از آن زمان،رایانهها با سرعتی بسیار پیش رفته و متحول شدهاند.
این ماشین نقطه شروعی برای دوران رایانههای شخصی بود. دو سال بعد، مجله تایمز، رایانه شخصی را ماشین سال نامید.
البته رایانه شخصی 5150 شرکت آی.بی.ام تنها رایانهای نیست که در آن دوران در دنیا به فروش رسید. شرکت اپل هم با اپل 1 در سال 1976 / 1355 به این هدف رسید. قبل از این مدل، در سال 1973 / 1352، شرکت آی.بی.ام اسکمپ را تولید کرد که نام کامل آن رایانه مخصوص، ماشین قابل حمل ای.پی.ال بود. این نمونه اولیه خیلی زود منجر به تولید مدل 5100 رایانه قابل حمل شد. در آن زمان این دستگاه حدود 24 کیلوگرم وزن و تقریبا 20 هزار دلار هم قیمت داشت. اگر تورم را در نظر بگیریم، این قیمت معادل 80 هزار دلار در سال 2011 است.
بر اساس گزارش دیسکاوری، به گفته جی گرین از سینت، آنچه 5150 را از مدلهای پیشین آن متمایز میساخت، این بود که در آن زمان رایانه از سه قسمت مجزا تشکیل شد. بدین ترتیب یک شرکت دیگر میتوانست هر تکه از آن را طراحی کند یا روی هر تکه به طور جداگانه تحقیق و مطالعه انجام دهد. در نتیجه صنعت رایانه به سرعت گسترده شد و مدل تازهای برای ساخت رایانهها به وجود آمد.
آی.بی.ام حتی برای سیستمعامل هم با شرکت دیگری قرارداد بست. 5150 با سیستمعامل پی.سی- داس کار میکرد که در آغاز کار شرکت جوان مایکروسافت در آن زمان، ام.اس- داس هم نامیده میشد. احتمالا میتوانید حدس بزنید که همین سیستمعامل، اولین قدم مایکروسافت برای طراحی سیستمعامل بود تا به امروز که متداولترین سیستمعامل دنیا به این شرکت تعلق دارد.
سی سال رایانه شخصی
به علاوه 5150 مزیت دیگری هم داشت: 5150 در مقایسه با طرحهای قبل از خود، ارزانتر بود و سیستم پایهای آن را میشد با 1600 دلار خرید.
در واقع 5150 در تحولی که ایجاد کرد بینظیر بود. مسیری که این رایانه در صنعت آغاز کرد، بسیار خاص بود. امروزه تبلتها و گوشیهای هوشمند، با این که نسل جدید محسوب میشوند، هنوز نتوانستهاند کاملا نیازهایی را برآورده کنند که رایانه از عهدهشان برمیآید.
اما رایانهها قرار است تا کجا پیش بروند و چهقدر با اجدادشان متفاوت خواهند بود؟ بیایید نگاهی به 5150 بیاندازیم: رایانهای که 64 کیلوبایت حافظه، دو درایو برای فلاپیدیسک و یک صفحه تکرنگ داشت. البته هیچ اتصال به اینترنت، صفحه لمسی و نرمافزارهای پیشرفته امروزی هم در کار نبود. یک بازی هم داشته که بیل گیتس در آن زمان طراحی کرده بود و در آن کاربر خودرویی را میراند و باید از برخورد خودرو با الاغی که در جاده بود جلوگیری میکرد! میبینید که بسیاری از کارهایی که ما امروزه با رایانههایمان انجام میدهیم به هیچعنوان در آن زمان ممکن نبود.
در مقایسه، آیپد که خود آی.بی.ام آن را آغازگر دوران تازهای به نام پسارایانه میداند، حافظه 512 مگابایتی (در نسل دوم)، یک نمایشگر لمسی ساخته شده از کریستال مایع و دو ابزار متفاوت برای اتصال به اینترنت دارد و اجازه میدهد کاربر به دهها هزار کتاب، فیلم، موسیقی، بازی و غیره دسترسی داشته باشد.
البته بعد از سی سال، امروزه گوی رقابت در صنعت رایانه در دست شرکتهای دیگر است، اما تلاشهای اولیه آی.بی.ام در آن زمان، انقلابی در نحوه کار، بازی و حتی برقراری روابط ما، در دنیای امروز به وجود آورد. رقیب آن زمان آی.بی.ام، یعنی شرکت اپل، امروزه در این صنعت پیشتاز است.
گلکسی AI شاید بهزودی برخی قابلیتهای جدید مبتنی بر ChatGPT را دریافت کند.
راندمان ستارهزایی در این کهکشانها از کهکشانهای امروزی بیشتر است که نشان از حاکمبودن شرایطی متفاوت در کیهان اولیه دارد.
در گزارشهایی گفته شده که که تیم انتقال رئیس جمهور منتخب در حال بررسی کاندیداهای این پست هستند.
تأسیس دانشکدهی هوش مصنوعی انویدیا در اندونزی، در جریان سفر هفتهی گذشتهی مدیرعامل تیم سبز به این کشور مطرح شده است.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
شیائومی پاوربانک جدید خود را با طراحی ظریف و ظرفیت ۵ هزار میلیآمپرساعتی رونمایی کرد.
الجی بهتازگی از مانیتور گیمینگ جدید خود با نام UltraGear 27GX790A یا بهاختصار GX7 رونمایی کرده است. این مانیتور که به نمایشگر اولد ۴۸۰ هرتزی مجهز است، با قیمت هزار دلار روانه بازار میشود.
گروهی از هکرهای چینی موفق شدند با چندین حملات گسترده به زیرساختهای اپراتور آمریکایی تیموبایل، به آن نفوذ کنند.
رئیس مایکروسافت میگوید که چین در حال رسیدن به فناوری آمریکا و اروپا است و نباید آنها را دست کم گرفت.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.