دکتر احمد هاشميان درباره جزييات پرونده محمد ايرانپوريان که به تازگي از اتهام دوپينگ تبرئه شده، اظهار کرد: آزمايش ايرانپوريان خرداد مثبت اعلام شد اما پيش از آن، آزمايشگاه از ما دربارهي اين بازيکن استعلام کرد که آيا او سابقه درخواست فرم معافيت درمان (TVE) داشته يا خير. آن زمان با بازيکن تماس گرفتيم و اين مساله را از او جويا شديم که آيا فرم درخواست معافيت درمان را ارايه داده که به دست ما نرسيده باشد. او در پاسخ گفت که تنها دارويي که مصرف ميکند قطره چشم است که به دليل حساسيت مصرف ميکند.
به گزارش ايسنا ، وي ادامه داد: طبق قانون مصرف قطره چشم نيازي به ارسال فرم معافيت درمان ندارد. به اين ترتيب به آزمايشگاه اعلام کرديم که چنين درخواستي نبوده و آزمايشگاه هم اعلام کرد که دوپينگ بازيکن با ماده «تردمينولون» مثبت است. بلافاصله بازيکن را با تعليق موقت مواجه کرديم و از او خواستيم که در جلسه دفاعيه شرکت کند. ايرانپوريان در آن جلسه تاکيد کرد که هيچ دارويي مصرف نکرده و حتي از مکمل هم استفاده نکرده است. او همچنين در جلسات بعدي و کميسيون بدوي هم همين دفاعيات را مطرح کرد.
هاشميان ادامه داد: ايرانپوريان در طول جلسات مدام تاکيد ميکرد که تمام داروها را زير نظر پزشک تيم مصرف ميکرده و هيچ شک و شبههاي ندارد که از داروي غيرمجاز يا مکمل استفاده کرده باشد. ادعاي او تا جايي بود که درخواست کرد نمونه B او آزمايش شود تا اگر اشتباهي شد مشخص شود. نمونه B ايرانپوريان هم مثبت بود ولي اعضاي کميسيون به وي از کميته پزشکي خواستند که ادعاي بازيکن را بررسي کند چون براي آنها مسجل شده بود که بازيکن قصد فريب ندارد.
رييس کميته پزشکي فدراسيون فوتبال ادامه داد: بر اساس موارد معمول پزشکي چنين استنباطي نداريم که قطره تردمينوولون وقتي وارد بدن ميشود طوري جذب شود که در ادرار فرد ديده شود. با توجه به ماموريتي که کميسيون بدوي بر عهده ما گذاشته بود از متخصصان خواستيم تا موضوع را بررسي کنند. در نتيجه به گزارشها و مقالاتي برخورديم که در سطح دنيا منتشر شده بود و نشان ميداد که مصرف بيش از حد اين قطره ميتواند در ادرار شناسايي شود. در نهايت با توجه به اين مقالات و اثبات صداقت بازيکن و از آنجايي که مصرف قطره چشمي به فرم معافيت درمان نياز ندارد، ايرانپوريان از اتهام دوپينگ تبرئه شد.
وي افزود: طولاني شدن بررسي پرونده به دليل همين تحقيقات بود. چون در بحث مبارزه با دوپينگ در سطح دنيا با چنين موضوعي برخرد نکرديم اين پرونده را به سازمان جهاني مبارزه با دوپينگ و فيفا ارسال کرديم که آنها هم در جريان قرار بگيرند.
دکتر هاشميان در ادامه بر اساس پرونده بررسي شده مذکور چند توصيه براي فوتباليستهاي حرفهاي داشت: بازيکنان بايد از اين پرونده چند درس بگيرند. نخست آنکه بازيکني به هيچ عنوان از مکملهاي خارج تيم استفاده نکرده بود که اين مساله حاشيه امني براي او ايجاد کرده بود. دوم اينکه بازيکني همه داروها را زير نظر پزشک تيم مصرف کرده که مويد رفتار حرفهاي اوست. سومين نکته صداقت بازيکن در تمام مراحل است. او با وجود آنکه خود را در معرض محروميت دو ساله ميديد هرگز حاضر نشد افراد ديگري را متهم کند و تقصير را گردن سايرين بيندازد. او تاکيد داشت که دارويي را خارج از نظر پزشک مصرف نکرده و پزشک تيم هم داروي غيرمجازي را به او تزريق نکرده است. اين صداقت براي اعضاي کميسيون به وي کاملا قابل درک بود.
وي ادامه داد: از فوتباليستها خواهش ميکنيم که اگر بيماري مزمن دارند و ناچارند دارويي را به مدت طولاني مصرف کنند حتما اين مساله را در معاينات پيش از فصل به پزشک خود اطلاع دهند تا در پرونده آنها ثبت شود.
هاشميان در پايان گفت: در حال حاضر چند نمونه مربوط به ديدار پليآف در اختيار داريم که به آزمايشگاه ارسال کرده و منتظر دريافت نتيجه هستيم.