گزارش جدید آمانو درباره برنامه هستهای ایران شامل ۱۰ صفحه اصلی و ۱۵ صفحه ضمیمه می باشد، که در 15 صفحه ضمیمه اتهاماتی بر ایران وارد شده است .
آژانس نمی گوید که ایران در حال ساخت سلاح هسته ای است
همچنین «آسوشیتدپرس» ضمن انتشار این خبر نوشته است که در این گزارش آژانس نمی گوید که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است. با این وجود اطلاعاتی با جزئیات در این گزارش وجود دارد از اینکه ایران نوعی از مدل سازی کامپیوتری را انجام داده که ممکن است به سلاح اتمی هم مرتبط باشد.
آمانو در گزارش جنجالي خود درباره ايران علاوه بر گزارش معمولش كه به تشريح فعاليتهاي هستهاي ايران ميپرداخت ضميمهاي را به آن الحاق كرده كه مطالبي درباره فعاليتهاي هستهاي ايران است.
رد ضمیمه گزارش آمانو توسط غیر متعهد ها
يك ديپلمات در وين به ايسنا گفته است که : با وجود آنكه الحاق ضميمهي مذكور به گزارش آمانو درباره ايران از سوي چين، روسيه و كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها رد شده بود، يوكيا آمانو مديركل آژانس تحت فشار برخي كشورها نسبت به انتشار اين ضميمه اقدام كرده است.
بر اساس این گزارش ، همچنين اين اقدام آمانو از سوي برخي بازرسان آژانس نيز مورد انتقاد قرار گرفته است. اين بازرسان معتقدند نميتوان اطلاعات كشورها كه در اختيار آژانس است را تا قبل از قطعيت يافتن منتشر كرد.
واکنش روسیه ؛
در اولین واکنش ها به این گزارش ، خبرگزاری ها خبر داده اند که مقامات روسیه از گزارش تازه آژانس ابراز نارضایتی کرده اند.
وزارت امور خارجه روسیه در این مورد بیانیه ای منتشر کرده که در آن آمده است: "روسیه به شدت از اینکه گزارش آژانس به عامل افزایش تنش های موجود بر سر برنامه اتمی ایران تبدیل شده، مأیوس و گیج شده است.
لازم به ذکر است گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی معمولا یک هفته تا ده روز مانده به نشست شورای حکام آژانس در اختیار 35 کشور عضور شورا قرار می گیرد.
واکنش غیر متعهد ها و چین ؛
براساس آخرین خبرها از وین جنبش عدم تعهد، چین نسبت به گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهایران منتقد بوده و این گزارش را موجب خدشهدار شدن فضای همکاری دانسته است . جنبش عدم تعهد همواره طی بیانیههای مختلف از برنامه هستهای ایران حمایت کرده است.
واکنش نماینده ایران در آژانس : با طرح 20 سال پاسخ آمانو را دادم
علی اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت وگو با فارس، در ارزیابی خود از گزارش مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته ای کشورمان و پیوست این گزارش گفت که پیوست این گزارش موضوع جدیدی نیست مگر تکرار ادعاهای سابق که در 117 صفحه پاسخ دقیق ایران بی اساس بودن آن را ثابت کرده است.
وی افزود: در عین حال مدیرکل علی رغم اعلام آمادگی رسمی ایران مبنی بر انجام مذاکرات و بررسی موارد به صورت کارشناسی، این مطالب را منتشر کرده است که نشان دهنده اقدامی غیر حرفه ای و سیاسی است که بی شک به اعتبار آژانس لطمه وارد کرده است.
آمانو بدعت هایی غلط در آژانس ایجاد کرده است
سلطانیه ادامه داد: مدیرکل آژانس علی رغم تلاش و هشدار کشورهای جنبش عدم تعهد، روسیه و چین این مطالب را منتشر کرده است که خود نشان دهنده بی توجهی وی به انتظارات اکثریت کشورهاست. ضمنا تحویل این مدارک یک هفته قبل از انتشار به 5 کشور دارنده سلاح هسته ای بدعت خطرناکی را در آژانس ایجاد کرده است، زیرا در ساختار آن همه کشورهای عضو یکسان هستند.نماینده کشورمان در آژانس یادآور شد: این اقدام مدیرکل نیز باعث اعتراض اکثریت کشورهای عضو آژانس شد.
