گربه ها که به قولی هفت جان دارند، در برابر آلودگی هوای پایتخت کم آوردند!
تعجب نکنید! چرا که اگر تا دیروز سکته و سرطان و هزار و یک درد ناشی از آلودگی هوا فقط جان انسانها را تهدید می کرد، امروز افزون بر شهروندان، حیوانات و پرندگان کلانشهرهای کشورمان از این درد در امان نبوده و با بیماریهای عجیب و غریبی دست و پنجه نرم می کنند .
در این هوای سمی، گربه جان سخت شهر پر دود ما هم سکته قلبی می کند و هم طعم خرچنگ سرطان را در زیر آسمان خاکستری می چشد و شاید به همین دلیل موشهای پایتخت دیگر موش نیستند.
این گفته یکی از محققان کشورمان است که در تحلیل دلایل وجود پرندگان و حیوانات مرده در معابر کلانشهرها بویژه تهران به آن اشاره می کند.
جمشید پیروانی برای دوستداران طبیعت و محیط زیست چندان خبرهای خوشی ندارد، چرا که به گفته او هوای سمی افزون بر تأثیرات منفی گسترده بر سلامت انسانها، باعث بروز سرطان در حیوانات خانگی شده است.
این کارشناس مسایل زیست محیطی با بیان اینکه آلودگی هوا سبب مسمومیت تنفسی حیوانات با بروز عوارض تنفسی و قلبی می شود، حساسیت حیوانات را در برابر هوای سمی گوشزد کرد و گفت: باور کنید آلودگی هوا بیشتر از انسانها بر جانوران تأثیر گذاشته است.
او با اشاره به سر و صدای گنجشک ها در گذشته ای نه چندان دور اظهار داشت: آنهایی که سحرخیز بوده اند حتماً سر و صدای گنجشک ها را روی درختها به یاد دارند، اما هوای سمی تهران حالی برای خواندن گنجشک ها نگذاشته است.
وی ادامه داد: حیوانات به افزایش گاز منواکسید کربن حساس هستند و در شرایطی که مقدار این گاز در هوا افزایش یابد، به علت کاهش حجم اکسیژن، دچار بیماری می شوند.
وی با بیان اینکه آلودگی هوا و استفاده بی رویه از خودرو باعث کاهش شدید جمعیت پروانه های شهرهای بزرگ نیز شده است، ادامه داد: به دنبال افزایش آلودگی هوا، بسیاری از پرندگان مانند بلبل ها و کبوترها و حتی پرندگان مقاومی چون زاغ از پایتخت رفته اند.
وی درباره وجود گربه ها و برخی پرنده های مرده در معابر نیز گفت: دلیل اصلی مرگ این حیوانات جدا از عمر طبیعی، آلودگی هوا و بیماریهای ناشی از آن است.
وی با بیان اینکه تنها در پایتخت روزانه افزون بر یک هزار و 192 تن مواد آلاینده در هوا منتشر می شود، افزود: 4/5 میلیون خودرو و موتورسیکلت موجود در پایتخت در هر شبانه روز 5 تن سرب به هوای مسموم شهر می افزایند؛ این یعنی اکسیژن با چاشنی مرگ.
وی در ادامه خواستار توجه بیشتر همگان به حفظ و صیانت از محیط زیست شد و اظهار داشت: طبیعت همه چیز خود را با نظم خاصی به وجود آورده است و بدون دخالت انسان این نظم و ثبات پایدار خواهد ماند، اما انسان با دخالت خود این ثبات و خود تنظیمی را به هم می زند.
اظهارات این کارشناس در حالی بیان می شود که آلودگی هوا در پایتخت به طور متوسط موجب کاهش 5 سال از عمر تهرانی ها شده است.
از سوی دیگر، ایران پانزدهمین کشور آلاینده هوا در جهان است و روزانه 20 تا 25 نفر به دلیل آلودگی بیش از حد هوا تنها در این شهر جان خود را از دست می دهند.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
نمودار تغییرات میانگین دمای سطح زمین نشان میدهد که تغییرات دما در دوره فانروزوئیک بیشتر از چیزی بود که پیشتر تصور میشد.
دانشمندان نمیدانند که در محیط بسیار شلوغ و متراکم این سیاهچاله، چگونه جتهایش کاملاً صاف و پایدار هستند.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
به گفته ادارهٔ ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا (NOAA)، این قدرتمندترین طوفان خورشیدی 20 سال گذشته است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.