خدمات سایت


متن کامل خبر

تشویش اذهان عمومی با کلی گویی درباره "انحلال یک بانک خصوصی" / اطلاعیه مبهم بانک مرکزی

آرشیو
سپرده گذارانی که در بانک های خصوصی کشور حساب دارند، نگران آن شده اند که مبادا "بانک خصوصی در آستان انحلال" ، همین بانکی باشد که من در آن حساب دارم!
1393/09/12 05:26:59 ب.ظ

متعاقب انتشار این خبر ، سپرده گذارانی که در بانک های خصوصی کشور حساب دارند، نگران آن شده اند که مبادا "بانک خصوصی در آستان انحلال" ، همین بانکی باشد که من در آن حساب دارم! بدیهی است در ادامه این سؤال بی پاسخ، نگرانی های جدی در این خصوص که اگر بانکی که منحل می شود ، همین بانکی باشد که پول هایم آنجاست، تکلیف دارایی های من چه می شود؟

"یک بانک خصوصی به زودی منحل می شود." ؛ این خبری است که از روز گذشته با اظهارات عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در جامعه پیچیده و نگرانی های فزاینده ای را به وجود آورده است.


 عزت‌الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفته است: بانک مرکزی طی روزهای آینده یکی از بانک‌های خصوصی را منحل می‌کند، در همین زمینه بانک مرکزی با تمام توان جلو آمده و می‌خواهد یک بانک خصوصی را به دلیل تخلفات ببندد.

 

متعاقب انتشار این خبر ، سپرده گذارانی که در بانک های خصوصی کشور حساب دارند، نگران آن شده اند که مبادا "بانک خصوصی در آستان انحلال" ، همین بانکی باشد که من در آن حساب دارم!

بدیهی است در ادامه این سؤال بی پاسخ، نگرانی های جدی در این خصوص که اگر بانکی که منحل می شود ، همین بانکی باشد که پول هایم آنجاست، تکلیف دارایی های من چه می شود؟ تکلیف سود بانکی ام چه می شود و ... پیش می آید.


 اعلام چنین اخباری ، آن هم در قالب کلی گویی و بدون لحاظ حواشی مهم تر متن ، می تواند مصداق بارزی از تشویش اذهان عمومی باشد، تشویشی که به مراتب بیشتر از یک تحلیل ساده سیاسی در یک وبلاگ یا سایت ، مردم را درگیر و نگران می کند.


قابل تأمل تر از اعلام غیرمدبرانه چنین خبرهایی ، ضد و نقیض گویی مسؤولان درباره یک خبر واحد است که مردم را بیش از پیش سردرگم می سازد.


درباره همین خبر که عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی آن را اعلام کرده است، 24 ساعت بعد ، خبری متفاوت از قول یک عضو دیگر ستاد که رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نیز هست، در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که طی آن ، محمد علی پورمختار اظهار داشته که بحث انحلال بانک مطرح نیست.


با توجه به این که با کلی گویی ها و تناقضات منتشره ، ذهن مردم به شدت درگیر ماجرا شده و از سوی دیگر همه بانک های خصوصی به نوعی از این اطلاع رسانی های ناقص متضرر هستند و بیم آن می رود با بلاتکلیف ماندن موضوع، اعتماد مردم به سیستم بانکی آسیب جدی ببیند، انتظار می رود بانک مرکزی به عنوان متولی امر ، هر چه سریع تر ، خبر واقعی را اعلام نماید و به مردم این اطمینان را بدهد که حتی اگر بانکی هم منحل شود، سپرده های مردم و تعهدات بانک، همچنان پابرجا خواهد ماند.


  موسسات و صندوق های متعددی وجود دارند که بیش از بانک ها به مردم تسهیلات می دهند ولی مردم سرمایه خود را در جاهایی پس انداز می کنند که بر تابلوی آنها ، کلمه "بانک" نوشته شده است زیرا ده ها سال تجربه نشان داده است که جایی امن تر از بانک ، برای سپرده هایشان نیست. بنابراین، بلاتکلیف گذاشتن مردم در شرایط کنونی، لرزه انداختن بر اعتمادی است که شکل گیری اش قریب به یک قرن ، زمان برده است.


تکمیلی: بانک مرکزی اطلاعیه داد


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه ای مبهم اعلام کرد:


مرجع قانوني در مورد انحلال و برخورد قانوني با بانک‌ها و موسسات اعتباري بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران است و اين بانک در زمان مناسب و پس از طي هر مرحله از اقدامات قانوني نسبت به اطلاع‌رساني دقيق اقدام خواهد کرد.