وی افزود: بی شک همان طور که بارها در طول 8 سال گذشته ایران ثابت کرده که ادعای آمریکا بی اساس بوده است و پس از گذشت 8 سال هیچ گونه شواهدی از انحراف مواد هسته ای به اهداف نظامی دیده نشده است، جامعه بین المللی این اتهامات را با انگیزه های سیاسی ارزیابی خواهد کرد.
سلطانیه گفت: اینجانب با طرح 20 سوال و پاسخ برای افکار عمومی به گزارش سیاسی و غیرحرفه ای آمانو پاسخ دادم.
متن گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران
A) مقدمه:
1- این گزارش از سوی مدیر کل آژانس هستهای، خطاب به شورای حکام و به موازات آن شورای امنیت نوشته شده است و در مورد اجرای توافقنامه پادمانهای ان پی تی و مفاد قطعنامههای شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران است.
2- شورای امنیت تایید کرده است که مراحلی که شورای حکام در قطعنامه خود آورده است برای ایران، الزام آور هستند. مفاد قطعنامههای مذکور شورای امنیت بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل اتخاذ شدهاند و طبق شرایط آن قطعنامهها الزامی هستند.
3- آژانس به استناد "توافقنامه ارتباطی" خود با سازمان ملل متحد ملزم است با شورای امنیت همکاری کند تا وظیفه شورای امنیت مبنی بر حفظ صلح و امنیت بین المللی یا بازگرداندن آن، محقق شود. تمام اعضای سازمان ملل موافقت میکنند تا تصمیمات شورای امنیت را پذیرفته و آنها را اجرا کنند، و در این زمینه اقداماتی که با تعهداتشان به منشور سازمان ملل سازگار هستند را انجام دهند.
4- جناب دکتر فریدون عباسی ـ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ـ در نامهای به تاریخ 26 ماه می 2011 به مدیر کل سازمان انرژی اطلاع داد که ایران آمادگی دارد بعد از اعلانیهای از سوی آژانس که بیان کند برنامه کاری مورد نظر این آژانس (INFCIRC/711) به صورت کامل اجرا شده است و آژانس از این پس پادمانها را طبق روال معمول به اجرا خواهد گذارد، سوالات اژانس در مورد فعالیتهای هستهای ایران را دریافت دارد. مدیر کل در پاسخ این نامه مورخ سوم ژوان 2011 به دکتر عباسی اطلاع داد که آژانس با در نظر گرفتن نگرانیهایی که در مورد جنبههای نظامی برنامه هستهای ایران وجود دارد، نه در جایگاهی قرار دارد که چنین اعلانیهای منشر کند و نه میتواند پادمانها را طبق روال معمول در ایران اجرا کند. در تاریخ 19 سپتامبر 2011، مدیر کل آژانس، طی ملاقاتی با دکتر عباسی در وین، در مورد موضوعات مربوط به اجرای توافقنامههای پادمان و تعهدات دیگر به بحث و تبادل نظر پرداخت. آژانس در نامه ای به تاریخ 30 سپتامبر 2011، مجددا ایران را به همکاری با آژانس در مورد مناقشات مهمی که در مورد جنبههای نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران وجود دارد، دعوت نموده و از ایران خواست اقدامات لازم را برای حل و فصل این مناقشات انجام دهد. در نامه ای به تاریخ 30 اکتبر 2011، دکتر عباسی به مذاکرات پیشین خود با مدیر کل آژانس اشاره کرده و تمایل ایران را برای " از بین بردن ابهامهای احتمالی" ابراز کرد و پیشنهاد کرد "معاون مدیر کل آژانس در امور پادمانی" باید برای بحث و تبادل نظر از ایران دیدن کند. مدیر کل در پاسخ به این نامه مورخ 2 نوامبر 2011 آمادگی خود را برای ارسال معاون مدیر کل آژانس در امور پادمانی برای " بحث در مورد موضوعات مشخص شده" در گزارش آتی وی به شورای حکام، اعلام کرد.
