در سالهای اخیر زعفران ایرانی که مورد هجوم قاچاقچیان و سودجویان قرارگرفته است و پیاز آن با قاچاق به کشورهای همسایه رفته رفته حالت بومی خود را در کشور از دست می دهد، این بار با خشکسالی در پائیز سال گذشته در معرض کاهش تولید قرارگرفته است.
البته زعفران یک بار پیش از این هم از شرایط اقلیمی متضرر شده بود، در سال 86 سرمازدگی تولید زعفران را به 40 تن کاهش داد اما این محصول درسال گذشته 260 تن برداشت شد که ظاهرا امسال این مقدار هم کاهش می یابد
هم اکنون زعفران در 7 استان کشور کشت می شود که البته 95 درصد تولید آن مربوط به استان خراسان رضوی و جنوبی است اما افزایش ناگهانی قیمت این محصول در 2 سال پیش و رسیدن آن به مرز 5 میلیون تومان باعث شد که در برخی دیگر از استانهای کشور هم به کشت این محصول روی بیاورند.
گرچه مسئولان جهاد کشاورزی بارها اعلام کردند که قیمتها حبابی است و تدوام ندارد اما تب قیمت زعفران که یکی از گرانترین محصولات غذایی در دنیا به شمار می رود، استانهای دیگر را هم تحت تاثیر قرار داد که به طور حتم به سود کشاورزان نیست.
پس از مدتی نوسان قیمتی امسال زعفران هر کیلوگرم یک میلیون و 800 هزار تومان فروخته شد و به تعادل رسید، این درحالی است که زمستان سال گذشته قیمت آن یک میلیون و 500 هزار تومان بود.
ابلاغ دستور العمل مبارزه با قاچاق زعفران
در این باره مدیرکل دفتر سبزی، گیاهان زینتی و دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زعفران محصولی مقاوم به شرایط کویری و بومی ایران است و به عنوان محصولی ویژه در دنیا شناخته می شود.
حسن خدنگی بابیان اینکه این محصول علاوه بر خراسان رضوی و جنوبی در یزد و استان فارس هم کشت می شود، افزود: زعفران به دلیل قیمت بالایی که دارد بر اشتغالزایی و درآمد کشاورزان بسیار موثر است؛ بنابراین دیگر استانها هم برای کشت این محصول تمایل دارند.
مدیرکل دفتر سبزی، گیاهان زینتی و دارویی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: وظیفه بازرگانی این محصول بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست اما برای کاهش مشکلات در این حوزه هم وارد می شویم، زیرا افزایش قیمت به سود کشاورزان نیست و بحرانهای بیشتری را به وجود می آورد.
خدنگی با بیان اینکه برای جلوگیری از کشت زعفران در استانهای دیگر محدودیت هایی اعمال شده است، گفت: با تدوین قوانین و مقررات در دیگر استانها و ابلاغ این دستورالعمل قصد داریم تا کشت این محصول در استانهای دیگر محدود شود.
وی درباره قاچاق پیاز زعفران به کشورهای همسایه بیان کرد: گزارشات نشان می دهد که قاچاق زعفران به کشورهای همسایه ادامه دارد وبه همین منظور دستورالعمل مبازره با قاچاق نهایی شده و به مراجع مسئول ابلاغ شده است، زیرا باید از طریق دستگاه ها دیگری پیگیری شود.
این مقام مسئول درباره قیمت کنونی زعفران که به حدود یک میلیون و 800 هزار تومان رسیده است، بیان کرد: قیمت فعلا متعادل است و به حد طبیعی رسیده است، البته 2 سال پیش از این که قیمتها افزایش یافت به منطقه خراسان رفتیم و با صادرکنندگان به گفتگو پرداختیم.
ارزش این رمزارزها طی یک سال سهبرابر شده است.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.