لذا ضمن رد تحليل‌هايي که برخي رسانه‌ها به آن پرداخته و به نتايج خاصي رسيده و اسامي برخي بانک‌ها و موسسات اعتباري را اعلام مي‌کنند، قوياً عنوان مي‌دارد بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران در جهت صيانت از منابع سپرده‌گذاران، ضمن پايش دقيق بازار، بر امور بانک‌ها و موسسات اعتباري نظارت حرفه‌اي اعمال کرده در زمان‌هاي مقتضي اقدام به اطلاع‌رساني مي‌کند.


بدين وسيله از کليه رسانه‌هاي متعهد و مسئول نيز انتظار دارد از اعلام اسامي و تحليل‌هايي که منطبق با واقعيت نيست، خودداري کنند.


همچنین به کلیه موسسات در شرف تطبیق مجددا" تاکید می نماید، نسبت به طی مراحل انطباق با ضوابط و مقررات موجود و اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تسریع نموده و از هر گونه گسترش فعالیتهای بی رویه خودداری نمایند.

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز بدهید :

نظرات ثبت شده برای این خبر

زهرا
(1393/12/27)
سلام میخواستم بدونم آیا بانک آرمان قراره انحلال بشه و اگه قراره این اتفاق بیفته تکلیف منی که وام برداشتم و در بانک دولتی سرمایه گذاری کردم چیه

Captcha




تحقیق جدید: آلودگی هوا عملکردهای شناختی را مختل و فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کند image تحقیق جدید: آلودگی هوا عملکردهای شناختی را مختل و فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کند 1403/11/20

آلودگی هوا نه‌فقط به بدن آسیب می‌زند، بلکه توانایی‌های شناختی را کاهش می‌دهد و در فعالیت‌هایی مانند خرید و تصمیم‌گیری مؤثر است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 341

قیمت ۱۰ دلاری در انتظار رمزارز ریپل؟ image قیمت ۱۰ دلاری در انتظار رمزارز ریپل؟ 1403/11/13

یکی از فعالان جامعه‌ی کریپتوکارنسی ادعا کرد که پس‌از حل‌وفصل مشکلات پیش‌ روی ریپل، انتظار می‌رود قیمت این ارز دیجیتال به ۱۰ دلار برسد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 86

میم‌کوین ترامپ به ارزش بازار ۱۱ میلیارد دلار رسید image میم‌کوین ترامپ به ارزش بازار ۱۱ میلیارد دلار رسید 1403/11/01

طرفداران کریپتو استقبال بسیار چشمگیری از میم‌کوین ترامپ داشتند و ارزش بازار این توکن از مرز ۱۱ میلیارد دلار هم عبور کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 159

طرحی برای فرزندآوری؛ کارمندان دولتی توکیو ۴ روز در هفته به سر کار می‌روند image طرحی برای فرزندآوری؛ کارمندان دولتی توکیو ۴ روز در هفته به سر کار می‌روند 1403/09/20

برای والدین دارای فرزند نیز طرح جدیدی در نظر گرفته شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 160

ارزش رمزارزهای تحت اختیار تلگرام به بیش از ۱.۳ میلیارد دلار رسید image ارزش رمزارزهای تحت اختیار تلگرام به بیش از ۱.۳ میلیارد دلار رسید 1403/09/06

ارزش این رمزارزها طی یک سال سه‌برابر شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 122

مدیرعامل انویدیا در سفر به هنگ‌کنگ خواستار همکاری جهانی شد image مدیرعامل انویدیا در سفر به هنگ‌کنگ خواستار همکاری جهانی شد 1403/09/04

جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانی‌های مرتبط با تشدید تنش‌‌ها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 126

بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند image بریتانیا ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را بررسی می‌کند 1403/08/30

البته وزیر فناوری بریتانیا می‌گوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکه‌های اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 104

سقف قیمت بیت‌کوین ۱۳۵ هزار دلار است؛ ادعای مدیرعامل کریپتوکوانت image سقف قیمت بیت‌کوین ۱۳۵ هزار دلار است؛ ادعای مدیرعامل کریپتوکوانت 1403/08/28

مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایه‌گذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 105

صرافی رمزارز کوین‌بیس به‌زودی میزبان تغییراتی مهم می‌شود image صرافی رمزارز کوین‌بیس به‌زودی میزبان تغییراتی مهم می‌شود 1403/07/15

صرافی کوین‌بیس قصد دارد به‌زودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً به‌ضرر ارائه‌دهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 163

دلیل ریزش امروز قیمت بیت کوین چه بود؟  image دلیل ریزش امروز قیمت بیت کوین چه بود؟ 1403/07/09

قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنش‌ها در خاورمیانه رخ داده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 170