5- این گزارش پیشرفتهای حاصل شده از زمان گزارش آخر و همچنین موضوعات قدیمی تر (GOV/2011/54, 2 september 2011) را مورد بررسی قرار میدهد؛ این گزارش همچنین در راستای اظهارت آغازین مدیر کل آژانس در جلسه شورای حکام به تاریخ 12 سپتامبر 2011 شامل ضمیمهای است که مبنای دغدغههای آژانس در مورد جنبههای نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران را با شرح و تفصیل بیشتری بیان میکند. این گزارش، بر ناحیههایی تمرکز میکند که ایران تعهدات الزامآور خود را به طور کامل محقق ننموده است، چرا که برای حصول اطمینان بینالمللی از ماهیت کاملا صلح آمیز برنامه های هسته ای ایران تحقق کامل این تعهدات لازم است.
B: تاسیساتی که بر اساس توافقنامه پادمان "ان پی تی" اعلام شده است
6- بر اساس توافقنامه پادمان "ان پی تی" ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است ایران 15 تاسیسات هسته ای دارد و 9 سایت خارج از تاسیسات دارد که در آنجا به طور عادی مواد هسته ای به کار برده می شود.
با وجود آنکه فعالیت های هسته ای که توسط ایران در برخی از تاسیسات هسته ای انجام می شود بر خلاف قطعنامه های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل است، همانطور که در زیر می آید، آژانس اجرای پادمان ان پی تی را در این تاسیسات و سایت های خارج از تاسیسات که در آنجا مواد هسته ای نگهداری می شود را به اجرا گذاشته است.
C: فعالیت های مرتبط با غنی سازی
7- بر خلاف قطعنامه های مربوط به شورای حکام و شورای امنیت، ایران فعالیت های مربوط به غنی سازی در تاسیسات اعلام شده خود و تمام تاسیساتی که تحت پادمان آژانس قرار دارد را تعلیق نکرده است.
c1-نطنز: سایت غنی سازی اورانیوم و سایت غنی سازی سوخت پیلوت
8- سایت غنی سازی سوخت: دو سالن آبشار در سایت غنی سازی سوخت وجود دارد: سالن تولید A و سالن تولید B
9- در 2 نوامبر سال 2011، 54 آبشار در سه واحد از 8 واحد در سالن تولید A نصب شده است. 37 آبشار از آنها که توسط ایران اعلام شده است با هگزافلوراید اورانیوم تغذیه شده است جایی که در ابتدا هر آبشار نصب شده 164 سانتریفیوژ دارد. ایران اخیرh 15 آبشار خود را اصلاح کرده است تا هر کدام از آنها شامل 174 سانتریفیوژ باشد. تا این تاریخ، تمام سانتریفیوژهای نصب شده از نوع دستگاه های IR-1 است. از 2 نوامبر 2011، کار نصب در پنج واحد باقیمانده در حال انجام است اما هیچ سانتریفیوژی نصب نشده است و و هیچ فعالیت نصب در سالن تولید B وجود ندارد.
10- بین 15 اکتبر و 8 نوامبر سال 2011، آژانس راستی آزمایی اقلام فیزیکی را در سایت غنی سازی هسته ای انجام داده است که نتایج آژانس در حال حاضر در حال ارزیابی است.
11- برآورد می شود که بین 18 اکتبر 2010 و 1 نوامبر 2011 ایران حدود 1787 کیلوگرم اوانیوم هگزافلوراید با درصد غنای پایین تولید کرده است که مجموع تولید هگزا فلوراید اورانیوم با درصد غنای پایین از ابتدای عملیات تولید در فوریه سال2007 تا کنون به 4922 رسیده است. مواد هسته ای در سایت غنی سازی سوخت همچنین در تمامی آبشارهای نصب شده خود تزریق و سایت های تخلیه تحت بازرسی و نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد. پیامدها برای پادمان ها با شکسته شدن مهر و مومها در تزریق سوخت، توسط آژانس ارزیابی شده و پس از تکمیل ارزیابی خود درباره راستی آزمایی اقلام فیزیکی اعلام می شود.
12- بر اساس نتایج تحلیل نمونه های زیست محیطی که در سایت غنی سازی سوخت و دیگر فعالیت های راست آزمایی از فوریه 2007 گرفته شده است آژانس به این نتیجه رسیده است که تاسیسات همانطور کار می کنند که ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی اعلام کرده است.
ادامه دارد ...
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.