براساس آمارهای به ثبت رسیده از ساماندهی سایتها و تارنماهای ایرانی، از میان 45 هزار و 711 رکورد در بانک ساماندهی، بیشترین تارنماهای ثبت شده در این بانک اطلاعاتی، مربوط به فعالیتهای تجاری بوده و تهران نیز بیشترین آمار ثبت سایتها و تارنماها را به خود اختصاص داده است.
در راستای گسترش استفاده از ابزارهای الکترونیک بانکی در فاصله سالهای 84 تا آذر سال 91 بیش از 170 میلیون کارت بانکی صادر و حدود 1 میلیون و 800 هزار پایانه فروشگاهی نصب شد. به گزارش خبرنگار مهر، بررسی وضعیت عملکرد نظام بانکی کشور در دولتهای نهم و دهم در بخش نسبت مانده تسهیلات به سپرده های بانکی (پس از کسر سپرده قانونی) نشان می دهد نظام بانکی کشور طی سالهای 84 تا مهرماه 91 معادل 111 درصد تسهیلات پرداخت کرده است که حاکی از دامنه عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات در کشور است. مسئولان بانک مرکزی این رقم را بیش از توان بانکها دانسته و بر این اساس عملکرد نظام بانکی را مثبت ارزیابی می کنند. از سویی بر اساس خلاصه دفتر کل بانکها تسهیلات اعطایی بانکها طی سال های 84 تا مهرماه سال 91 هر ساله به طور میانگین 23 درصد رشد داشته که این شاخص در سال 89 بیشترین رشد را داشته است. همچنین سهم تسهیلات اعطایی بانکها در بخش تولید طی سال های 84 تا مهر ماه 91 به طور میانگین 70 درصد از کل تسهیلات را تشکیل داده است. تسهیلات اعطایی در بخش صنعت و معدن طی سال های 84 الی مهر ماه 91 بطور میانگین 23 درصد رشد و در بخش مسکن و ساختمان طی همین سال ها به طور میانگین 26 درصد رشد را نشان می دهد. در عین حال تعداد کارت های صادره نظام بانکی کشور در راستای بکارگیری ابزارهای بانکداری الکترونیک از 11 میلیون و 837 هزار و 198 کارت در پایان سال 84 به 73 میلیون و 565 هزار و 86 کارت در پایان سال 88 رسیده که رشدی 521 درصدی را نشان می دهد. همچنین این تعداد کارت در پایان مهر ماه سال 91 به 170 میلیون و 94 هزار و 241 کارت رسیده است که رشدی 131 درصد داشته است. تعداد دستگاه های خودپرداز از 4 هزار و 343 دستگاه در پایان سال 84 به 15 هزار و 89 دستگاه در پایان سال 88 رسید است که رشد 247 درصد داشته و در عین حال این تعداد دستگاه در پایان مهر ماه سال 91 به 24 هزار و 481 دستگاه بالغ شد که رشد 62 درصدی را نشان می دهد. همچنین تعداد دستگاه های پایانه های فروش از 13 هزار و 814 دستگاه در پایان سال 84 با رشدی 5.380 درصدی به 757 هزار و 48 دستگاه در پایان سال 88 رسید. این تعداد دستگاه در پایان مهر ماه سال 91 به یک میلیون و 796 هزار و 490 دستگاه رشد که رشد 137 درصد را نشان می دهد.
به گفته مدیر عامل همراه اول ضریب نفوذ تلفن همراه در حال حاضر در سطح کشور بالای 110 درصد است که با استانداردهای جهانی برابری میکند. به گزارش ایسنا، وحید صدوقی - مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار - با بیان اینکه 57 میلیون سیمکارت زیرپوشش شبکههای مخابراتی کشور است، گفته است: از مجموع این تعداد سیمکارتها 16 میلیون و 400 هزار سیمکارت دائمی و مابقی بالغ بر 40 میلیون سیم کارت اعتباری است. وی با بیان اینکه هزار و 160 شهر، 45 هزار روستا و 69 هزار کیلومتر از جادههای کشور تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار دارند، ادامه داد: روزانه 380 میلیون پیامک در کشور ارسال میشود. به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار و بر اساس اطلاعات نشریه ارتباطات، 24 هزار آنتن BTS در سطح کشور راهاندازی شده و در حال سرویسدهی است. مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار افزود: سه هزار و 500 سایت جدید در برنامهی پنجم توسعه پیشبینی شده و هفت هزار و 500 سایت در حال نوسازی است.
استفاده از خدمات سرویسهای ویژه منوط به درخواست مشترک و وجود امکانات فنی مورد نیاز در مراکز مخابراتی است که این سرویسها به صاحب امتیاز تلفن یا قائم مقام قانونی وی واگذار میشود.به گزارش خبرنگار سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حال حاضر عمدهترین سرویسهای ویژه قابل ارائه به مشترکان تلفن ثابت که درصورت وجود امکانات فنی در مرکز مخابراتی مربوط در اختیار متقاضیان قرار میگیرد، به شرح زیر است:
1) انتقال مکالمه از خط اشغال به خطوط دیگر (PBX):
در صورتی که شماره مشترک این سرویس اشغال باشد، فرد تماسگیرنده میتواند به خطوط دیگر تلفن این مشترک وصل شود.
2) انتظار مکالمه (Call Waiting):
در صورت اشغال تلفن مشترک، برای تماسگیرنده دوم بجای بوق اشغال، شبه زنگ میخورد و مشترک دارای سرویس با زدن روی قلاب تلفن به تماسگیرنده دوم وصل میشود.
3) شمارهگیر سریع (ABD Dialing):
مشترک به جای شمارهگیری کامل، با تعریف کردن یک شماره کوتاه (کد)، به مخاطب وصل میشود.
4) مکالمه کنفرانس سه نفره (Conference Call):
مشترک میتواند بطور همزمان، با سه مشترک دیگر بصورت کنفرانس مکالمه کند.
5) انتقال مکالمه (Call Forwarding):
فعال کردن این سرویس برای مشترک این امکان را فراهم میآورد تا در صورت اشغال یا جواب ندادن، تماسگیرنده به شماره دیگری که قبلا تعریف شده، هدایت شود و بتواند با مشترک تماس برقرار کند.
6) کنتور خانگی (Home meter):
این سرویس امکان بررسی هزینه مکالمه را برای مشترک دارای تلفنهای کنتوردار فراهم میکند.
7) بیدارباش (Wake up):
با فعال کردن این سرویس، تلفن طبق زمانی که قبلا برای آن تعریف شده زنگ میخورد و مشترک پیام خاصی را میشنود.
هزینه (آبونمان) استفاده از سرویس مکالمه سه نفره به میزان سه برابر آبونمان ثابت تلفن در صورتحساب مشترکان درج میشود. استفاده از سایر سرویسهای ویژه رایگان است.