در همین رابطه انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی که از آذرماه ۱۳۹۲ شروع به کار کرده، اخیرا در پی فیلتر شدن برخی استارتاپها از جمله 4 پلتفرم بزرگ تبلیغاتی آنلاین، بیانیهای صادر کرده که گزیده بخشهای مهم این مطلب در ذیل میآید.
در این بیانیه به نبود قوانین جدید در کشور اشاره شده که دلیل فیلترینگ بسیاری از استارتاپها از جمله کاریابیهای آنلاین شده است. طبق این متن، مشخص شده که «بعد از برگزاری جلسات با معاونتهای مربوطه، زیرساختهای لازم برای اعطای مجوز به پلتفرمهای آنلاین تبلیغاتی وجود نداشته و درخواستکنندگان برای دریافت مجوز لازم است در زمان درخواست مجوز برای مثال از میان تبلیغات چاپی و محیطی و هدایای تبلیغاتی یکی را برای نوع فعالیت انتخاب کنند. نباید فراموش کرد که قانون تبلیغات مربوط به سالیان گذشته است، که در آن زمان فقط رسانههایی مانند روزنامه و تلویزیون فعالیت میکردند و متاسفانه در طول سالهای گذشته هیچ تلاشی برای بهروزرسانی قوانین مربوطه با توجه به ظهور اینترنت و کسبوکارهای نوین، در بستر این فنآوری و سایر فنآوریهای جدید صورت نپذیرفته است.»
در ادامه به سامانههای هوشمند حمل و نقل آنلاین همچون اسنپ و برخورد قشر سنتی با آنها و فیلترینگ سایتهای فروش بلیت هواپیما و سایتهای کاریابی اشاره شده و در ادامه آمده است که:
«در شرایطی که وزیر فناوری اطلاعات و معاون علمی ریاست جمهوری در طول ماههای گذشته همواره در تلاش بودهاند که شرایط رشد و فعالیت کسبوکارهای اینترنتی در ایران تسهیل و فراهم شود، متاسفانه شاهد این هستیم که همه این محدودیتها و مسدودسازیها از طرف دولت و سازمانهای دولتی اعمال شده است. امری که نشاندهنده طی کردن مسیری خلاف این سیاست ملی برای بهبود فضای کسبوکارهای مجازی در کشور توسط وزارتخانهها، ادارات و سازمانهای دولتی است.»
این انجمن اعلام کرده که متاسفانه نه دامنه ملی داشتن و نه مواردی چون: دانشبنیان بودن کسبوکارها، انتقال زیرساختهای فنی به داخل کشور و نه عضویت در اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی مانع از فیلترینگ استارتاپها نمیشود:
«در شرایطی که استارتاپها و کسبوکارهای نوپا به دلیل وجود قوانین کهنه و غیرکاربردی هر روزدرگیر موضوعات پیچیده مانند بیمه و مالیات هستند، شکایت بخشهای دولتی از این کسبوکارهای اینترنتی فعال در صنایع نوپا در کشور نه تنها به مسیر توسعه کشور کمک نمیکند، بلکه ضرباتی است کاری بر امید و انگیزه جوانان کارآفرین و متخصص که همّ و غمشان کمک به توسعه و آبادانی کشور و ارزشآفرینی در زمینه فنآوریهای جدید است.
با توجه به اتفاقهای رخ داده در هفتههای اخیر و تکرار آنها، انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی قویاً از دولت میخواهد روند ایجاد محدویت برای کسبوکارها و مسدودسازی سایتها مرتبط با آنها متوقف شود. در این راستا لازم است سازوکاری مشخص برای بازداشتن وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی از شکایت از بخش خصوصی برای تلاش جهت اعمال فشار بر روی این کسبوکارها از طریق ابزارهایی همچون فیلترینگ تدوین و اجرا شود.»
در نهایت در پایان این بیانیه انجمن ضمن ابراز امیدواری اعلام داشته که با کمک تدبیر بیشتر دولت میتوان گامهای مهمی در راستای بهبود و اصلاح اکوسیستم استارتاپی کشور برداشت، امری که به زعم این انجمن، بدون همکاری بدنه دولت امکانپذیر نخواهد بود.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
آلودگی هوا نهفقط به بدن آسیب میزند، بلکه تواناییهای شناختی را کاهش میدهد و در فعالیتهایی مانند خرید و تصمیمگیری مؤثر است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.