اما معرفی این ویندوز مخصوصاً با شمارهی ۱۰، سوالاتی را ایجاد کرده که در ادامه به بررسی ۹ مورد از این سوالات خواهیم پرداخت.
ویندوز ۸ را باید یک حرکت پرشتاب از جانب مایکروسافت خواند، چراکه این کمپانی قصد نداشت از جریان پرشتاب مهاجرت به ابزارهای لمسی جا بماند و از طرف دیگر وجود ریشههای عمیق بین ویندوز و پیسیهای مجهز به ماوس و کیبورد، مشکلات عدیدهای را برای این کمپانی ایجاد کرد. بهنظر میرسد مایکروسافت در ویندوز ۱۰ به محصولی دست خواهد یافت که نقشهی آن را از ابتدای انتشار ویندوز ۸ در سر میپروراند. مایکروسافت در تلاش است تا با استفاده از ویندوز ۱۰، کاربران پلتفرمهای مختلف را با خود همراه کند، چراکه انتشار تصاویری از این ویندوز نشان از وجود کورتنا در ویندوز ۱۰ دارد که به واقع برجذابیتهای سیستمعامل جدید مایکروسافت افزوده است. انتشار ویندوز ۱۰ نیز سوالات بسیاری را در ذهن کاربران ایجاد کرده است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که دیشب در زومیت خواندید، انتظار میرود مایکروسافت نسخهی نهایی ویندوز ۱۰ را در سال ۲۰۱۵ میلادی روانهی بازار کند که احتمال عرضهی این نسخه در زمان برگزاری کنفرانس بیلد در فروردین ماه سال ۱۳۹۴ بسیار زیاد است. برای کار با نسخهی پیشنمایش ویندوز ۱۰ میتوان با مراجعه به Windows Insider Program از امروز این نسخه را دریافت و از آن استفاده کرد. مایکروسافت هنوز سخنی از قیمت ویندوز خود به میان نیاورده و در آینده شاهد رونمایی از سیاستهای مایکروسافت در مورد قیمتگذاری خواهیم بود. با این حال یکی از مدیران مایکروسافت در اندولزی گفته بود که ارتقاء به نسخهی جدید ویندوز برای کاربران ویندوز ۸ مجانی خواهد بود.
بهنظر میرسد مایکروسافت برای نشان دادن تغییرات بنیادی صورت گرفته در نسخهی جدید سیستمعامل خود، نام ویندوز ۱۰ را برای آن برگزیده است که شاید عدم استفاده از عدد ۹ نیز برای نمایش گستردگی تغییراتی است که در ویندوز ۱۰ شاهد آن خواهیم بود.
پاسخ سوال فوق مثبت است. ویندوز ۱۰ فقط برای استفاده در پیسیها ساخته نشده و میتوان از این سیستمعامل در تمامی گجتها از پیسیها تا تلفنهایهوشمند استفاده کرد و رابطکاربری نیز برحسب صفحهی نمایش و گجت مورد استفاده تغییر خواهد کرد. ظاهرا مایکروسافت تمام سیستمعاملهای خانواده ویندوز از جمله ویندوز فون، ویندوز RT و ویندوز نسخهی پرو و حتی سرور را با یکی کرده و در قالب ویندوز ۱۰ ارائه خواهد کرد.
اپلیکیشنها نیز از الگوی مشابه سیستمعامل پیروی خواهند کرد، اما مایکروسافت هنوز در مورد جزئیات این بخش اطلاعاتی ارائه نکرده است. فقط باید به این نکته اشاره کرد که کاربران قادر خواهند بود تا اپلیکیشنی را روی تلفنهوشمند خود خریداری کنند و امکان استفاده از این اپلیکیشن در سایر گجتهای ویندوزی از جمله پیسی و تبلت را داشته باشند. توسعهدهندگان باید اپلیکیشنهای جامعی را تولید کنند که براساس اندازهی ابزار و مشخصات آن تغییر کند و در تمام ابزارهای مجهز به ویندوز ۱۰ اجرا شوند. انتظار میرود مایکروسافت نیز روند توسعه اپلیکیشنهای سازگار با تمام ابزارها را آسانتر کند.
اپلیکیشنهای محیط متروِ ویندوز ۸، که بین کاربران سنتی ویندوز چندان محبوب نبودند در نسخهی جدید ویندوز مایکروسافت بصورت اختیاری خواهند بود. برای درک بهتر این قابلیت، بهتر است مثالی از کارکرد این ویژگی بیان کنیم. برای مثال در گجتی چون سرفیسپرو ۳ که یک ابزار هیبریدی که تبلت و لپتاپ را ایفا میکند، این ویژگی خودنمایی خواهد کرد. بطوریکه در زمان اتصال کیبورد شاهد نمایش محیط دسکتاپ ویندوز ۱۰ بههمراه منوی استارت سنتی خواهیم بود، اما زمانی که کیبورد را از این گجت جدا کنیم، منوی مترو که امکان کار با کنترلهای لمسی در آن بهتر است، برای کاربر نمایش داده میشود. البته در هر دو حالت امکان دسترسی به محیط مترو و دسکتاپ نیز وجود دارد.
هنوز مشخص نیست که واکنش کاربران در قبال ویندوز ۱۰ و قابلیتهای اضافه شدن به آن در مورد اپلیکیشنها چگونه خواهد بود و آیا این توسعهدهندگان تمایلی به انتشار نسخهی دسکتاپ اپلیکیشنهای خود خواهند داشت یا خیر، اما مایکروسافت در جریان معرفی این سیستمعامل، برخی از اپلیکیشنهای فولاسکرین محیط مترو را در حالت دسکتاپ نمایش داد.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.
همزمان با اعلام تعرفههای دولت ترامپ، اپل نیز نرخهای مالیاتی اپ استور را در چند کشور افزایش داده است.