو و اتوبوسرانی های سراسر کشور) از 260 میلیارد تومان در سال 89 به 400 میلیارد تومان رسیده یعنی حدود دو برابر افزایش یافته است.
شورا اصرار بر گرانی داشت
محمد رضا محمودی ،معاون عمرانی استاندار تهران نیز از مخالفان افزایش کرایه های تاکسی است. او در این رابطه به مهر می گوید: استانداری هنوز هم مخالف افزایش نرخ کرایه تاکسی و مترو است.
او توضیح می دهد: شورا بر افزایش کرایه ها تاکید دارد و از امروز نیز نرخ های مصوب شورا اجرا شده است. این در حالی است که دولت سهم خود از یارانه های بلیت مترو و اتوبوس را پرداخت اما شورای شهر اصرار دارد به دلیل تورم سالیانه قیمت کرایه ها افزایش یابد.
گرانی ها متناسب با افزایش نرخ سوخت است
اما معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران معتقد است: افزایش کرایه ها متناسب با افزایش نرخ سوخت است و رقمی جزئی به کرایه ها افزوده می شود.
او توضیح می دهد: تغییرات نرخ کرایه ها باید در آذرماه 89 همزمان با افزایش قیمت سوخت صورت می گرفت اما به منظور مشارکت و همراهی مدیریت شهری با سیاست هدفمند سازی یارانه ها در بخش اتوبوسرانی و مترو هیچ افزایشی صورت نگرفت و در بخش تاکسیرانی نیز علی رغم اینکه با افزایش قیمت سوخت باید نرخ کرایه ها حداقل 30 درصد افزایش می یافت اما افزایش 15 درصدی کرایه ها اعمال شد.
وی تصریح کرد: از ابتدای تیرماه بر این اساس نرخ کرایه تاکسی ها 15 درصد افزایش می یابد تا به میزان افزایشی که برای آذرماه 89 براساس هدفمند سازی یارانه ها پیش بینی شده بود، برسیم و با توجه به افزایش قیمت برق مصرفی مترو قیمت بلیت مترو نیز به طور میانگین 157 ریال افزایش خواهد یافت.
به گفته تشکری هاشمی، بلیت تک سفر بین بلیتهای مترو بیشترین میزان افزایش را خواهد داشت و از فردا 50 تومان این نوع بلیت گران تر می شود اما در مقابل، بعضی از انواع بلیت های مترو نیز هیچ افزایش قیمتی ندارند.
معاون شهردار تهران در مورد نرخ بلیت اتوبوس نیز اظهار کرد: نرخ پایه بلیت اتوبوس از 25 تومان به 42 تومان افزایش داشته است و با توجه به اینکه نظام بلیت الکترونیک را داریم این افزایش مبلغ از کارت بلیت های الکترونیک کسر می شود.
وی افزود: در بخش اتوبوس های خصوصی نیز با توجه به طول پیمایش و طول مسیر بر مبنای هر واحد جابه جایی 25 تومان هزینه سفر افزایش می یابد که براین اساس متناسب با طول خطوط افزایش 50، 75 و 100 تومانی را در خطوط اتوبوس های خصوصی خواهیم داشت.
تشکری هاشمی تاکید کرد: البته بیشترین فراوانی خطوط اتوبوس های خصوصی در خطوط است که 50 تومان افزایش هزینه سفر را دارند.
رانندگان از میزان افزایش اطلاعی ندارند
با وجود آن که از امروز نرخ کرایه تاکسی ها افزایش پیدا می کند هنوز بسیاری از تاکسیرانان از این افزایش اطلاعی ندارند. یکی از رانندگان گردشی در میدان فردوسی در خصوص افزایش کرایه ها به خبرنگار مهر می گوید: دقیقا نمی دانم چقدر کرایه افزایش پیدا کرده باید برای به روز کردن تاکسی متر به سازمان تاکسیرانی مراجعه کنم.
او بر اساس اخبار شنیده حدس می زند 10 تا 15 درصد کرایه ها افزایش یابد. یکی دیگر از رانندگان تاکسیهای گردشی می گوید: از امروز 30 در صد کرایه ها گران می شود اما رقم قطعی آن را نمی دانم.
او ادامه می دهد: تاکسی ها خطی به طور دقیق از افزایش کرایه ها مطلع هستند. مسافران ما رقم تاکسیمتر را قبول ندارند در مسیرهایی نیز این رقم برای راننده نمی ارزد بنابراین مانند گذشته توافقی کرایه ها را می گیریم .
نصب نرخ های جدید طی 20 روز آینده
فضل الله اسلامی،مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت برتاکسیرانی شهر تهران نیز درباره افزایش کرایه ها به مهرمی گوید: این افزایش نرخ از نظر ریالی بسیار کم است و به طور میانیگن 50 تا 100 تومان به نرخ کرایههای تاکسی اضافه میشود.
اسلامی توضیح می دهد: نرخ کرایه تاکسیهای دارای تاکسیمتر نیز 15درصد افزایش می یابد که به روز رسانی تاکسیمتر این نوع تاکسیها یک ماه زمان میبرد.
اسلامی با اشاره به نحوه به روز رسانی و اطلاع رانندگان از نرخ های جدید می گوید: هماکنون 16هزار تاکسی دارای تاکسیمتر در ناوگان فعال هستند، که بهروز رسانی از اول تیر آغاز شود. هزینه این بهروزرسانی توسط سازمان تاکسیرانی پرداخت میشود.
او ادامه می دهد:اطلاعرسانی در مورد نرخکرایههای جدید نیز در حال انجام است و از اول تیر، نرخکرایهها در ایستگاههای مبدا و مقصد تاکسی نصب میشود. برچسب قیمت بر روی شیشه تاکسیها نیز به مرور در طی 20روز آینده به روز می شود.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.
قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.
ایلان ماسک میگوید ایکس چارهای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.