خدمات سایت


متن کامل خبر

برندگان اسکار علمی و فناوری چه کسانی بودند؟

آرشیو
فناوری‌های تازه برای بهبود تکنیک‌های سینمایی کمتر دیده شده‌اند. شاید تغییراتی در اسکار دستاوردهای علم و فناوری بتواند تماشاچیان را با این فناوری‌ها و بزرگان تصاویر متحرک و جلوه‌های دیگر سینمایی آشنا کند.
1390/12/09 12:56:42 ق.ظ

از هر جهت که نگاه کنیم، فیلم‌ها را تلفیقی کامل از علم و هنر می‌بینیم اما در نهایت همه افتخارات به بازیگران و کارگردان خواهد رسید و عوامل پشت صحنه که خلق چنین اثری را امکان‌پذیر کرده‌اند، سهم بسیار اندکی از فرش قرمز خواهند داشت. آدم‌هایی که خلاقیت و تلاش شبانه‌روزی‌شان به بهبود تکنیک‌های فیلمبرداری، صداگذاری، چهره‌پردازی و جزئیات فنی بسیار دیگر منجر شده و در نهایت تصویری باورپذیر خلق کرده‌ که به سادگی می‌تواند تماشاچیان را در خودش غرق کند.

درست است که از بخشی از این خلاقیت‌ها مانند تدوین، جلوه‌های تصویری و صداگذاری در مراسم اسکار تقدیر می‌شود اما در مقابل سهمی که این فناوری‌ها در تولید فیلم دارند بسیار اندک به نظر می‌رسد. اگر آن‌طور که شایسته این فناوری‌هاست و نه‌تنها در مراسمی کوتاه که به سختی در فضای آنلاین قابل دسترسی است و کمتر کسی آن را می‌بیند، برای آنها فرش قرمز پهن شود، می‌توان به علاقمندان سینما نشان داد فیلم‌های مورد علاقه‌شان دقیقا چگونه شکل گرفته‌اند و سازندگان آنها با چه چالش‌هایی در طول تولید مواجه شده‌اند. به عنوان مثال چطور می‌توانیم در مورد یک تدوین خوب صدا قضاوت کنیم؟ چه تکنیک‌هایی برای چهره‌پردازی به کار گرفته‌شده و چه ابتکارهای تازه‌ای برای بهبود ظاهر و بازی بازیگران استفاده شده است و چرا همان‌طور که در رنگو دیدیم، برای ساخت جلوه‌های تصویری استفاده از مدل‌ انسانی به مراتب بهتر از نمونه‌های کامپیوتری در دسترس است؟

فکر می کنم چنین مراسمی می‌تواند به یک نمایش فوق‌العاده جذاب تبدیل شود و ببیندگان بسیاری را به خود جذب کند. می‌توان بخشی از این مراسم را که مربوط به اهدای جوایزی مانند جایزه بهترین چهره‌پردازی یا تدوین می‌شود در گوشه‌هایی از مراسم اسکار که قرار است از شبکه‌های گوناگون پخش شود، گنجاند، در مراسم اصلی فرش قرمز علم و فناوری از بزرگان دنیای تصاویر متحرک گرفته تا ایده‌پردازان تازه، از همگی تقدیر کرد و بخشی از خلاقیت‌هایی را که به تولید پویانمایی‌های بهتر منجر شده‌اند، به نمایش درآورد. فکر نمی‌کنید آشنایی بیشتر با داگلاس ترومبول که یکی از بهترین‌های جلوه‌های تصویری است، جایزه «گوردون ساویر» را دریافت کرده و فیلم‌هایی مانند «ادیسه فضایی: 2001»، «بلید رانر» و «درخت زندگی» را در کارنامه‌ی سینمایی‌اش دارد یا جاناتان ارلاندواس که مدال «بونر» امسال را از آکادمی دریافت کرد و جلوه‌های تصویری ساخت او را در «جنگ ستار‌گان» دیده‌اید، به قدر کافی ارزشمند باشد؟

شاید بهتر باشد اجرای این مراسم هم به مجریان دیگری سپرده شود. یکی از بهترین انتخاب‌ها می‌تواند تیم کاری Mythbusters باشدکه اعضای آن به خوبی از پس توضیح تمامی جزئیات فنی به کار گرفته‌شده در فیلم‌ها و پویانمایی‌ها آن‌هم به شیوه‌ای جذاب و همه‌فهم بر می‌آیند و می‌توانند به خوبی به شنوندگان نشان دهند که چرا فیلمی مانند هوگو برای دریافت جوایز متعدد نامزد می‌شود و در نهایت از میان آنها پنج جایزه بهترین فیلمبرداری، طراحی هنری، صداگذاری، تدوین صدا و جلوه‌های تصویری را یکجا می‌برد. این مراسم اگر زمانی شکل بگیرد، می‌تواند جذاب و آموزنده باشد و جلوه‌های تازه‌ای از هنر سینما را به تماشاچیان نشان دهد که بسیاری از آنها مشتاق دانستن آن هستند.

و اما برندگان جوایز دستاوردهای علم و فناوری امسال

جایزه گوردون ساویر امسال به پاس یک عمر تلاش برای بهبود صنعت سینما به داگلاس ترومبول که فیلمساز، طراح، کارگردان، مخترع و کارآفرین است، اهدا شده است. او از پیشروان جلوه‌های تصویری است و همان‌طور که دیدیم فیلم‌های کلاسیک متعددی را در کارنامه خودش دارد.

