در دو سال گذشته، وزارت علوم، اعزام دانشجو به کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا را ممنوع کرد. اما اکنون معاون وزیر علوم خبر از رفع این ممنوعیت می دهد.
به گزارش جهان دکتر محمود ملاباشی، معاون دانشجویی وزیر علوم یک شرط را برای اعزام دانشجو به این سه کشور اعلام کرده است: "دانشجویان ایرانی می توانند از دانشگاههای انگلیس، آمریکا و کانادا پذیرش بگیرند اما علاوه بر آن باید از کشورهای دیگر هم پذیرش داشته باشند."
او البته گفته که تحصیل در دانشگاه های این سه کشور، ممنوع مطلق هم نبوده است. او دراین باره به مهر گفته است: "در حال حاضر اگر گفته می شود که به این سه کشور دانشجو فرستاده می شود به این معنی است که آدم های خاص، رشته های خاص و دانشگاههای خاص می توانند پذیرش آمریکا و کانادا را نیز داشته باشند. دانشجویان در هر رشته ای که بتوانند در آن پذیرش بگیرند و مورد نیاز کشور باشد در هر نقطه ای از دنیا باشد می توانند برود."
اسفند ماه گذشته حسن مسلمی نائینی، مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: "محدودیت اعزام دانشجویان بورسیه ایرانی به کشورهای کانادا، آمریکا و انگلستان از سوی وزارت علوم، برداشته شده است. اعزام دانشجویان بورسیه برای ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور انگلستان ، تنها با شرایط خاص و در تعدادی از رشته های خاص، صورت خواهد گرفت."
نائینی امروز هم دراین باره گفت: "پذیرفته شدگان بورسیه خارج کشور از نظر کشور محل تحصیل هیچ محدودیتی ندارند و هیچ محدودیتی از نظر کشورها نداریم."
پیش از این برای ممنوعیت تحصیل در آمریکا، انگلیس و کانادا، جنجال های رسانه ای بسیاری راه افتاده بود. حتی فرزندان برخی از مسوولان که در دانشگاه های انگلیس تحصیل می کردند، به دلیل همین ممنوعیت به دانشگاه های ایران بازگشتند.
اما اکنون معاون دانشجویی وزیر علوم می گوید دلیل ممنوعیت بورس در این سه کشور، آنها بوده اند: "این محدودیت را ما قائل نشده بودیم که دانشجویان ایرانی به این سه کشور نروند این محدودیت را آن کشورها برای دانشجویان ایرانی قائل شده بودند. این سه کشور پذیرش می دادند اما ویزا نمی دادند لذا ما نیز به دانشجویان اعلام کردیم که وقت شان را صرف کشورهایی نکنند که پذیرش می دهند و ویزا نمی دهند."
یک و نیم سال پیش، ملاباشی در یک نشست خبری درباره بورس نشدن دانشجویان ایرانی در دانشگاه های خارجی گفته بود: "در حال حاضر تنها به سه کشور انگلیس، آمریکا و کانادا به دلیل اینکه رفتارهای بشردوستانه و دانشجو مآبانه با دانشجویان ما ندارند ما ترجیح میدهیم به این کشورها دانشجو بورس نکنیم."
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.