در روزهایی که سینمای ایران با معضلات جدی همچون نامشخص بودن وضعیت سازمان سینمایی و جشنواره فیلم فجر روبروست، حواشی از اصل پیشی گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، ماجرای اظهارات فرجالله سلحشور کارگردان سریال «یوسف پیامبر» در مورد بازیگران زن سینمای ایران و در ادامه فیلمهای دینی چنان اهالی سینما را در بهت فرو برد و در ادامه منجر به واکنش شد که دیگر کسی این روزها از وضعیت مبهم جشنواره فجر سیام و برنامههایش و فیلمهای احتمالی آن و سازمان سینمایی که وعده آن از مدتها قبل مطرح شده بود و قول راهاندازی جدی آن چهار پنج ماهی است شنیده میشود، سخن نمیگوید و همه در تلاشند به سلحشور بقبولانند اشتباه کرده و آتشی افروخته که اگر بگیرد، دود آن به چشم سینما میرود.
به نظر میرسد سلحشور از روی اعتقاداتش سخن گفته و حتی وقتی تلاش میکند حرفهایش را پس بگیرد باز هم نمیتواند حس درونی خود را پنهان کند، با این حال گروهی از همکارانش که خاستگاهی مشترک با او دارند نیز علیهاش سخن گفتند.
از جمله تازهترین اظهارنظرها میتوان بهسخنان مسعود دهنمکی کارگردان فیلمهای «اخراجیها» اشاره کرد که در متنی نسبتا طولانی تلاش کرد به سلحشور بقبولاند آنچه گفته افراطی و نادرست بوده، اما در نهایت دهنمکی متن خود را چنین پایان میدهد: «میدانم بعد از این نامه شما و دوستانتان چه اتهاماتی را نثارم خواهید کرد که فلانی خودش هم خراب شده و از مواضعش عدول کرده...»
نگاهی به مجموعه واکنشها نسبت به سخنان سلحشور میتواند مخالفان جدی او را نشان دهد.
داود رشیدی (بازیگر و رئیس انجمن بازیگران خانه سینما):
اظهارات اخیر فرجالله سلحشور و بیاحترامی او به بازیگران زن سینمای ایران انجمن بازیگران خانه سینما بررسی خواهد شد.
ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی، نگار جواهریان، هانیه توسلی و باران کوثری (بازیگر):
جناب آقای سلحشور، از اینکه میبینیم آن همه پرداختن به زوایای نورانی زندگی پیامبران و سرمشق قرار دادن منش ایشان تاثیری در کلامتان نداشته و در نهایت شهرتتان را از نفرتپراکنی و بیادبی در برابر همنوعانتان به دست آوردهاید، بسیار متاسفیم.
سیدضیاء هاشمی (تهیهکننده):
حاج فرج هیچ کدام را نمیفهمم واقعاً بازیگر حر مسجد جواد الائمه(ع) این قدر بیپیرایه و نادرست حرف میگوید؟ آیا هنرمند این چنین تهمتهایی را به دیگران منسوب میکند؟ یا سیاست ما باب شده که هر چیزی سر زبانمان آمد بگوییم؟! بیشک حرفهایت آن قدر بد بود که نه متقی آنچنان میگوید نه هنرمند، نه سیاس!...
آدم به ناموس خود چنین القابی نسبت نمیدهد و تو خود میدانی خانواده سینمای ایران، ناموس تواند و با آنها کارهای هنریت را میسازی که ایدئولوژیت را فراسوی مرزها فریاد زنی! روز، روز فحش و تهمت و چماق نیست که روز روز فهمیدن جاذبه دین است، اما تو کمک که نمیکنی هیچ، مسلمانی را نشانه رفتهای و همه را به دفع مسلمانی وا میداری!
جواد شمقدری (معاون امور سینمایی وزیر ارشاد):
آنچه این روزها مهم است پرهیز از اظهار نظرها و واکنشهایی است که هر کدام میتواند چهره سینمای ایران را در اذهان عمومی و در طیفهای مختلف اجتماعی ناخوشایند سازد.
عزتالله انتظامی (بازیگر):
من از 13 سالگی در تئاترهای مختلف لالهزار حضور داشتم و همه عمرم شاهد بازیگران زنی بودهام که با فداکاری شرایط را تحمل میکردند و به کار هنر میپرداختند. بازیگران زن با وجود همه مخالفتها و جوی که علیهشان وجود داشته است کار کردند و بسیار باوقار به کارشان ادامه میدهند. بیشتر بازیگران امروز ما تحصیلکرده و بسیار بافرهنگتر از بعضی کارگردانها هستند و به کسانی که با این سختی کار میکنند احترام قائلم و نمیتوانم بیحرمتی به آنها را ببینم.
مسعود دهنمکی (کارگردان):
... با ادبیات یزیدی نمیشود حرفهای حسینی زد. مگر در همین سینما و با همین بازیگران صدها فیلم دفاع مقدسی و یا دینی و یا تاریخی ساخته نشده است؟ خود شما بازیگران و عوامل سریالتان را از آسمان هفتم که نیاوردهاید؟ چند نفر از شما و دوستانی که در حوزه هنری با پول بیتالمال تربیت شدند تا سینمای انقلاب را بسازند همانطور که اول انقلاب بودند ماندهاند؟
... اگر سینمای ما دچار آشفتگی است و در رعایت شئونات در بعضی جاها پایش میلغزد مقصر کسانی هستند که سی سال است ریش و قیچی دستشان بوده است؟ وگرنه همین معضلات در دانشگاه و خیابان هم هست. نگاهی به صفحه حوادث روزنامهها بیاندازید. البته به نظر من مردان خیابانی کمتر از زنان خیابانی نیستند ولی متهم همیشه دیگرانند. این نسل تربیتشده استکبار نیست در این سی سال یا چپ حاکم بوده یا راست.
مشکل این است که برخی به جای کار بیشتر حرف میزنند. بچه مسلمانهای ما باید از دیگران بیاموزند که کارشان و عملشان حرف بزند نه زبانشان. آنها شب و روز با پول همین نظام دارند حرفهای خودشان را میزنند و بچه مسلمانهای ما برای پز روشنفکری حرفهای آنها را میزنند تا به رسمیت شناخته شوند.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.