مدال بونر برای تقدیر از جاناتان ارلند که سال‌هاست دارد روی جلوه‌های تصویری کار می‌کند و بخشی از جلوه‌های تصویری او را در «جنگ ستارگان» دیده‌ایم، به او اهدا شده است.

جایزه دستاوردهای تکنیکی به اندرو کلینتون و مارک النت برای اختراع و تلفیق هماهنگ‌سازی میکروپیسکل‌های سه‌بعدی در نرم‌افزار مانترا اهدا شده است.

جایزه علمی و مهندسی آکادمی به رادو کارلان، اندی جانتزن، پترو پاپ و ریچارد تافنس برای طراحی و مهندسی خانواده دوربین‌های فوق‌سریع فانتوم برای تولید فیلم‌های سینمایی تعلق گرفته است. به کمک دوربین‌های فوق‌سریع این خانواده مانند Flex و HD Gold می‌توان در سرعت ثبت تصاویر، فناوری فتوشیمیایی را به راحتی پشت سر گذاشت.

جایزه دیگر این بخش به دکتر یورگن نوفکه فقید برای طرح بصری و یوو وبر برای طراحی مکانیکی لنزهایی با کیفیت بصری فوق‌العاده اهدا شده است.

مایکل لویس، گرگ مارسدن و همکاران‌شان برای طراحی Pictorvision Eclipse که می‌تواند در فیلمبرداری هوایی به کار گرفته شود، یکی دیگر از برندگان جوایز این بخش بودند. به کمک اختراع آنها می‌توان فیلم‌های هوایی را در سرعت پروازی بالاتر و با قدرت مانور فوق‌العاده تهیه کرد.

باب نتمن و همکارانش برای طراحی و مهندسی سیستمی که به تمامی دوربین‌های استاندارد فیلمبرداری اجازه خواهد داد به خوبی در پلتفرم‌های متحرکی مانند هلکوپتر، قایق و خودروها آماده فیلمبرداری شوند، این جایزه را دریافت کرده اند.

جان لوری فقید و همکارانش که موفق به خلق یک سیستم کارا برای افزایش کیفیت تصاویر شده‌اند از دیگر برندگان این بخش هستند.

شرکت فوجی فیلم و محققان این شرکت به دلیل ساخت فیلم سیاه و سفید ETERNA-RDS 4791 این شرکت که می‌تواند برای آرشیو کردن فیلم‌های دیجیتال به کار گرفته شود نیز از برندگان این بخش هستند. اختراع آنها می‌تواند به حفظ میراث صنعت سینما کمک کند.

و در نهایت از فرانتس کراوس و همکارانش برای اختراع دوربین فیلمبرداری کوچک، با کاربری آسان و مقاوم که همزمان کیفیت تصویری و سرعت قابل‌توجهی دارد تقدیر شده است.

منبع : خبرآنلاین
به این خبر امتیاز بدهید :
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند image OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند 1403/02/01

در ۲۵ آوریل و همزمان با نمایشگاه بین المللی خودرو پکن، از سبک جدیدی از هارمونی نوآوری در خانواده سریNew Energy رونمایی خواهد شد، محصولی که می تواند نُت جدیدی در سمفونی "محصول جدید + فن آوری نو+ اکوسیستم پویا" باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 32

چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ image چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ 1403/01/25

بسیاری انتظار داشتند که بهترین تانک روسیه یعنی T-14 آرماتا در اوکراین خودنمایی کند. هرچند اینگونه نشد و تانک تی 90 این کشور نیز حسابی در اوکراین با مشکل مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 43

ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد image ثبت درخواست کارت سوخت در آستانه محدودیت‌های جدید با اختلال مواجه شد 1403/01/20

در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیت‌های جدید برای سوخت‌گیری در پمپ بنزین‌ها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 47

ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد image ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد 1403/01/05

هلیکوپتر تهاجمی جدید چینی ها برای اولین بار در آسمان دیده شده و احتمالا توانایی‌های جذابی دارد. در ادامه با هلیکوپتر سنگین Z-21 آشنا شوید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 65

شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد image شکست اپل و نتفلیکس در اسکار ۲۰۲۴؛ اوپنهایمر جایزه‌ها را درو کرد 1402/12/21

اپل و نتفلیکس بودجه‌ی سنگینی به فیلم‌های جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامید‌کننده‌ای داشتند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 75

پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند image پلیس فتا با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد می‌کند 1402/12/19

رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 52

استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! image استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! 1402/12/13

پروتئین مورد استفاده‌ی بدن‌سازان، هزینه‌ی استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی را تا ۵۰ برابر کاهش می‌دهد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 61

توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند image توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند 1402/12/07

تیمی در کره، سیستم قابل پوشش و کشش صورت ایجاد کرده‌اند که از بررسی اصطکاک و لرزش پوست برای ارزیابی احساسات انسان استفاده می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 71

شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد image شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد 1402/12/02

ایلان ماسک از موفقیت اولین آزمایش انسانی نورالینک خبر داد و اعلام کرد به‌لطف تراشه این شرکت، بیمار نوعی توانایی ابرانسانی پیدا کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 100

سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! image سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! 1402/11/24

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا به همکارانش در ایستگاه فضایی بین‌المللی قورمه سبزی تعارف کرد و ظاهرا آن‌ها هم طرفدار این غذا شده‌اند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 103