به یاد دارید که حدود سه سال قبل خبر استخراج تصاویر از مغز انسان چه سر و صدایی به پا کرد؟ محققان طی این مدت بیکار نبوده اند و حالا توانسته اند تصاویر ویدیویی را از ذهن افراد بخوانند و دانشمندان UC Berkeley خبر از امکان بازسازی مشاهدات مغز و تبديل آنها به کلیپ ویدیویی می دهد. شاید بتوان به زبان ساده اين کار را خواندن افکار نامید.
آنها اين امکان را از طريق یک دستگاه fMRI که در ارتباط با يک کامپیوتر و نرم افزاری ویژه است فراهم کرده اند. در این تحقیق داوطلبین درون دستگاه MRI به مدت چندین ساعت قرار گرفته اند و به هر کدام از آنها تعدادی کلیپ ویدیویی نشان داده شد. همزمان با دیدن ویدیو ها، دستگاه از جریان خون و فعالیت الکتریکی بخش کورتکس بینایی مغز داوطلب تصویر برداری کرده و آنها را به یک نرم افزار مخصوص ارسال کرده است.
این نرم افزار سیگنال های دریافتی از مغز را دریافت کرده و آنها را با تصاویر ویدیویی اصلی مقایسه کرده است. با مقایسه تصاویر ویدیویی اصلی و سیگنال های دریافتی از مغز، کامپیوتر بیشتر و بیشتر ترجمه صحیح این سیگنال ها را آموخته است.
در ادامه کار ۱۸ میلیون ثانیه کلیپ ویدیویی از یوتیوب به نرم افزار داده شده تا آنها را با سیگنال های مغزی مقایسه و یک معیار تشخیصی ایجاد کند. به زبان ساده نرم افزار یاد گرفته که واکنش مغز نسبت به هر محرک تصویری چه سیگنال های الکتریکی ایجاد کرده و یک پایگاه اطلاعاتی ساخته است. در ادامه آزمایش به داوطلبین تعدادی کلیپ ویدیویی نشان داده شده و نرم افزار توانسته آنها را تبدیل به تصاویر ویدیویی با شباهت نسبتا بالا بکند. هر چند تصاویر هنوز محو هستند و کیفیت بالایی ندارند. اما این یک گام تاریخی بزرگ به جلو محسوب میشود. در ادامه مطلب می توانید یک ویدیوی کوتاه ببینید که حاوی تصاویر نمایش داده شده به داوطلب ها و تصاویر بازسازی شده از مغز است.
به صورت تئوری در حال حاضر اگر یک کامپیوتر قدرتمند و دیتابیس لازم وجود داشته باشد می توان ذهن هر کسی را خواند و مشاهده کرد که در حال حاضر به چه چیزی فکر می کند! این نخستین بار در تاریخ است که بشر توانسته تصاویر ویدیویی را از مغز استخراج کند و این شروع گام های بزرگی خواهد بود که البته نگران کننده هم هست. این سیستم حتی می تواند خواب های شما را هم تبدیل به کلیپ ویدیویی کرده و آنها را به شما تحویل بدهد! برای اینکه به این نقطه برسیم به تحقیق بیشتر و افزایش قدرت سخت افزاری کامپیوترهایمان نیاز داریم که هیچ یک از آنها دور از دسترس به نظر نمی رسند.
جهت مشاهده فیلم بسیار جالبی از این تکنولوژی جدید بر روی لینک خبر که در ذیل آمده کلیک فرمایید:
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.
فاصلهی کمی تا رونمایی هندزفری پاوربیتس پرو ۲ باقی مانده است. این دستگاه همان نسخهی ورزشی ایرپاد پرو اپل به شمار میرود.
به نظر میرسد مایکروسافت دیگر نمیخواهد کاربران پیشنیازهای نصب ویندوز 11 را دور بزنند.
این دستاورد در توسعه کامپیوترهای کوانتومی و دستگاههای الکترونیکی و مغناطیسی پیشرفته کاربرد دارد.
سازمانهای مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده میشوند.
اولین شیوع آنفلوانزای پرندگان H5N9 در یک مزرعه اردک در کالیفرنیا تأیید شد.