« همونی که شنیدیه » . این جمله کوتاهی است که یکی از دلار فروشان حوالی میدان فردوسی وقتی مشاهده می کند برای گفت و گو با او نزدیکش می رویم تا از آخرین تحولات قیمت دلار در بازار آزاد اطلاعات کسب کنیم می گوید و از موتوری که به آن تکیه زده فاصله می گیرد؛ مسیرش را کج می کندتا شاید به قول خودش « مشتری پیدا کند و نونی گیرش بیاید. » وقتی از کنارش رد می شویم و به دنبال « چهره» دیگری می گردیم تا با او در رابطه با تحولات قیمت دلار در بازار آزاد ارز گفت و گو کنیم، دوباره به سمت موتوری که تکیه زده بود بازگشت و تمام حواسش را معطوف به این کرد که نصیر مقدری، عکاس خبرآنلاین که در تهیه این گزارش همکاری می کرد مبادا تصویری از او بردارد.
به فاصله چند متر از او و درست در ضلع جنوبی میدان فردوسی، مردی میان سال با ظاهری تقریبا آراسته با یک دسته ده هزارتومانی ایستاده بود. وقتی فهمید برای تهیه گزارش در آن محدوده حضور پیدا کرده ایم شروع به بیان توضیحات کامل با همان لهجه شمالی خود کرد: « بازار ثبات نداره. بیشتر حالت روانی پیدا کرده و مدام هم تحت تاثیر همین حالت شاهد نوسان های شدید هستیم. » هنوز توضیحات خود را به اتمام نرسانده بود که خانمی نیمه سال از او پرسید : « آخرش چند؟ » و او به این شکل پاسخ داد: « دارم زیر قیمت ازت می خرم. دیروز 1600 ازت خریدم باور کن امروز دارم ضرر می دم. قیمت ها بالا که نرفت. اومده پایین. همونی که گفتم. » پس از اینکه زن از معامله منصرف می شود باز روی به ما می کند و می گوید: « قیمت دلار ظرف 12 ساعت از 1730 تومان رسیده به 1530 تومان. این یعنی نوسان های خیلی شدید. » از او می پرسم به عنوان یکی از فعال های بازار آزاد فکر می کند روند قیمت دلار در روزهای آینده چگونه باشد و او اینگونه پاسخ می دهد: « فکر نمی کنم قیمت دلار از 1490 تومان کم تر بشه. یعنی قاعدتا یه کاهش قیمتی در روز های آینده هم داریم ولی مطمئنم که تا 1490 تومان می آد و روی همین رقم هم متوقف می شه. »
راه مان را ادامه می دهیم و به سمت خیابان منوچهری حرکت می کنیم. در میان راه به چند صرافی مراجعه می کنیم و با آنها برای عکاسی از داخل واحد های صنفی شان مذاکره می کنیم که جملگی آنان با این جمله که « بفرمایید بیرون » از پیشنهاد مان استقبال می کنند. به ناچار فقط به تصویر برداری از جلوی برخی صرافی ها اکتفا می کنیم و باز هم به سمت خیابان منوچهری مسیر مان را ادامه می دهیم.
