ممکن است نسخههای جدید وایفای کمی سردرگمکننده به نظر برسد، بنابراین اجازه دهید بهطور خلاصه در مورد این نسلهای این فناوری صحبت کنیم.
به گزارش 9to5Mac، مؤسسهی مهندسین برقوالکترونیک (IEEE) پیش از این برای نامگذاری شبکههای بیسیم از عبارت 802.11 استفاده میکرد. سپس برای نشان دادن نسلهای مختلف این فناوری از حروف انگلیسی استفاده شد که هر کدام نشاندهندهی سرعت خاصی بود.
اتحاد وایفای در نهایت متوجه شد که این موضوع چقدر سردرگمکننده است و بنابراین اکنون به یک دنبالهی عددی ساده از جمله تغییر نام تجاری استانداردهای قدیمیتر روی آورده که آنها را در ادامه مشاهده میکنید:
وایفای صفر (802.11 سابق)
وایفای ۱ (802.11b سابق)
وایفای ۲ (802.11a سابق)
وایفای ۳ (802.11g سابق)
وایفای ۴ (802.11n سابق)
وایفای ۵ (802.11ac سابق)
وایفای ۶ (802.11ax سابق)
وایفای ۷ (802.11be سابق)
البته نمیتوان اجازه داد همهچیز خیلی ساده شود و بنابراین وایفای 6e نیز وجود دارد که همچنان با عنوان 802.11ax شناخته میشود و از نظر تئوری سرعتی مشابه وایفای ۶ ارائه میدهد، اما چون دستگاههای قدیمیتر نمیتوانند از آن استفاده کنند، سرعت واقعی آن باید سریعتر باشد. وایفای ۷ از نظر فنی با نام 802.11be شناخته میشود.
وایفای ۷
وبسایت TNW خاطرنشان میکند که وایفای ۷ برای سنگینترین موارد استفاده از جمله واقعیت مجازی و واقعیت افزوده طراحی شده است. این استاندارد جدید که درحالحاضر با نام 802.11be شناخته میشود، بر عملکرد بسیار بالا (EHT) تمرکز دارد که میتواند با ارائهی سرعت بسیار زیاد، به اجرای بلادرگ برنامهها کمک کند. گروه کاری IEEE اعلام کرده که وایفای ۷ به ارائهی خدمات باکیفیتتر در واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، بازی و کار از راه دور کمک خواهد کرد.
سرعت انتقال داده در وایفای ۷ به ۴۶ گیگابیتبرثانیه میرسد؛ البته این رقم در دنیای واقعی احتمالاً به حدود ۴۰ گیگابیتبرثانیه خواهد رسید. این یعنی میتوانید یک فیلم با کیفیت بلوری را با حجم ۲۵ گیگابایت، فقط در عرض چند ثانیه دانلود کنید.
مزیّت دیگر وایفای ۷ این است که تعداد استریمهای MIMO را از هشت به ۱۶ ارتقاء میدهد. این ویژگی میتواند امکان اتصال دستگاههای بیشتر و دسترسی به ارتباطات پرسرعتتر را برای این دستگاهها فراهم کند.
علاوهبراین میتوان در نسل بعدی وایفای از ۱۶ آنتن برای دریافت و انتقال داده بهره گرفت. مهم است به خاطر داشته باشید که بیشتر ماژول وایفای گوشیهای هوشمند و لپتاپها از یک MIMO دو در دو، دو آنتن برای دریافت (ورودی) و دو آنتن برای انتقال (خروجی) بهره میبرد.
استفاده از یک روتر ۱۶ در ۱۶ امکان بهرهگرفتن از سرعت بالا را برای تعداد بیشتری از دستگاههایی که از جریان دو در دو بهره میبرند، فراهم میکند.
بااینحال بهتر است فعلاً زیاد هیجانزده نشوید چراکه اولین روترهای مجهز به وایفای ۷ سال آینده معرفی خواهند شد و ممکن است این فناوری ابتدا فقط در دستگاههای تجاری ارائه شود. علاوهبراین، وایفای ۷ فقط در کشورهایی در دسترس خواهد بود که امکان استفاده از باند ۶ گیگاهرتز را دارند، بدین ترتیب کشورهایی مثل ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا و برزیل همگی شرایط لازم را برای استفاده از تکنولوژی دارند.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.
همزمان با اعلام تعرفههای دولت ترامپ، اپل نیز نرخهای مالیاتی اپ استور را در چند کشور افزایش داده است.
در این شکایت گفته شده که این چهار نوجوان هنگام تلاش برای انجام چالش به اصطلاح «بیهوشی» (blackout) جان خود را از دست دادهاند.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.