شرکت سازندهی توزیع لینوکسی اوبونتو (Ubuntu) که یک توزیع محبوب در دنیا به شمار میرود، اظهار کرده است که وبسایت انجمن (forums) رسمی اوبونتو پنجشنبهی هفتهی گذشته به وسیلهی هکری ناشناس مورد حملهی سایبری قرار گرفته و اطلاعات حساب کاربری مربوط به ۲ میلیون کاربر آن هک شده است.
کانونیکال (Canonical) که توسعه دهندهی سیستم عامل است، طی گزارشی در جمعهی گذشته اظهار کرده که ۲ میلیون نام کاربری، آدرس ایمیل و آدرس آیپی وابسته به انجمن اوبونتو در اختیار مهاجم سایبری ناشناسی قرار گرفته است. مهاجم قادر به استخراج یک آسیبپذیری تزریق اسکیواِل (SQL injection) موجود در یک افزونهی استفاده شده به وسیلهی نرمافزار قدیمی انجمنساز vBulletin بوده است. این آسیبپذیری باعث دسترسی هکر به پایگاه دادهی انجمن شده اما این شرکت اظهار کرده که فقط دادههای کاربری محدودی مورد دستیابی قرار گرفته و دانلود شده است. در سال ۹۲ هم به خاطر آسیبپذیری این نرمافزار انجمنساز، انجمن رسمی اوبونتو به وسیلهی هکری با نام کاربری توییتر sputn1k هک شده و اطلاعات ۱.۸۲ میلیون کاربر آن افشا شده بود.
در این بیانیه اظهار شده که هیچ کد یا مخزن دادهای در دسترس قرار نگرفته و مهاجم سایبری نمیتواند هیچ دادهای در پایگاه داده بنویسد یا دسترسی shell (نرمافزاری سیستمی که یک رابط کاربری برای استفاده از هستهی سیستم عامل ایجاد میکند) را به دست بیاورد. به علاوه، مهاجم سایبری نمیتواند به دیگر سرویسهای اوبونتو و کانونیکال دسترسی داشته باشد.
پس از این اتفاق، سرورها به طور کامل پاکسازی شده، بازسازی و تقویت خواهند شد؛ همچنین تمامی رمزهای عبور تعویض شده و نرمافزار انجمن (فروم) وصلهی امنیتی کاملی دریافت خواهد کرد.
این بیانیه اضافه میکند که اگرچه انجمن اوبونتو وابسته به سرویس ورود انفرادی است، اما درهمسازی (Hash) و افزودن یک رشتهی تصادفی (Salt) به رمزهای عبور، آنها را به رشتههای کاملا تصادفی از دادهها تبدیل میکند. اما متاسفانه در این بیانیه به الگوریتم هَش مورد استفاده اشارهای نشده است. به عنوان مثال برخی از الگوریتمهایی مانند MD5 که هنوز هم در برخی موارد استفاده میشوند، به شدت آسیبپذیر و قابل هک کردن است. سخنگوی این شرکت تاکنون هیچ واکنشی به سوال ما دربارهی الگوریتم درهمسازی استفاده شده نشان نداده است.
این اتفاق آسیبی به فرآیند تغییر رمز عبور و فعال کردن تایید هویت دومرحلهای برای داشتن ایمنی بیشتر نمیزند. نرمافزار محبوب انجمنساز vBulletin، مدت مدیدی است که به عنوان هدفی جذاب برای هکرها قرار گرفته و مهاجمهای سایبری به عنوان یک نقطهی دسترسی آسان به دیگر سیستمها از آن استفاده میکنند. اخیرا، بیشتر از ۴۵ میلیون حساب کاربری بیش از هزار انجمن مربوط به خودرو، تکنولوژی و ورزش که مالکیت آن متعلق به غول رسانهی کانادایی VerticalScope است، بعد از استخراج یک حفرهی امنیتی شناخته شده در نرمافزار انجمنساز یاد شده، به وسیلهی مهاجم سایبری هک شده است. شرکت یاد شده، خدماتی در زمینهی انجمنهای اینترنتی مختلف ارائه میدهد.
تاریخ نصب نرمافزار انجمنساز vBulletin در برخی موارد به سال ۲۰۰۷ برمیگردد که متاسفانه پس از این تاریخ هیچ وقت هم بروز نشده است. خوشبختانه دادههای به دست آمده از هک انجمن رسمی اوبونتو حداقل در حال حاضر برای فروش در وب دارک (dark web) قرار نگرفته است.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
آلودگی هوا نهفقط به بدن آسیب میزند، بلکه تواناییهای شناختی را کاهش میدهد و در فعالیتهایی مانند خرید و تصمیمگیری مؤثر است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.