سال پیش در چنین روزی (۱۸ جولای ۱۹۶۸)، شرکت اینتل، غول تولیدکنندهی پردازندههای کامپیوتری در مانتین ویو کالیفرنیا توسط گوردون مور، رابرت نویس، آرتور راک و مکسی پالوسکی تأسیس شد. گوردون مور دکترای خود را در رشتهی شیمی در سال ۱۹۵۰ از دانشگاه برکلی دریافت کرد. مور به فیزیک نیز علاقهمند بود و فوق دکترای خود را در حوزهی فیزیک آزمایشگاهی کاربردی از دانشگاه جان هاپکینز در سال ۱۹۵۶ دریافت کرد. رابرت نویس که قبل از اینتل بنیانگذار شرکت نیمههادیهای فیرچایلد بود و در آنجا با مور آشنا شد، خود یکی از دانشمندان بزرگ در حوزهی نیمههادیها و تراشههای الکترونیکی بهحساب میآمد.
آرتور راک در سال ۱۹۵۱ در رشتهی MBA از هاروارد فارغالتحصیل شد. او در شروع کار، با سرمایهگذاری خود کمک زیادی به شکلگیری اینتل کرد. آرتور بهجز اینتل، سهم بسزایی در شروع کار شرکتهایی چون اپل، تلداین و چندین شرکت دیگر داشته است. اینتل علاوه بر پردازندههایی که در رایانهها استفاده میشوند، چیپهای مادربرد، کنترلرهای رابط کاربری شبکه، تراشههای الکترونیکی، حافظههای مختلف، پردازندههای گرافیکی، سامانههای نهفته و بسیاری دیگر از وسایل مرتبط با محاسبات و ارتباطات را تولید میکند. شرکت اینتل جزو اولین توسعهدهندگان چیپ حافظه SRAM و DRAM بهحساب میآید. این موارد تا سال ۱۹۸۱ مهمترین فعالیتهای شرکت اینتل را تشکیل میدادند. اگرچه اینتل در سال ۱۹۷۱ اولین پردازندهی تجاری را معرفی کرد؛ ولی این محصول تا دهه نود میلادی و گسترش PC باعث موفقیت این شرکت نشد. بعد از ظهور کامپیوترهای شخصی و گسترش آنها، اینتل به لطف فروش بالای CPU بهشدت رشد کرد. اینتل همزمان با گسترش کامپیوترهای شخصی در دهه نود میلادی، سری پردازنده معروف خود یعنی پنتیوم را ارائه کرد.
اینتل خالق معماری x86 است؛ نوعی از معماری که حتی AMD، نزدیکترین رقیب اینتل در بازار پردازندههای PC، پردازندههای خود را بر اساس آن طراحی و تولید میکند. اینتل بااقتدار بر بازار پردازندههای کامپیوترهای شخصی و سرورها حکمرانی میکند. اما این کمپانی هنوز نتوانسته است آنطور که باید و شاید خود را در بازار پردازندههای موبایل یا SOC مطرح کند. البته با توجه به قدرت مهندسی اینتل، اصلا بعید نیست که معادلات بازار موبایل طی سالهای آینده دستخوش تغییرات جدی شود.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.
فاصلهی کمی تا رونمایی هندزفری پاوربیتس پرو ۲ باقی مانده است. این دستگاه همان نسخهی ورزشی ایرپاد پرو اپل به شمار میرود.
به نظر میرسد مایکروسافت دیگر نمیخواهد کاربران پیشنیازهای نصب ویندوز 11 را دور بزنند.
یکی از فعالان جامعهی کریپتوکارنسی ادعا کرد که پساز حلوفصل مشکلات پیش روی ریپل، انتظار میرود قیمت این ارز دیجیتال به ۱۰ دلار برسد.
پلتفرم «توییچ» بزرگترین پلتفرم استریم در جهان شناخته میشود ولی بیش از ۲ سال است این پلتفرم در ایران فیلتر شده است.
طرفداران کریپتو استقبال بسیار چشمگیری از میمکوین ترامپ داشتند و ارزش بازار این توکن از مرز ۱۱ میلیارد دلار هم عبور کرد.
شرکت مدیاتک احتمالاً در اسفند و فروردین پیش رو تراشهی قدرتمند دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس را رونمایی میکند.
همچنین کمیسیون اروپا بخشی از تحقیقات ضدانحصار خود علیه اپل را منتشر کرده است.