خدمات سایت


متن کامل خبر

داروی جدید شرکت گیلیاد با اثربخشی صد درصدی از انتشار HIV جلوگیری می‌کند

داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده می‌شوند، فقط دو بار در سال تزریق می‌شود.
1403/04/30 12:13:34 ب.ظ

بر اساس اولین داده‌های یک کارآزمایی بالینی، داروی جدیدی که دو بار در سال تزریق می‌شود، در جلوگیری از گسترش ویروس HIV به‌طور ۱۰۰ درصدی موثر است. در صورت تایید، این دارو گزینه‌ی پیشگیرانه‌ی دیگری را ارائه می‌دهد که ما را یک قدم به ریشه‌کنی اچ‌آی‌وی نزدیک‌تر می‌کند.

داروهای پروفیلاکسی یا پیشگیری از اچ‌آی‌وی پیش از مواجهه با آن، مانند ترووادا و دسکووی که به اختصار PrEP نامیده می‌شوند، نشانگر پیشرفتی بزرگی در زمینه‌ی مبارزه با این ویروس بودند. وقتی PrEP برای فرد اچ‌آی‌وی منفی تجویز می‌شود، خطر ابتلا به اچ‌آی‌وی از طریق رابطه‌ی جنسی را تا حدود ۹۹ درصد کاهش می‌دهد.

داروی جدید پتانسیل خود را به عنوان ابزار حیاتی جدیدی در کمک به پیشگیری از عفونت اچ‌آی‌وی نشان داده است

اکنون، نتایج کارآزمایی بالینی فاز سوم که از سوی شرکت گیلیاد ساینس انجام شده است، نشان می‌دهد که داروی تزریقی PrEP جدید آن‌ها به نام لناکاپاویر که فقط دو بار در سال مصرف می‌شود، صد درصد در جلوگیری از گسترش HIV موثر است.

به‌گفته‌ی دکتر مِرداد پارسی، مدیر ارشد پزشکی در گیلیاد، لناکاپاویر با اثربخشی صد درصد، پتانسیل خود را به عنوان ابزار حیاتی جدیدی در کمک به پیشگیری از عفونت اچ‌آی‌وی نشان داده است. پارسی می‌گوید مشتاقانه در انتظار نتایج بیشتر از کارآزمایی در دست انجام گیلیاد به نام PURPOSE و پیشبرد هدف شرکت برای کمک به پایان دادن به همه‌گیری اچ‌آی‌وی در کل جهان است.

لناکاپاویر مهار‌کننده‌ی کپسید HIV است. در ویروس HIV نوع یک (HIV-1)، کپسید یک پوسته‌ی پروتئینی است که مواد ژنتیکی ویروسی را در خود جای داده و از آن محافظت می‌کند و برای انتقال ویروس به سلول میزبان بسیار مهم است. پس از ورود به سلول میزبان، کپسید باز می‌شود و ویروس شروع به تکثیر خود می‌کند. لناکاپاویر از این اتفاق جلوگیری می‌کند.

از سوی دیگر، دو داروی خوراکی دسکووی و ترووادا که باید یک‌بار در روز مصرف شوند، مهارکننده‌‌ی ترانس کریپتاز معکوس نوکلئوزیدی (NRTIs) هستند و از طریق مکانیسم متفاوتی از عفونت HIV اکتسابی جنسی جلوگیری می‌کنند. آن‌ها ترانس کریپتاز معکوس، آنزیم مورداستفاده‌ی ویروس برای تکثیر را مسدود می‌کنند. هر دو دارو حاوی ترکیبی از امتریسیتابین و تنوفوویر، داروهای ضد ویروسی هستند؛ اما از نظر شکل تنوفوویر متفاوت هستند. ترووادا حاوی تنوفوویر دیسوپروکسیل فومارات (TDF) با نام تجاری ویریاد است، در حالی که دسکووی جدیدتر حاوی تنوفوویر آلافنامید (TAF) است. گیلیاد ترووادا و دسکووی را نیز تولید می‌کند.

مرحله‌ی سوم PURPOSE 1 که کارآزمایی تصادفی دوسوکور بود، نتایج بسیار امیدوارکننده داشت. در این مرحله، محققان ایمنی و اثربخشی لناکاپاویر را با داروهای دسکووی و ترووادا برای پیشگیری از مواجهه با اچ‌آی‌وی مقایسه کردند. این مطالعه شامل بیش از ۵٬۳۰۰ زن ۱۶ تا ۲۵ ساله در مناطق مختلف آفریقای جنوبی و اوگاندا بود. از آنجایی که ترووادا و دسکووی در حال حاضر گزینه‌های موثر PrEP هستند، گروه پلاسیبو یا دارونما به دلیل ملاحظات اخلاقی در نظر گرفته نشد.

لنکاپاویر در کارآزمایی بالینی، نتایج قابل‌توجهی را نشان داد:

 عفونت HIV در گروه لنکاپاویر صفر بود.

۱۶ مورد در گروه ترووادا دیده شد.

۳۹ مورد در گروه دسکووی دیده شد.

شرکت‌کنندگان مطالعه، لنکاپاویر را به خوبی تحمل کردند و هیچ نگرانی ایمنی چشمگیر یا جدیدی مشاهده نشد. از آنجایی که لناکاپاویر نتایج عالی نشان داد، کمیته‌ی مستقل پایش داده‌ها توصیه کرد که مرحله‌ی کور کارآزمایی متوقف و برای همه‌ی شرکت‌کنندگان، گزینه‌ی لناکاپاویر ارائه شود.

