پیش از این دوروف اعلام کرده بود که سرورهای تلگرام تنها در کشورهایی با شرایط خاص قرار خواهند گرفت و مناطقی با شرایط خاص کنترلی مانند ایران، ترکیه، عربستان سعودی، چین، هند و اندونزی میتوانند از CDNهای تلگرام برای افزایش تجربه کاربری استفاده کنند.
مدیرعامل و بنیانگذار تلگرام بلافاصله پس از اعلام خبر انتقال CDN به ایران اعلام کرد در صورتی که مقامات رسمی اقدام به پاک کردن محتوای خاص و سانسور آن کنند، کاربران میتوانند به نسخهی اصلی این محتوا در سرورهای تلگرام در اروپا دسترسی داشته باشند و بدین ترتیب امکان سانسور وجود نخواهد داشت.
دورف در پاسخ کاربران به علت استفاده از CDN گفت:
ما از نسخهی ۴.۲ تلگرام برای کانالهایی با بیش از ۱۰۰ هزار عضو از CDN استفاده میکنیم. همچنین از نقاط ذخیرهسازی CDN را در مناطقی که تلگرام ترافیک زیادی دارد نیز بهره میبریم. اما بنا بر دلایلی سرورهای خود را به کشورهایی که سابقهی سانسور اینترنتی دارند منتقل نخواهیم کرد. CDNها تنها دادههای رمزنگاری شده را دریافت میکنند و آنها را به سایر کاربران تحویل میدهند. این سرورها توانایی رمزگشایی دادهها را ندارند و صرفا جهت افزایش سرعت و کیفیت تجربهی کاربری استفاده میشوند.
بنیانگذار تلگرام در ادامه و در پاسخ به میزان امنیت CDNها و دادههای کاربران گفت:
CDNها توانایی رمزگشایی محتوا را ندارند. بدین ترتیب امکان پاک کردن یا سانسور بخشی از دادهها در دسترس نیست. در صورتی که بخشی از دادهها از CDNها پاک شود کاربران آنها را از سرورهای اصلی تلگرام دریافت میکنند و بدین ترتیب امنیت محتوا در هر صورتی حفظ خواهد شد. با توجه به رمزگذاری شدن دادهها نیز امکان جایگزینی آنها در CDNها وجود ندارد.
دوروف در پاسخ به علت انتقال CDN به مناطق مختلف و ارتباط آن با فشار دولتهای منطقه گفت:
ما وارد هیچ توافق یا تفاهمی با دولتها در این مورد نشدهایم و CDNها بخشی از هیچ معاملهای نیستند. این به دلیل غیر منطقی بودن قوانین محلی نیست. تنها هدف استفاده از CDNها این است که کیفیت اتصال در مناطق با تقاضای بالا، که تلگرام نمیتواند سرورهای خود را به آنجا منتقل کند، با روشی ایمن، افزایش یابد.
CDNها و نقاط آن به تلگرام تعلق نداشته و همه ریسک آن به گردن شرکت ثالثی که نقاط ذخیره سازی CDN در سراسر دنیا را برای ما تامین میکند خواهد بود. ما هیچ سرمایهگذاریای روی این CDNها انجام نمیدهیم و تنها بابت ترافیک مصرفی برای انتقال موارد ذخیره شده از خوشهٔ کامپیوترهای اصلی خودمان به کاربر نهایی، هزینه پرداخت میکنیم. در نتیجه، اگر کشوری تصمیم به دستکاری CDN در منطقه خودش بگیرد، به چیزی جز پایین آوردن کیفیت اتصال شهروندان خودشان دست نمییابد – و تلگرام هیچ چیز با ارزشی را از دست نخواهد داد.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.
همزمان با اعلام تعرفههای دولت ترامپ، اپل نیز نرخهای مالیاتی اپ استور را در چند کشور افزایش داده است.