سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور پیشین کشورمان با ارسال پیامی این موفقیت را به اصغر فرهادی و همکارانش تبریک گفت.
متن پیام رئیس بنیاد گفتوگوی تمدنها بدین شرح است:
«به نام خدا
هنرمند گرانقدر جناب آقای اصغر فرهادی
موفقیت چشمگیرتان را در پرآوازهترین حادثه و مراسم سینمایی که نشانگر شایستگیهای شما و هنرمندان عزیز و همکاران ارجمندتان در فیلم» جدایی نادر از سیمین «است صمیمانه تبریک میگویم.
اقبال مردمی در ایران و اهتمام جشنوارههای گوناگون و صاحب نظران معتبر در سراسر جهان، پیش از این نیز توانمندی و جایگاه والای سینمای اندیشمند و صاحب سبک ایران را به خوبی نشان داده است و آنان که به ایران و به آیین و فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم دلبستگی دارند و احترام میگذارند، توفیق بزرگ شما را بار دیگر ارج مینهند.
این حادثه را باید نشانهای روشن بر آن دانست که هنر به طور عام و سینما به طور خاص از مهمترین ابزارهایی است که میتواند در جهان ناامن، جنگ زده و پر از تبعیض و ناروایی و خودکامگی، موجب نزدیکی دلها و چیرگی انسانیت و محبت بر خشونت شود و گفتوگوی فرهنگها و تمدنها را به جای تنش و درگیری بنشاند.»
همچنین محمدرضا تابش، سیداحمد میرعلایی، محمد خراعی، علیرضا سجادپور، امیر اسفندیاری، انجمن سینمای جوان و انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر در اظهارنظرها یا پیامهای جداگانه دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان به فرهادی تبریک گفتند که بخشهایی از آن را میخوانید.
محمدرضا تابش، دبیرکل فراکسیون خط امام (ره) مجلس و نماینده مردم اردکان
اصغر فرهادی شادی را امروز به مردم ایران هدیه کرد و ایرانیان به دور از هر گونه تعارفات و جناح بندیها، احساس غرور میکنند. سینمای نجیب ایران توانسته از تمام قلههای سینمایی، تحفهای برای ملت ایران بیاورد. بیشک «اسکار» تنها رویدادی نیست که درخشش هنرمندان ایرانی در آن را باید قدر دانست بلکه بدلیل توجه چشمگیر افکار عمومی جهان، هماوردی است که حضور قدرتمندانه فیلمهای ایرانی در آن و کسب موفقیتهای ممتاز، فرهنگ و هنر بالنده ایرانی را بیش از پیش متجلی میسازد.
صبح امروز شادی ملت ایران با نگاه هنرمندانه اصغر فرهادی به زندگی ایرانی که در آن به ظاهر «جدایی» و در باطن ریشههای دور شدن از همدیگر را روایت میکرد، گره خورد. نگاه هنرمندانهای که نماینده متواضع سینمای نجیب ایران در این روزهای پرتلاطم جهانی دارد، نشان از فرهیختگی جامعه هنر ایران و همگامی و همراهی آنان با زندگی ساده ایرانی است. زندگی که در آن عشق به نور، مهر به میهن و روایت متوازن از زندگی مردم عادی با نگاه به خصوصیات ملی، قومی و مذهبی که جامعه جهانی نیز آنرا درک میکند، نشان داد که گفتگوی میان فرهنگها تنها بدست صاحبان کرسیهای سیاست امکانپذیر نیست. جایی که سیاست میایستد، هنر راه گفتوگو میگشاید.
حرکتی که سینمای ایران سالها پیش آغاز کرده است، بدست توانای فرزند دیگری از خیل هنرمندان ایرانی به ثمر رسیده است. با عشق و امید، این رویداد خجسته را نخست به سینماگران ایرانی که در برابر تمام ناملایمات و بیمهریها، لب گزیده و چشم انتظار موفقیت همکارشان بودند تبریک میگویم و سپس برای اصغر فرهادی به عنوان خالق تنها «جدایی» که به شهد شیرینی میزند، تهنیت عرض مینمایم.
امیدوارم به دور از همه جدلهای سیاسی، مسئولان فرهنگی، خود به این باور برسند که با سینمای ابران مهربانتر باشند.
سیداحمد میرعلایی، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی
«جدایی نادر از سیمین» اثر ارزشمندی در سینمای ایران بود که ابتدا در جشنواره فیلم فجر سال گذشته مطرح شد و به نوعی با دریافت جایزه از فجر، حرکت افتخار آمیز خود را در سینمای دنیا آغاز کرد و دنیا را تحت الشعاع قرار داد.
«جدایی نادر از سیمین» طی فرآیندی کارشناسی شده توسط جمعی از سینماگران کشور که بنیاد سینمایی فارابی آنها را گرد هم آورده بود، به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی شد و ثابت کرد که نمایندهای شایسته برای سینمای کشور است و مرزهای تازهای را در مقابل سینمای ایران گشود، کسب خرس طلایی برلین، گلدن گلوب، جایزه سینمایی سزار و در نهایت اسکار در کنار فروش چشمگیرجهانی، نشان دهنده حضور درخشان این فیلم شایسته در سینمای جهان است.
