رسوایی شنود تلفنی افراد مشهور توسط یکی از کمپانیهای روپرت مرداک، غول رسانهای جهان و صاحب بسیاری از شبکههای تلویزیونی و احضار وی به دادگاه در ماه اخیر، دنیای رسانه را لرزاند. اکنون انتشارات «ونیتی فر» اعلام کرده است جریان این رسوایی را به صورت نسخهای دیجیتالی منتشر کرده است. این کتاب الکترونیکی مجموعهای از 20 مقالهای است که اخیرا درباره زندگی مرداک به نگارش در آمده است.
این کتاب «روپرت مرداک، سردسته مغولهای خیابان فلیت» نام گرفته است. خیابان «فلیت» خیابانى طولانى و نسبتا باریک در بخش شرقى مرکز تجارى لندن است که در طول دو قرن اخیر در جهان مترادف با نام رسانه، روزنامه و انتشارات بود. این مقالات توسط نویسندگان مختلف نوشته شدهاند و 20 درصد آنها به قلم «مایکل وولف»، زندگینامهنویس مرداک، است.
به گزارش والگ، این نسخه چهار دلاری که نسبتا ارزان است، در سایتهای «آمازون» و «بارنز اند نوبلز» در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. روزنامه «گاردین» در سال 2009 فاش کرد «نیوز اینترنشنال»، که مجری بخش عمده فعالیتهای مرداک و از جمله نشریه «ورد نیوز» است، به شنود غیرقانونی مکالمات تلفنی افراد مشهور میپرداخته است.
«نیک دیویس»، خبرنگار ماجراجوی «گاردین» که اخیرا تصمیم گرفته کتابی را درباره این وقایع روانهی بازار کند، دو سال دیگر صرف کرد تا اطلاعاتی درباره شنود غیرقانونی تلفنهای افراد سرشناس و سیاستمداران و همچنین قتل مشکوک یک دختر نوجوان بهدست آورد.
عملیات پلیس پس از انتشار گزارشهایی در زمینه این رسوایی آغاز شد که مسئولان «ورد نیوز» در سال 2003 با استخدام کارآگاهان خصوصی به شنود مکالمات تلفن همراه والدین یک دختر نوجوان که ربوده شده و به قتل رسیده بود، مبادرت کردند و در سال 2005 نیز به اقدام مشابهی در مورد خانوادههای قربانیان بمبگذاری در لندن دست زدند.
پس از فاش شدن این موضوع، مرداک بهمنظور اظهار ندامت، با والدین «میلی داولر»، دختر نوجوان کشته شده انگلیسی، ملاقات کرد و سپس به خبرنگاران گفت: بهعنوان پایهگذار شرکت «نیوز اینترنشنال»، هنگامی که از اتفاقات انجام شده خبردار شدم، انزجار و عذرخواهی خود را اعلام کردم. با این حال معترضان مرداک 80 ساله را با شعار «شرم بر تو باد» همراهی میکردند.
میلی داولر دختر 13 سالهای بود که در سال 2002 به قتل رسید. نشریه «ورد نیوز» هنگامی که این دختر ناپدید شد، بهطور غیرقانونی به پیامهای تلفنی وی دسترسی پیدا کرده بود. تحقیقات بعدی این احتمال را مطرح کرد که تعدادی از ماموران پلیس هم به خواست همین نشریه به شنود تلفنی دست زده و اطلاعات بهدست آمده را در اختیار نشریه قرار دادهاند. در نتیجه دو تن از بلندپایهترین دستیاران غول رسانهای جهان به دنبال رسوایی شنود مکالمات تلفنی استعفا کردند. از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه گزارش داد که جسد «شبون هوآر»، خبرنگار افشاگر روزنامه «ورد نیوز»، در منزل شخصی خود در شمال لندن کشف شد.
«پل استیونسون»، رییس پلیس لندن، در همان روز بر سر همین موضوع از سمت خود استعفا کرد. در همین حین اخباری مطرح شد مبنی بر اینکه «جود لاو»، هنرپیشه انگلیسی، از روزنامهی «سان»، یکی دیگر از روزنامههای متعلق به مرداک، بهخاطر شنود تلفنی در سال 2005 و 2006 که «ربکا بروکس» سردبیر آن بوده، شکایت کرده است.
«ربکا بروکسل»، مدیر عامل سابق شرکت «نیوز اینتر نشنال» که به اتهام شنود غیرقانونی تلفنی و فساد برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شد، در جلسه کمیته پارلمانی مجلس عوام به همراه مرداک و پسرش حاضر شد. مرداک در این جلسه رسمی حاضر شد، اما مسئولیت هیچیک از اقداماتش را نپذیرفت.
به گفته پلیس انگلیس، تلفنهای حدود 4000 تن از مردم، اعضای خانواده سلطنتی انگلیس، چهرههای مشهور دنیای هنر و ورزش، خانوادههای سربازان کشته شده در جنگ افغانستان و قربانیان جرایمی مانند قتل شنود شده است. اخیرا نیز دولت انگلیس اعلام کرد در دولت دیوید کامرون، نخستوزیر فعلی انگلیس، حداقل 27 دیدار بین مقامات دولت و اعضای شرکت رسانهای جنجالی روپرت مرداک صورت گرفته است. علاوه بر این دولت انگلیس گفت که جرمی هانت، وزیر فرهنگ این کشور نیز بارها با وابستگان مرداک دیدار داشته است.
افشای روابط اعضای دولت کامرون با روپرت مرداک در حالی صورت میگیرد که پیشتر نیز از ارتباط بین دولت انگلیس و اعضای شرکت رسانهای مرداک سخن به میان آمده بود. این مساله تاکنون اعمال فشارهای بسیاری را بر دیوید کامرون به همراه داشته است. در همین حال وزیر خزانهداری دولت کامرون نیز 16 دیدار با مقامات کلیدی کنسرسیوم انتشاراتی مرداک داشته است. افشای روابط دولت و مرداک نیز آسیب جدی را به وجهه دولت انگلیس به دنبال خواهد داشت.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.
امارات از سال آینده قانونی را اجرا میکند که خود مقدمهساز قانون بزرگتری برای مقابله با تولید زبالههای پلاستیکی است.