فتونیک مؤسسه فرانهوفر موفق شدهاند با استفاده از فناوری انتقال بیسیم دادهها به کمک امواج فروسرخ، اطلاعات را چندین برابر سریعتر از فناوری وایفای و بیش از 1400 برابر سریعتر از بلوتوث ارسال کنند. آنها امیدوارند بتوانند با استفاده از این فناوری بتوانند سرعت تبادل دادهها میان دستگاههای الکترونیکی گوناگون را به 10 گیگابایتبرثانیه برسانند.
به گزارش گیزمگ، محققان مؤسسه فرانهوفر با طراحی مدول مخابراتی چندین گیگابایتی میتوانند انقلابی در فناوری انتقال بیسیم دادهها به کمک امواج فروسرخ ایجاد کنند. سرعت انتقال دادهها توسط این مدول مخابراتی 46 برابر سریعتر از فناوری وایفای و 1430 برابر بیشتر از فناوری بلوتوث است.
این مدول که توسط فرانک دیک ساخته شده، نهتنها میتواند دادهها را با سرعت 1 گیگابایتبرثانیه انتقال دهد که به شکل چشمگیری سریعتر از فناوریهای شناختهشده امروزی است، بلکه میتواند سرعت انتقال آنها را به 6 برابر بیشتر از کابلهای ارتباطی یو.اس.بی 2 نیز برساند.
این مدول فروسرخ کوچک توسط دیک و همکارانش به منظور انتقال دادههای تصویری، مخصوصا حجم قابلتوجهی از ویدئوها بین دستگاههایی که از بخشهای سختافزاری و نرمافزاری تشکیل شدهاند، تولید شده است. بخش سختافزاری از یک گیرندهفرستنده به اندازه ناخن یک کودک تشکیل شده که از دیود لیزری برای ارسال پالسهای فروسرخ و از یک حسگر تصویری برای دریافت آنها استفاده میکند. اجزای نوری این دستگاه قادر به ارسال و دریافت همزمان دادهها هستند.
به این دلیل که سیگنالهای نوری طی حرکت در هوا ضعیف شده و پراکنده میشوند، این محققان مکانیسمی را برای تصحیح خطاها ابداع کردهاند و از سوی دیگر برای جلوگیری از ایجاد گلوگاه در هر دو مرحله رمزگذاری و رمزگشایی دادهها در بخش ارسال و دریافت آنها از پردازش دادهها با سرعت بالا استفاده شده است. این امکان باعث میشود از میزان باری که در هنگام رمزگذاری یا رمزگشایی دادهها به ریزپردازنده وارد میشود، کاسته شده و در مصرف انرژی توسط آن صرفهجویی شود.
این فناوری نوری مانند هر فناوری مشابهی به مسیری مسقیم و بدون وجود مانع برای ارسال دادهها نیاز دارد که به نظر میرسد با شرایط پیشبینی شده توسط این گروه امکانپذیر شود. دیک میگوید این فناوری برای تبادل اطلاعات میان دستگاههای الکترونیکی نزدیک به هم مانند دوربینهای عکاسی، تلفنهای هوشمند، رایانههای شخصی یا لپتاپها ایجاد شده است.
دیک که یکی از اعضای فعال انجمن دادههای فروسرخ است و در پروژه 10 Giga-IR مشارکت دارد، میگوید: «در ابتدا این فناوری تازه باید توسط سازندگان به عنوان یک فناوری استاندارد پذیرفته شود و پس از آن به کار گرفته خواهد شد. این فناوری میتواند استانداردهای کنونی را پشت سر بگذارد. ما تلاش میکنیم از این مرزها عبور کنیم و به همین منظور پروژه 10 Giga-IR تعریف شده است. با مدول فعلی میتوانیم به سرعت 3 گیگابایت برای انتقال دادهها برسیم، به همین دلیل رسیدن به سرعت 10 گیگابایت در ثانیه نباید چندان دور از انتظار باشد».
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
این گوشی احتمالاً جمعوجور خواهد بود.