محمد خزاعی، دبیر جشنواره فیلم فجر
اصغر فرهادی که خود فرزند سینمای ایران اسلامی است و فرزند همین خاک با تمدن، افتخاری دیگر را برای سینمای ایران به ارمغان آورد، تا مردم این سرزمین، بار دیگر در فضای غبارآلود و سیاستزده جهان، بدرخشند و نام کشورشان بر بلندای رویداد فرهنگی جهان به صدا در بیاید.
علیرضا سجادپور، مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی
- تبریک میگویم به جامعه سینمای ایران، چرا که این جایزه متعلق به همه سینمای ایران است. این بهترین و پرسروصداترین جایزهای است که به فیلمی از ایران تعلق میگیرد که با معیارهای جدید تولید شده و خوشبختانه در این فیلم هیچ خبری از سیاه نمایی و مفاهیمی که مخدوش کننده هویت ملی باشد، نیست. فیلمی از ایران در سطح جهان مطرح شده که در جشنوارههای داخلی جایزه گرفته و با ذائقه مخاطب داخلی همراه بوده. به نظرم این مسئله میتواند پالس مثبتی باشد که غرب برای ایران فرستاده است.
- مقاومت مردم ایران در برابر تحریمهای همه جانبهای که دول غربی به ایران تحمیل کردهاند اصلیترین اثرش این بود که آنها در برای خواستههای به حق ایرانیان عقب نشینی کرده و اسکار بهترین فیلم خارجی را به یک اثر ارزنده ایرانی میدهند.
- امیدوارم تاثیر مثبت جایزه اسکار به بازاریابی جهانی ایران وارد شود و زمینهای فراهم شود برای تولید محصولات مشترک مابین ایران و کشورهای صاحب سینمای دنیا. خوشحالم اثری که منطبق با شرایط روز سینمای ایران تولید شده و در آن از سیاه نمایی خبری نیست در بازارهای جهانی موفق بوده است و به اسکار رسیده است.
- نمیشود این مسئله را انکار کرد که اسکار ماهیت سیاسی هم دارد اما امسال خوشبختانه حتی دشمنیهای سیاسی نسبت به ایران و ایرانی هم جواب نداد و اسکار به «جدایی نادر از سیمین» رسید.
- فرهادی بسیار حساب شده سخنانش را بر زبان آورد و در اسکار حرفهای خوبی زد. باز هم خرسندم که به عنوان نمایندهای از سینمای ایران توانست گفتاری دقیق بر زبان آورد.
امیر اسفندیاری، مدیر بخش بینالملل بنیاد سینمایی فارابی
حداقل کسانی که در این مدت با سیاسی جلوه دادن موفقیتهای «جدایی نادر از سیمین» میخواستند آن را تحت تاثیر قرار دهند به صحبتهایی که راجع به این فیلم در دنیا میشود نگاه کنند. استقبال از این فیلم نشان میدهد فیلمی بوده که توانسته جای خودش را در همه جا باز کند و مضمون جهانی داشته باشد.
الان در تمام رسانهها اولین نام ایران است و سینمای ایران با این اتفاق گرچه مطرح بوده است اما مجددا این نگاه تقویت میشود و توجه بیشتری به سینمای کشورمان خواهد شد.
انجمن سینمای جوان
اصغر فرهادی به مانند بسیاری از بزرگان سینمای امروز ایران فیلمسازی را از انجمن سینمای جوانان ایران و از دفتر اصفهان آغاز کرد. وی در سال 1365 به عنوان هنرجو وارد انجمن سینمای جوانان شد. سه فیلم کوتاه «دنیای دیوارها»، «رادیو» و «ماجراهای آقای فیلمساز» حاصل دوران تحصیل و بعدها، همکاری او با دفتر اصفهان است. فرهادی همچنین فیلمنامههایش را طی سالهای 70 تا 71 در بولتن داخلی انجمن به چاپ میرساند. وی امروز بر بلندای قلههای سینمای جهان، به همراه بزرگان تاریخ سینما ایستاده است. افتخاری بزرگ برای ملت، فرهنگ و سینمای ایران.
انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر
خبرهای دم سحر، معمولا خبرهای خوبی نیستند؛ اما این بار «اصغر فرهادی» قاعده شوم خبرهای سحرگاهی را بر هم زد و در نخستین ساعات بامداد هشتم اسفند یک هزار و سیصد و نود خورشیدی، هدیهای به هموطنانش داد که در ذهن تاریخی اهل این سرزمین همواره خواهد درخشید؛ از او سپاسگزاریم و از درگاه یزدان بخشاینده طلب آن داریم که این توفیق موجب تداوم فعالیتهای هنری او در سرزمین مادریاش شود. ایران و ایرانی همواره سرافراز باد.»
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.