جنب و جوش برای یک مشت دلار بیشتر
اگر حدود یک ماه قبل موضوع سفارت انگلیس در رسانه ها خبر سازی کرده بود و شمار زیادی در مقابل آن حضور داشتند روز چهار شنبه 14 دی جمعیت زیادی درست در مقابل آن جمع شده اند اما این بار داستان فرق می کند. وقتی جوانی با کتانی های مخصوص دویدن یک کیسه دلار را زیر پیراهنش می زند و با فشار از بین جمعیت عبور می کند متوجه می شویم این جمعیت برای خرید و فروش دلار در آنجا گرد هم آمدند. درست ابتدای خیابان منوچهری پاساژی با عنوان پاساژ افشار وجود دارد که سیل جمعیت با قدم های آهسته مشغول ورود به آن هستند. عکاس خبرآنلاین به ناچار دوربین خود را پنهان می کند و ما نیز همراه جمعیت وارد پاساژ می شویم. شباهت عجیبی به بازار های ماهی فروشی در مازندران دارد. چند نفر در وسط جمعیت و کمی بالاتر ایستاده اند و نام نویسی می کنند و گروهی هم از پنجره هایی که مشرف به حیاط پاساژ است اطلاعاتی را در رابطه با نحوه خرید و فروش دلار با آنان رد و بدل می کنند. وقتی از دو جوانی که در صف ایستاده بودند و نام نویسی هم کرده بودند داستان را جویا می شوم ابتدا سعی می کند آدرس اشتباه بدهد اما وقتی متوجه می شود برای تهیه گزارش آمده ایم و نه کسب درآمد می گوید: « اینجا می آن اسم نویسی می کنند. بانک مرکزی یک سری دلار رو خودش می آره به این چند تا صرافی می ده تا قیمت را کنترل کنه. امروز هم نوبت این صرافی ها بوده. » می پرسم یعنی صرافی های دیگه می آن اسم می نویسند و در انتظار می مانند تا دلار بخرند که او می گوید: « نه. دلال ها می آن و اسم خودشون رو می نویسن تا به نوبت برن دلار بخرن. بانک مرکزی اینطوری می خواد جلوی افزایش قیمت رو بگیره. یعنی با عرضه زیاد قیمت را کم کنه. » بعد هم نگاهی می کند و با این جمله به من می فهمد دیگر حق ندارم از او سوال بپرسم: « خودت هم می تونی بری بخری. به همین آسونی. تمام. »
با عکاس خبرآنلاین از پله های پاساژ بالا می رویم. صف زیادی در راهرو به وجود آمده و در نهایت او موفق می شود چند عکس از بالا بگیرد. پایین که می آییم جوانی که با پالتوی سرمه ای رنگ به پله ها تکیه زده بود ما را خطاب قرار می دهد و می گوید: « بیرون هم دیدم چند تا عکس گرفتین از تابلو های قیمت. قیمت های روی تابلو ها با اون چیزی که می فروشن فرق داره. » نکته ای که فرد جوان کنار دستی او نیز بر آن مهر تایید می زند: « اصلا نمی شه به قیمت روی تابلو ها اعتماد کرد. »
به همان سختی و آرامی که وارد پاساژ شده بودیم در میان فشار جمعیت از آن خارج می شویم و باز هم در ابتدای خیابان منوچهری به دنبال سوژه نا دیده دیگری می گردیم. ذهن مان را که خوب مرور می کنیم به این نتیجه می رسیم که تقریبا تمام آنچه که برای گزارش مان به آن نیاز داشتیم را به ثبت رساندیم که ناگهان حرف جوان پالتوی سرمه ای پوشیده مثل پتک بر سرم فرود می آید که به قیمت روی تابلو ها اطمینان نکنم. سریع خودم را به چند نفر از فروشندگان دلار می رسانم و قیمت هایی که در خیابان فردوسی تهران چهار شنبه 14 دی ارز های مختلف خرید و فروش می شود را یادداشت می کنم. حاصل آن هم جدولی است که در ادامه می آید.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.
قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.
ایلان ماسک میگوید ایکس چارهای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای حاکم بر بازار سرمایه صرفا ترس از انتخاب کاندیدایی را مخابره می کند که به نظر می رسد به بنیان های اقتصادی ضربه خواهد زد، این در حالی است که انتخاب وی به عنوان رییس جمهور، سرخپوشی این بازار را پررنگ تر خواهد کرد.
افرادی که ارز دیجیتال در اختیار دارند و میفروشند، مجبور بودهاند مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند. اکنون نیز وزارت خزانهداری ایالات متحده قانون جدیدی تصویب کرده است تا مطمئن شود آنها مبلغ مناسبی ...