تعجب آور است، ولی برخی صیادان ماهی در ایران، رودخانه ها را با سم آلوده می کنند تا ماهی بگیرند. مسئولان محیط زیست هم می گویند این روش صید ماهی، در هیچ جای دنیا، سابقه ندارد.
تالاب تپراقکندی پارسآباد مغان واقع در شمال استان اردبیل، قربانی این روش صید ماهی شده است.
رئیس اداره محیط زیست این شهرستان گفته ورود سموم شیمیایی به تالابها بیش از 6 هزار قطعه ماهی در تالاب تپراقکندی پارسآباد مغان تلف کرده.
محمد مجرد، معتقد است: "افراد سودجو بااستفاده از شیوه سم ریزی که در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست قصد صید ماهی را داشتند که متاسفانه سبب از بین رفتن این تعداد ماهی و شماری از دیگر آبزیان این تالاب شدند."
این مسئول محلی با اشاره به قطعیت دخالت سم در مرگ آبزیان این تالاب گفت:" تبعات و آثار زیانبار چنین روش غلط و غیرقانونی صید ماهی بسیار زیاد است. ماموران این اداره بلافاصله پس از اطلاع از موضوع به محل اعزام شدند و در این رابطه دو نفر را شناسایی و به مراجع قضایی منطقه معرفی کردند."
این در حالی است که در سایر استخرهای پرورش ماهی کشور نیز ورود سم ناشی از فاضلاب به رودخانه ها، باعث تلفات آبزیان می شود. گفته می شود در شوشتر، از توابع استان خوزستان ورود فاضلاب شهری و بیمارستانی به شاخه گرگر یکی از رودخانه های آن منطقه، باعث تلفات بسیار زیادی در گونه ماهی "فیتوفاگ" شده، به طوری که پرورش دهندگان این ماهی می گویند در صورت ادامه ریختن فاضلابهای شهری و صنعتی به رودخانه های منطقه، آبزی پروران به معنای واقعی نابود خواهند شد.
آبزی پروران شوشتری که در حضور استاندار خوزستان از تلفات ماهی در استخرهای خود خبر می دادند، گفتند: " در سال زراعی 87-88 از هر هکتار مزرعه پرورش ماهی حدود 6 تن برداشت شد ولی در سال گذشته به دلایل گفته شده 50 درصد تلفات در همه مزارع شوشتر ایجاد شده."
به نظر می رسد آلودگی سمی و فاضلابی آب، بزرگترین تهدید برای آبزیان کشور در محیطهای طبیعی و صنعتی است. فاضلابها و سمومی که منشا انسانی دارند.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
نمودار تغییرات میانگین دمای سطح زمین نشان میدهد که تغییرات دما در دوره فانروزوئیک بیشتر از چیزی بود که پیشتر تصور میشد.
دانشمندان نمیدانند که در محیط بسیار شلوغ و متراکم این سیاهچاله، چگونه جتهایش کاملاً صاف و پایدار هستند.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
به گفته ادارهٔ ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا (NOAA)، این قدرتمندترین طوفان خورشیدی 20 سال گذشته است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.