در‌حال‌حاضر، نه لنکاپاویر و نه دسکووی برای پیشگیری از HIV در زنان تایید نشده‌اند. داده‌های کارآزمایی نشان می‌دهد که لناکاپاویر، به دلیل تطابق بهتر با رژیم روزانه، ممکن است بهتر از گزینه‌های PrEP خوراکی روزانه باشد. این بدان معنا نیست که داروهای PrEP موجود بی‌اثر هستند؛ بلکه باید طبق دستور مصرف شوند.

لناکاپاویر، در صورت تایید، احتمالا گزینه‌ی حیاتی جدیدی برای پیشگیری از HIV خواهد بود. این دارو دو بار در سال تجویز می‌شود و می‌تواند برای بسیاری از افراد در سراسر جهان، به ویژه زنان مفید باشد.

هدف لناکاپاویر پرداختن به چالش‌های عملی و افزایش گزینه‌های پیشگیری از HIV برای همه، از جمله‌ زنان است

کارآزمایی‌های PURPOSE جامع‌ترین و متنوع‌ترین کارآزمایی پیشگیری از HIV انجام‌شده را ارائه می‌دهند. شرکت گیلیاد در نظر دارد با استفاده از داده‌های کارآزمایی اخیر و کارآزمایی مهم بعدی که احتمالا اواخر امسال یا اوایل ۲۰۲۵ انجام خواهد شد، تاییدیه‌ی استفاده از لناکاپاویر را بگیرد و اطمینان حاصل کند که این دارو برای جمعیت‌ها و جوامعی که به گزینه‌های دیگر برای پیشگیری از اچ‌آی‌وی نیاز دارند، در دسترس است.

منبع : زومیت
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • HIV,
  • گیلیاد,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




فعالان حوزه سلامت دیجیتال: اقدام تأمین اجتماعی غیرقانونی و خلاف مسیر حاکمیت سلامت کشور است image فعالان حوزه سلامت دیجیتال: اقدام تأمین اجتماعی غیرقانونی و خلاف مسیر حاکمیت سلامت کشور است 1403/05/30

تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاع‌رسانی کرده است که از این به‌بعد هزینه‌ای بابت نسخ الکترونیک ارائه‌شده‌ی پلتفرم‌های آنلاین پرداخت نمی‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 77

درمان هفتمین بیمار نجات‌یافته از ایدز، امیدها برای مقابله با این بیماری را افزایش داده است image درمان هفتمین بیمار نجات‌یافته از ایدز، امیدها برای مقابله با این بیماری را افزایش داده است 1403/05/11

مرد آلمانی مبتلا به اچ‌آی‌وی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلول‌های بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچ‌آی‌وی، عاری از این ویروس شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 33

تب دنگی چیست؟ علائم، پیشگیری، درمان و هرآنچه باید بدانید image تب دنگی چیست؟ علائم، پیشگیری، درمان و هرآنچه باید بدانید 1403/04/20

کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار می‌دهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی می‌تواند خطرناک باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 94

این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند image این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند 1403/03/13

این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما می‌تواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشته‌اند، بسیار مهم باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 123

ادعای دانشمندان چینی: درمان دیابت نوع ۲ با «سلول درمانی» برای اولین‌بار در جهان image ادعای دانشمندان چینی: درمان دیابت نوع ۲ با «سلول درمانی» برای اولین‌بار در جهان 1403/03/08

این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 100

اولین داروی سلول‌درمانی سرطان پوست ملانوما توسط FDA آمریکا تأیید شد image اولین داروی سلول‌درمانی سرطان پوست ملانوما توسط FDA آمریکا تأیید شد 1402/11/29

این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلول‌های سیستم ایمنی بیمار عمل می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 192

بدن دوندگان ماراتن احتمالاً در طول مسابقه بافت مغزی خود را هم مصرف می‌کند image بدن دوندگان ماراتن احتمالاً در طول مسابقه بافت مغزی خود را هم مصرف می‌کند 1402/08/15

محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصب‌های مغزی آن‌ها پس از مسابقه نازک شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 160

مطالعه جدید: آلودگی هوا بر گرده‌افشانی گیاهان اثر منفی می‌گذارد image مطالعه جدید: آلودگی هوا بر گرده‌افشانی گیاهان اثر منفی می‌گذارد 1402/06/14

مطالعه انجام‌شده توسط محققان نشان می‌دهد آلودگی هوا بوی‌ گل‌ها را ضعیف می‌کند و بر توانایی زنبورها در یافتن گرده گل‌ها تأثیرگذار است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 200

سازمان غذا و دارو دیگر پیگیر شکایات از پلتفرم‌های فروش دارو نمی‌شود image سازمان غذا و دارو دیگر پیگیر شکایات از پلتفرم‌های فروش دارو نمی‌شود 1402/05/25

سازمان غذا و دارو پذیرفته فعالیت توزیع دارو به‌سمت پلتفرم‌های آنلاین می‌رود و در آینده، داروخانه‌ها بیشتر در کارهای تخصصی توزیع دارو فعالیت خواهند کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 444

بهترین طریقه مصرف جینسینگ و معرفی 7 روش موثر image بهترین طریقه مصرف جینسینگ و معرفی 7 روش موثر 1402/05/23

بهترین طریقه مصرف جینسینگ کدام است ؟ سوالی که برای تمامی کسانی که به هر دلیلی می خواهند مصرف جینسینگ را شروع کنند یا حتی تصمیم به امتحان این گیاه فوق العاده موثر گرفته اند پیش می آید که بهترین طریقه مصرف جینسینگ کدام است ؟

امتیاز:
تعداد بازدید: 593